Hoofdstuk 20.

84 6 0
                                    

[Dit deel is vanuit de ik-persoon Judith geschreven]

Ik loop naar de badkamer. Niles staat zijn haar goed te doen. Hij heeft net gedouchet. 'Lukt het?' Vraag ik aan hem. 'Jahoor,' zegt Niles en pakt nog een grote klodder gel. 'Ik ga zo ook douchen,' zeg ik. 'Is goed,' zegt hij. Ik kleed me uit en stap onder de douche. 'Hoe vind jij het nou tussen Eloi en Eva gaan?' Vraagt Niles. 'Ik weet niet, een beetje verstijfd, ze durven beide niet echt,' zeg ik nadenkend. 'Eva vind Eloi wel echt heel erg leuk heeft ze verteld, maar ze wilt niet te snel gaan, da's ook door haar ouders,' zeg ik na een korte stilte. 'Haar ouders?' Vraagt Niles. 'O, dat weet je niet, uhm, als ze bij Eloi zou blijven mocht ze niet meer thuis komen, maar ze heeft daar dus voor gekozen,' leg ik uit. 'Oei, dat is heel naar van die mensen... Maar wel een lief gebaar naar Eloi!' Zeg hij. 'Klopt,' zeg ik. 'Kan je me zo helpen?' Zucht hij. 'Met?' Vraag ik. 'Wat denk je...' zegt hij. 'Je haar?' Lach ik. Ik draai de douche uit en sla een grote handdoek om me heen. 'Was eerst je handen, die zitten helemaal onder de gel!' Zeg ik. 'Ja, mama...' grapt Niles. Hij droogt zijn handen af en rijkt me de pot gel uit. 'Nee dankje, volgensmij zit er al genoég in je haar,' zeg ik. Ik doe mijn handen in zijn haar en voel dat er veel klodders gel zitten. 'Bah Niles! Loop maar even naar de kamer en pak een stoel, ik kom er zo aan,' zeg ik. Hij loopt weg. Ik was eerst mijn handen en droog me dan verder af. Ik kleed me om en loop naar de kamer. Niles zit al op de stoel en kijkt me smekend aan. Ik begin met de grootste klodders uit zijn haar de halen. Het overige verdeel ik en zorg ervoor dat er een mooi model in komt. 'Zo, dit is beter,' zeg ik. Niles rent naar de badkamer. 'Top!' Roept hij. Hij komt terug en gaat voor me staan. Hij is 1,95 gok ik, en dan sta ik hier als 1,67... 'Wat is er?' Vraag ik. 'Niks, ik wou even kijken of je al gegroeid was,' zeg hij. 'O hou op!' Ik duw hem op het bed maar hij trekt me mee. Ik val op zijn borst. Hij slaat zijn armen om me heen. 'Dit word een top vakantie, Juud,' fluistert hij. Ik kijk hem aan. Hij komt dichterbij. Ik voel zijn warme adem. Zijn grote hand gaat langs mijn zei en hij begint me te zoenen. Net als hij op me wilt klimmen gaat ineens de bel. 'Pfff, Eloi zeker weer,' zegt Niles. 'Ik kijk wel even,' zeg ik. Ik loop richting de deur. Als ik open doe staat er een klein vrouwtje met een karretje vol schoonmaakmiddel. 'Roomservice?' Vraagt ze. 'No, thank you,' zeg ik vriendelijk. Ze lacht naar me en loopt verder. Ik doe de deur dicht en loop weer naar Niles. 'Het was roomservice, maar ik heb maar nee gezegd,' zeg ik. Ik ga weer naast hem liggen en besluit maar te gaan slapen.

'Juud? Kom je, we gaan zo naar Eva en Eloi,' zegt Niles. Ik open mijn ogen. 'Ja,' zucht ik. Ik sta op, trek mijn slippers aan en loop naar Niles. We lopen de deur uit. 'Zoals altijd moeten wij weer wachten,' lacht Niles. 'ELOOOII ZET ME NEER!' Hoor ik Eva roepen. 'Oei,' zegt Niles lachend. Eloi komt naar buiten met Eva over zijn schouder. 'Nou, we kunnen gaan hoor!' Roept Eloi. 'NEEEE! Ik moet mijn tas enzo nog pakken!' Jammert Eva. 'Jaaa, jammer, we gaan!' Zegt Eloi. Hij begint te lopen. Ik ga achter hem lopen met Niles naast me. Hij pakt mijn hand vast en knijpt er zachtjes in. Eva kijkt hoopvol naar ons op. 'Eloi je mag me nu echt wel neerzetten hoor!' Zegt ze. 'Nope!' Horen we hem zeggen. 'Wat heb je gedaan dan?' Vraag ik nieuwsgierig. 'Ik had gezegd uit de grap dat als ik zijn haar zou doen, hij me zou dragen als een koningin... maar dat nam hij iets tè letterlijk,' zucht ze. 'Nou, zoals je nu getilt word, lijkt het niet erg op een Queen,' lach ik. We zijn bijna bij het restaurant. Ik zie dat Eva eindelijk word neergezet. Ze rent snel een eind naar voren. Eloi rent haar achterna. 'Het is zó warm hier,' klaag ik. 'We kunnen straks wel gaan snorkelen als je dat leuk vind,' stelt Niles voor. 'Jaaa! Lijkt me leuk,' zeg ik. Ik laat zijn hand los en sla mijn arm om zijn middel. Hij slaat zijn arm om mijn schouders. Als we bij het restaurant aankomen zitten Eva en Eloi al samen. 'Gaan we gelijk eten halen?' Vraagt Eva. 'Ik vind het best,' zeg ik. We lopen langs het buffet. Ik pak 2 tosti's en loop dan naar de drank automaat. Ik pak een glas water en loop als eerste naar de tafel. Eloi en Eva komen samen terug met een pizza die ze gaan delen. Dan komt Niles aan met een bord rode pasta. 'Eet smakelijk!' Zeg ik. Iedereen zegt het terug. We beginnen te eten.
Na een tijdje stelt Niles voor om te gaan snorkelen. 'Ja maar eerst de glijbanen! Die gaan zo open,' zegt Eloi. Eva barst in lachen uit. 'Ik zie jullie al gaan, jij een rode zwembroek en jij een blauwe. En dan samen van een glijbaan!' Lacht ze. Ik zie het voor me en begin ook te lachen. 'En bedankt weer,' zegt Eloi.

His deep stare ~Eloi YoussefWhere stories live. Discover now