Hoofdstuk 3.

107 8 1
                                    

Ik word wakker. Ik kijk achter me en schrik me rot. Het was geen droom... het was GEEN DROOM. Ik geef een klein krijs geluidje. Gelukkig was het niet hard en zie ik Eloi nog slapen. Veerles bed is leeg. Ik sta op om haar te zoeken. 'Veerle?' Vraag ik zachtjes. 'Ja hier!' Hoor ik uit de badkamer komen. Ik loop snel naar binnen. 'Het was geen droom!!' Fluister schreeuwt ze. 'Hoe de fuck hebben we dit voor elkaar gekregen, niet normaal!' Zeg ik terug. Ik kijk in de spiegel. Ik heb donkere wallen onder mijn ogen. Snel loop ik naar mijn tas om mijn mini toilet tasje te pakken met wat make-up. Veel is het niet want ik had hier totaal niet op gerekend. Ik smeer wat concealer op mijn wallen en doe war mascara op. Ook kam ik mijn haar uit met een borstel die ik zag liggen. Ik loop terug en zie dat Eloi wakker is. 'Veerle, kom is,' zeg ik. Ze komt de badkamer uit. 'Laten we hem helpen met rechtop zitten... Die heeft zo te zien een goede kater!' Zeg ik. Veerle gaat aan de bedrand staan en pakt zijn arm vast. Ik zit met mijn knieën op het bed en pak ook een arm. '3..2..1, Go!'. We tillen Eloi overeind. Hij kreunt maar lacht dan. 'Hey,' zegt hij schor. 'Ik pak wel wat water,' zegt Veerle. 'Graag doe maar een liter ofzo, hahah- auww,' Zegt Eloi. Hij kijkt me een soort van smekend aan. 'Wil je iets hebben?' Vraag ik. 'Heb je paracetamol ofzo?' Vraagt hij. Ik sta op en rommel wat in het voorvakje van mijn rugzak. Dan vind ik een halfvol stripje paracetamol. Ik klik er 2 uit en geef die aan Eloi. 'Thanks,' zegt hij dankbaar. Precies op dat moment komt Veerle terug met een grote fles water die ze bij de balie is gaan halen. Eloi stopt de pracetamolletjes in zijn mond en zet de fles water aan zijn mond. Hij drinkt gulzig de halve fles leeg. Dan komt Niles binnen en ziet ons bij Eloi zitten. 'Wat zie jij eruit man, tering,' zegt hij. 'Je bent echt weer eens te ver gegaan, je weet hoe lang je hier last van hebt en wij kunnen je niet helpen.'. 'Wat is er dan?' Vraagt Veerle. 'Eloi kan niet zo goed tegen drank, dus die is de komende dagen goed ziek, maar Cas, Jan en ik kunnen hem nu echt niet helpen.' Zegt hij. 'Please!' Smeekt Eloi. 'Nee, jij weet ook dat ik een midweek weg ga, en Casper bij thuis bij Ezra wilt zijn. En Jan kan al helemaal niet, want die is fucking moe.' Zegt Niles een beetje geïrriteerd. Ik zie ineens dat Niles en Eloi ons hoopvol aankijken. 'Wat?' Zeg ik triomfantelijk. 'Kunnen jullie misschien bij hem blijven? Het is maar 2 dagen gok ik.' . Ik kijk Veerle aan. 'Ja tuurlijk helpen we! Graag zelfs!' Zegt ze beslissend. Ik stem in. 'Alleen dan moeten we wel langs huis om wat kleding op te halen.' Zeg ik. 'No worries, we kunnen zo wel wat gaan kop- auww- kopen in de stad. Dat is alvast als dank cadeautje dan- auw.' Zegt Eloi.
'Top dat is geregeld, ik ga zo even ontbijt bij de Mac halen. Wie gaat er mee?' Zegt Niles. 'Ik ga mee!!' Zegt Veerle opgewekt.
Nadat iedereen wakker is geworden en hun bestelling hebben doorgegeven aan Veerle en Niles gaan ze het ontbijt halen.

Ondertussen is het al kwart over 11 's ochtends.

Als Veerle en Niles dan echt weg zijn plof ik weer in bed en pak mijn telefoon. Ik begin een appje te typen naar mijn moeder om te zeggen dat ik bij Eloi blijf. Ze vind het goed. Ik heb toch geen school omdat ik al ben geslaagd dit jaar. Ik zie Eloi nieuwsgierig naar mijn scherm kijken.'Even doorgeven aan m'n ma dat ik voor jou moet zorgen nu,' grap ik. 'Erg leuk weer dit, ik had echt niet zoveel moeten drinken... Wacht. Ben ik zomaar naast je gaan liggen ofzo? Shit! Sorry dit is eigenlijk best raar!' Zegt hij. 'Je kwam straalbezopen binnen. Precies toen stond ik in de badkamer om even wat te drinken. Je hele trui was vies dus ik had even geholpen met uittrekken, alleen je maakte zulke gekke geluiden dat Veerle ook wakker werd. Dus die had ook geholpen met je naar het bed krijgen... En ik lag hier al, dus vandaar,' Leg ik uit. 'O, uhm ja dit is eigenlijk best beschamend, hahaha,' zegt hij en word rood.
'Maakt niet uit,' zeg ik. Eloi probeert te gaan staan maar valt neer door zijn kater. 'Auuwwww...'. 'Wacht ik help wel, sla maar een arm om me heen,' zeg ik. Ik ga naast hem staan en hij slaat zijn arm om mijn schouder. Ik doe mijn arm om zijn middel en dan gaan we goed rechtop staan. Ik merk dat hij erg veel kracht op me zet, maar ik help hem naar de badkamer. 'Zo houd je nu maar vast aan de wasbak. Roep me maar als je klaar bent,' zeg ik. Ik loop weg en hoor gelijk dat hij aan het overgeven is. Was te verwachten... Hij had teveel alcohol op.

Na een tijdje hoor ik mijn naam en loop naar de badkamer. Net als ik hem wil helpen komt Casper binnen. 'Arm kind, kom ik help 'm wel, hij sloopt je rug straks nog,' zegt hij. 'Thanks,' zeg ik. Ik loop terug naar het bed. Ik krijg van Veerle een appje dat ze bijna terug zijn.
Buitenom dat ben ik nog steeds erg moe en besluit m'n ogen nog even dicht te doen...

Heyy dit is hoofdstuk 3! (Deel 4).
Laat een leuke reactie achter ofzo. Nou doeegggg xx.

His deep stare ~Eloi YoussefWo Geschichten leben. Entdecke jetzt