Hoofdstuk 14.

100 5 2
                                    

Niles komt gelijk de gang in. Hij verteld dat Eloi alles verteld heeft en dat we rustig moeten blijven. 'Hij is nogsteeds erg onrustig,' zegt Niles. We knikken en lopen mee naar binnen.

we lopen de kamer in en zien dat Eloi voorover gebogen zit met zijn handen in het haar. Niles loopt naar hem toe. Hij slaat een arm om Eloi heen. Ik weet niet of het nou perse uit troost is, of omdat hij anders misschien weer doordraait. 'Willen jullie wat drinken?' Vraagt Judith. 'Doe maar water,' zeg ik. 'Voor mij ook,' zegt Niles. Eloi zegt niks. Judith loopt richting de keuken en ik ga op een stoel zitten. Ik kijk een keer goed rond. Ik zie nu dat alle planten aan het uitdrogen zijn. Wat is er gebeurd.... Judith komt aangelopen met water. Ze zet de glazen neer. 'Moet ik het vertellen, of wil jij het doen?' Vraagt Niles aan Eloi. 'Doe jij maar...' Mompelt Eloi. 'Oke, nou Eva, het zit dus zo,' Zeg hij en stopt even. 'Ja?' Vraag ik. 'Toen Eloi gebeld werd dat jij naar huis moest 2 maanden geleden, waren je ouders boos op hem. Ze hadden gezien dat hij op Instagram een foto had geplaatst dat jullie handen vasthielden. Ze waren het daar totaal niet mee eens en dwongen hem jou zo snel mogelijk thuis af te zetten,' Zegt Niles. 'Wacht wat?!' Roep ik uit. 'Wacht ik vertel verder,' Zegt Niles. 'Ze vertelden hem ook dat hij geen contact meer met je mocht opnemen, en als hij dat zou doen, hij in grote problemen zou komen,' Zegt Niles met een rustige stem. Ik zit met de tranen in mijn ogen. Eloi zit nogsteeds naar voren. 'Ik ga mijn ouders bellen!' Ik sta op en loop met mijn telefoon naar de gang. Ik bel eerst mijn moeder. Als ze niet opneemt besluit ik mijn vader te bellen. Ook niet. Ik stuur een boos appje. 

[Mam, Pap, Ik ben jullie helemaal zat! Hoe kan je het nou maken om mij dit alles zo erg af te pakken! Ik Hou van Eloi! Ik hoef jullie komende tijd NIET te zien!] 

Ik klik gelijk op verzenden. Ik kan nog naar huis om al mijn spullen op te halen, want ze zijn toch nog minimaal 6 dagen weg. 

Ik loop terug de kamer in. 'Zo, dat ik geregeld!' zeg ik. Ik zie Eloi omkijken. Zijn blik boort door mijn ziel heen. Ik loop naar hem toe en geef hem de grootste knuffel ooit. 'Niles kom is mee,' Hoor ik Judith zeggen, terwijl ik nog ik Eloi's armen geklemd zit. Ze lopen de gang in. Eloi laat me na een tijdje los. 'Dit gebeurt nooit meer, oke?' Zegt Eloi. 'Ik heb echt spijt van net...' Zegt hij dan. 'Het geeft niet. Ik heb mijn ouders duidelijk verteld dat ik de komende tijd niet meer kom...' Zeg ik. Dan komen Niles en Judith binnen. 'Oke! en NU gaan we een vakantie boeken!!' Roept Judith blij. 'Wat?!' Zegt Eloi. 'Verrassing..' zeg ik, en lach naar hem. 'Oke, Wij zoeken op de computer, en jullie op je telefoon!' Zegt Niles.  'Waar gaan we heen dan?' Vraagt Eloi. 'Egypte!' Zeg ik blij. Nu pas besef ik me dat Eloi ook half Egyptisch is. 'Tof!' Hij lacht. Dit gaat goed... Ik zie dat Niles en Judith achter de computer kruipen. Ze willen beide de computer gebruiken dus ze zijn aan het stoeien. 'En nu is het klaarrrr!' Zegt Niles. Hij tilt Judith over zijn schouder en loopt met haar in het rond. 'NILLAA! ZET ME NEERRR!!' Lacht Judith. Ik schiet ook in de lach. Judith heeft geen schijn van kans en toch probeert ze zich los te wurmen. Uiteindelijk gooit hij haar terug op de bank. Ze staat snel op en sprint naar de computer. Ze pakt hem op en rent naar mij en Eloi toe. Ze springt tussen ons in. 'Zo, nu zit ik veilig!' Zegt ze nogsteeds lachend. Ze start de computer op, en net als ze iets wilt gaan typen pakt Niles hem van achter weer af. Hij gaat weer terug op de andere bank zitten en nu begint hij te typen. Judith staat op en gaat weer naast hem zitten. Eindelijk kunnen ze nu ook gaan zoeken. Ik pak mijn telefoon en ga zoeken naar vakanties. 'Wanneer willen we gaan?' Zeg ik. 'Mogen!' Grapt Judith. 'Vind ik eigenlijk een top idee!' Zegt Niles. Eloi knikt. 'Wacht echt?' Vraag ik. 'Ja, wat maakt het uit? Gaan we lekker 2 weken!' Zegt hij. 'All Inclusive!' Roept Eloi. 'WAATTT!' Roept Judith uit. 'Eloi en ik betalen! Om te vieren dat alles goed gekomen is!' Zegt Niles. Judith geeft Niles een knuffel, en ik Eloi. 

