Hoofdstuk 2

107 8 2
                                    

Ik voel een duw tegen m'n rechter schouder. Ik heb geen idee hoe laat het is en kreun. Als ik mijn ogen open doe en in de ogen van Niles kijk schiet er een klein gilletje uit m'n keel. Dan herinner ik het me.. Ik ben backstage gegaan en ga nu mer hun sla- WACHT WAT?! Ik ga met hun slapen! 'Hallo? Aarde??' Hoor ik Niles ineens zeggen. Ik kijk 'm jolig aan en stap dan snel uit. We moeten heel even wachten op de dest van de band. 'Slaapkop,' hoor ik Veerle zeggen die via de achterkant naast mij en Niles is gaan staan. 'Hoe laat is het?' Vraag ik. Veerle pakt haar mobiel. 'Oeps, die is leeg. Heb jij een lader bij?'. 'Ja tuurlijk!' Zeg ik. "Kwart voor 4,' zegt Niles. 'Eer dat we slapen is t rond kwart over 4 denk ik..' Zegt hij.
Dan komt Casper aangereden. Eloi en Jan stappen alvast uit zodat Casper een parkeerplaats kan zoeken. 'Nachtje doorhalen?' Vraagt Jan. 'Gaat al niet meer door,' zegt Veerle grappend. 'Inderdaad, deze hier heeft al liggen tukken,' zegt Niles. Ik krijg een kleur. Gelukkig ziet niemand het want het is donker. 'Voor mij zou het sowieso niet doorgaan, ik ben kapot van die 3 shows!' Zegt Eloi.
Dan komt Casper aangelopen en gaan we naar binnen.
Eenmaal binnen plof ik op bed. Er zijn 4 kingsized bedden. Nou, eentje heb ik geclaimd en het boeit me weinig wie er naast me slaapt. Als ik maar kan slapen. 'Doen jullie nog mee met 30 seconds?' Vraagt Niles. Ik ga rechtop zitten en schud mijn hoofd. 'Mij wil je denk ik niet in je team hebben... Ik ben te moe om na te denken. Ik ga slapen denk ik,' Zeg ik. 'Ik doe wel mee!' Hoor ik Veerle zeggen. Ondertussen zie ik dat Veerle haar tas op het andere kingsize bed heeft gezet. Ik sta nog even op om te kijken waar Eloi is. Ik kijk om het hoekje waar de andere bedden staan, maar die bedden zijn al geclaimd door Casper, Jan en Niles. Casper en Jan slapen maar in 1 bed, omdat Veerle en ik erbij zijn. Het is toch groot genoeg.
Eloi heb ik nog steeds niet gevonden. Ik besluit maar te gaan slapen.

Na een paar uurtjes word ik wakker met een hele droge keel. Ik sta op om naar de badkamer te lopen voor wat drinken. Als ik mezelf zie in de spiegel schrik ik. Mascara zit overal en all makeup zat waar het niet hoorde. Snel waste ik mijn gezicht met de hotelzeep die er lag en deed wat creme op. Het potje creme zal wel van Casper zijn ofzo.
Dan hoor ik voetstappen richting de badkamer komen. Ik zie de deur opengaan en daar komt Eloi. Hij ziet er niet best uit.
'Waar was je?' Vraag ik. 'Voordat ik ging slapen zag ik je nergens..'. Hij mompelt iets onverstaanbaars terug. 'Be-ned, b-bar! W-at gedr-o-onke.'. Oei, die is dronken. 'Bah, heel je trui is vies!' Fluister schreeuw ik. Ik help hem met uitkleden. Dit is ongemakkelijk... Ik hoor weer voetstappen. Het is Veerle! 'Wat doen jullie nou?' Vraagt ze gapend. 'Ja hij is zo dronken als een zak, hij komt net binnen wankelen!'  Zeg ik. 'Z'n hele trui is vies, kom, help even.'.
We sjorren z'n trui uit terwijl hij half hangend op mijn schouder aan het slapen is. We gooien zijn trui in de hoek en helpen hem mee naar mijn bed. Die staat het meest dichtbij de badkamer. We zetten hem neer en hij valt gelijk om op bed. We sjorren nu zijn schoenen en broek uit. 'Dit is echt een droom die uitkomt ofzo,' fluistert Veerle zacht. Ik knik en lach. We gooien de rest ook in de badkamer. Het stinkt naar zweet en drank. Gelukkig ruik ik geen sigaretten of wiet. We draaien hem op zijn buik en slaan dan het dekbed om hem heen. 'Ik ga weer slapen,' fluistert Veerle. Ze loopt terug naar haar bed. 'Truste,' zeg ik. Ik kruip ook weer in bed. Deze keer naast Eloi. Het is eng, maar het is een heel erg groot bed, dus het is niet zo dat we elkaar aanraken. Ik probeer te slapen. Na een halfuur draaien en kijken naar Eloi weet ik eindelijk ook weer in slaap te komen.
Wat een bizarre dag...

Dit is een iets korter hoofdstukje volgensmij, maar zo kan ik er lekker veel maken :). Laat even weten of jullie het leuk vinden want ik zag dat al meerdere het gelezen hebben! Xx

His deep stare ~Eloi YoussefWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu