Hoofdstuk 17.

93 7 0
                                    

''Proost op een top vakantie!' Zegt hij. 'Proost!' Zeggen Judith, Eloi en ik terug. We klinken onze glazen tegen elkaar en lopen dan naar het buffet.

Na het eten lopen we naar onze hotelkamers en daarna lopen we naar het strand. Het is ongeveer 5 minuten lopen. We lopen de pier op en gaan op de rand zitten. De zon is nogsteeds fel. Eloi zit naast me en slaat een arm om me heen. We kijken elkaar aan. Hij raakt mijn wang aan. Hij komt iets dichterbij en ik zie dat hij zijn ogen dicht doet. Ik doe het zelfde. Net als onze lippen elkaar gingen raken, voel ik een duw. Ik val vanaf de pier in het water, samen met Eloi. Niles en Judith staan lachend toe te kijken. 'Jullie krijgen zo erge karma he!' Roept Eloi. We zwemmen naar het trappetje en lopen kletsnat naar boven. Eloi en ik kijken elkaar aan en knikken. We rennen op Judith en Niles af en trekken ze mee. Zo vallen we alle 4 in het water.
*FIEEEETTTT*
Er klinkt een fluitje. 'Out of the water!' Zegt een klein mannetje met een reddingshesje aan. 'You can swim till 6 'o clock, so get out!' Roept hij geïrriteerd. We zwemmen lachend naar de trap en rennen terug naar de hotelkamers. Als we daar zijn hebben we het aardig koud. Het is al een eind afgekoelt. We spreken af met Niles en Judith dat we over een uur bij de bar zijn. Eloi en ik lopen naar binnen. Ik zet meteen de douche aan. Ik pak snel even wat kleding boor straks en kleed me dan uit. Ik stap onder de douche en spoel het zoute water van me af. Ik sluit mijn ogen en doe mijn hoofd onder de hele douchekop. Het water stroomt langs mijn oren. Ik luister naar de ruis. 'Eva? Ga je goed?' Hoor ik Eloi in de verte lachen. 'Wat?' Roep ik. 'Niks, je reageert alleen niet,' zegt hij. Ik open mijn ogen en zie door de beslagen douche kabine dat Eloi daar staat. 'Blijf je nog lang staan? Ik moet ook nog!' Zeg hij lachend. 'O sorry, geef me even, ik ben bijna klaar!' Zeg ik. Hij loopt weg. Snel droog ik me af en doe een handdoek in mijn haar. Ik kleed me aan en loop naar buiten. 'Jij kan!' Zeg ik. Eloi heeft zijn natte kleding al uitgedaan en loopt alleen met zijn boxer de douche binnen. Ik pak mijn koffer en zoek mij toilettas. Als ik hem heb loop ik richting de badkamer. Ik zet de tas neer en begin mijn spullen uit te struinen over de wastafel. Eloi begint tegen me te kletsen. 'Gaan we kwatten? Of op kamelen rijden? Of naar de markt?' Vraagt hij. 'Loi! Rustig! We hebben 2 weken,' zeg ik lachend. 'Sorry...' zegt hij nep sip. 'Baby,' zeg ik pesterig. Ik hoor dat hij moet lachen. Ik begin mezelf een beetje te make-uppen. Alleen wat bronzer en mascara. De rest heb ik niet nodig, want ik weet toch wel dat het te warm is. Na een tijdje zet Eloi de douche uit. Ik loop de badkamer uit.
Ik ga op bed liggen en begin wat te instagrammen. Ik plaats de foto van Niles en Eloi in het vliegtuig op mijn verhaal. Ik krijg grappige berichtjes en stuur ook dingen terug. Het nichtje van Niles reageert ook. Wat lief! Na een tijdje komt Eloi binnen. Hij heeft zijn Nilla pet opgedaan. 'Moet je nou echt en pet op?' Smeek ik. 'Mag ik anders je haar doen?' Vraag ik. 'Okee... doe maar dan!' Zucht hij een beetje. We lopen naar de badkamer. Ik pak mijn borstel en begin zijn haar te kammen. Het is al aardig lang. Ik pak wat van mijn eigen haarcrème en wat haargel. Ik mix de twee producten tot een substantie en begin het in Eloi's haar te kneden zodat zijn krullen mooi uitkomen. Het is sowieso wel korter als dat het was in de ziggo. Dus opzich zit er we wat meer volume in als toen. 'Tadaa!' Zeg ik. Zijn haar glimt mooi en zijn krullen komen heel mooi naar voren. 'Wauw!' Zegt hij verbaast. 'Dit mag je iedere dag wel doen,' zegt hij en draait zich naar me om. Hij had de draai niet helemaal goed ingeschat en komt vol tegen me aan. Ik wankel naar achter en klap met mijn hoofd tegen de muur. 'Auw! En bedankt,' mompel ik. 'O fuck! Sorry!' Hij loopt naar me toe en wrijft over mijn achterhoofd. 'Sorry,' fluistert hij. Ik kijk hem aan. Hij verplaatst zijn hand naar mijn wang. Deze keer geen Niles of Judith die ons in het water duwt... Eloi komt dichterbij en ik sluit mijn ogen. Zijn lippen raken de mijne. 'Die heb je nog tegoed van daarnet en omdat ik je nu uhm... ja...' lacht hij. 'Ahww..' zeg ik. Ik loop de badkamer uit. 'Kom! We moeten gaan,' zeg ik. We lopen naar buiten richting de bar. Ik hoor krekels overal om me heen. Eloi pakt mijn hand vast. Zijn hand is bijna 2x zo groot als de mijne. Eenmaal bij de bar zitten Judith en Niles al te wachten. 'Heeyy, hand in hand? Da's nieuw!' Grinniks Niles. 'O, hou toch op!' Zegt Eloi. We gaan zitten en bestellen allemaal een cocktail. We kletsen nog wat over de band, en besluiten daarna te gaan slapen. Het is al rond 21:15 en we zijn erg moe van de reis. Als we op de kamer zijn kleed ik me uit en besluit in een sportBH te gaan slapen omdat een shirt echt te heet is. Ik ga liggen. Dan krijg ik ineens een berichtje van Veerle. "Hey! Wow! Zijn jullie nou bij Sea Beach resort? Daar ga ik volgendeweek heen met mijn ouder. Hope to see you! Xx" stuurt ze. Ik typ terug. "Hey! Wat toevallig, see you then!" Ik klik op verzenden. Eloi komt naast me liggen. 'Heb je nog last van je hoofd?' Vraagt hij. 'Nee, i'm good,' zeg ik. 'Fijn... Hey uhm, truste dan maar!' Zegt hij. 'Truste,' zeg ik. Ik geef hem een klein kusje op zijn voorhoofd. Dan draai ik me om. Ineen zie ik mijn telefoon oplichten. Een berichtje. Van Veerle? Ik kijk. Niet van Veerle.... Maar van mijn ouders!

His deep stare ~Eloi YoussefWhere stories live. Discover now