'Hebben jullie al iets?' Vraag ik. 'Nee,' Zegt Eloi. 'Wacht, ik heb denk ik nu wel iets...' Zegt Judith nadenkend. 'Niles? Is dit wat?' Vraagt ze. Niles heeft ondertussen de strijd opgegeven en is in de keuken wat gaan drinken. Hij loopt naar Juud toe en kijkt mee. 'Ja!' Zegt hij.  'Marsa Alam, Three Corners, Sea beach!' Zegt Judith. Ik tik het in. Wacht! Daar gingen wij altijd heen! 'Daar ging ik vroeger altijd heen!' Roep ik uit. 'Morgen vertrekt het vliegtuig om 12 uur in de middag. Dus dan kunnen we rustig aan doen!' Zegt Judith.  'Top! Gaan we even wat eten?' Vraagt Niles. Ik kijk op de klok en zie dat het half 3 is. 'Ja! Ik heb echt honger!' zeg ik. We gaan met zijn alle aan tafel zitten en bekijken foto's van het vakantie oord. Ik weet al precies hoe het er uit ziet, maar toch. Ik krijg een warm gevoel van binnen. Na 2 uurtjes gaan Niles en Judith naar huis. Morgen staan ze rond 9 uur bij ons voor de deur. Niles geeft Eloi een knuffel en zie dat hij iets in zijn oor fluisterd. Ik zie Eloi knikken. Dan geeft Judith mij een knuffel en vertrekken ze naar huis. 'Gaan we zo spullen bij mij thuis halen?' Vraag ik. 'Is goed,' zegt Eloi. 'Laten we dat trouwens gelijk maar doen want dan zijn we daar vanaf. 

Thuis pak ik mijn spullen in en daarna gaan we weer naar Eloi thuis. Ik heb alle kleding die ik heb meegenomen. We zetten de spullen boven. Eloi pakt 2 grote koffers. 'Hier! doe daar maar inpakken.' Zegt hij. Ik heb sowieso ook al mijn toiletspullen meegenomen. We beginnen in te pakken. Na een tijdje is Eloi klaar. 'Ik ga wel wat eten maken...' Zegt hij. 'We hebben boodschappen gedaan!' Roep ik als hij de trap af loopt. 'Je bent een topper!' Roept hij terug. 

Na een tijdje ben ik ook klaar. Eloi roept voor het eten. Die avond praten Eloi en ik alles nog even goed uit. Alles was een groot misverstand. We zetten de koffers alvast beneden en gaan dan slapen. Eloi loopt voor me naar de slaapkamer toe. Hij kijkt om en lacht naar me. Ik word helemaal warm van binnen. Ik zet mijn wekker voor half 8. Eenmaal in bed slaat Eloi weer vertrouwd een arm om mijn middel. Ik geniet er van. Dan vallen we in slaap.

His deep stare ~Eloi YoussefWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu