Hoofdstuk 25

85 5 1
                                    

[in dit hoofdstuk zitten best veel tijd sprongen]

We zwemmen nog wat rond. 'Kijk! De glijbanen staan weer aan!' Zegt Eloi. 'O god...' lach ik. Eloi zwemt naar de kant. Ik zwem mee. Hij helpt me het water uit. 'Gaan jullie mee?' Vraag ik aan Niles en Veerle. 'Ja!' Veerle zwemt naar de kant. Niles komt haar achterna. Hij pakt haar middel en tilt haar op de rand. Dan komt hij er zelf ook uit. We lopen richting de trap. We rennen meteen omhoog naar de open, snelle glijbaan. 'Ik ga eerst!' Roept Veerle. Ze gaat zitten. 'Niles, kom je mee?' Vraagt ze. 'Joe!' Hij gaat achter haar zitten. Hij slaat zijn armen om haar middel en dan roetsjen ze weg. 'Goh,' zegt Eloi sarcastisch. Ik lach er om. 'Kom!' Ik ga op de baan zitten. Eloi zet me op schoot. Dan duwt hij af. Eenmaal in het water zien we dat Veerle op de rug zit bij Niles. 'Hij duwde me gewoon onder hè!' Zegt ze. 'Zo zo,' lacht Eloi. We zwemmen richting de zwembadbar. 'Hello, can I have some coke, and for her...' 'A coke too!' Onderbreek ik Eloi. '2 cokes for this cute couple is on the way,' zegt de barman. Ik kleur rood. Eloi slaat een arm om me heen en plet me tegen hem aan. Ik snuif zijn geur op. Zonnebrand gemixt met chloorwater en toch ook zijn eigen geur. 'There you go,' zegt de barman. Ik dank hem. Veerle en Niles komen aangezwommen. Zij bestellen ook drinken. Deze keer noemt de barman hun ook een "couple". 'Eh, we aren't really a couple or someth-' Wilt Veerle zeggen. 'I saw you too swimming, it's cute!' Lacht de barman. Ik lach. 'Duusss, Veerlla,' grap ik. 'Hoe laat gaan we naar t water park?' Onderbreekt Niles me. 'Zullen we maar gewoon nu gaan? Even langs de kamer en dan vertrekken?' Vraagt Eloi. 'Ja!' Zeg ik. We klimmen het bad uit. Niles trekt Veerle weer op. 'Ahhww,' zeg ik in mezelf.

Na een lange middag in het park gezeten te hebben besluiten we terug te gaan. Eenmaal in de kamer plof ik op bed. Ik zucht diep. Eloi komt naast me liggen. 'Moe?' Vraagt hij. 'Nogal! Van jou en Niles word je echt gek hoor, gewoon twee kleine kids zijn jullie,' zeg ik. 'Sorry!' Lacht Eloi. Hij leunt op een arm en buigt half over me heen. Hij kijkt me aan. Hij legt zijn hoofd op mijn borst en dan vallen we in slaap.

De dagen erna gaat alles goed. Eloi en ik beginnen echt een wat sterkere relatie op te bouwen. Niles en Veerle vinden elkaar ook wel leuk volgensmij. Niles zit nogsteeds met Judith, maar hij begint haar al iets meer te vergeten. Ookal vind ik het nog steeds jammer dat Judith uit het niets weg ging...

Het is de laatste dag. Eloi en ik zijn aan het inpakken. Natuurlijk is Eloi eerder klaar. Ik sta voorover gebukt. Eloi komt over me heen hangen en slaat zijn armen om mijn middel. Hij komt overeind en trekt me mee. Hij laat zichzelf achterover op het bed vallen. Ik kom op zijn borst. Ik draai me naar hem toe. 'Dit was echt de  leukste vakantie ooit,' fluister ik. Hij knikt.
We liggen een tijdje samen.
'Ik moet verder met inpakken,' zucht ik.
'Ja doe maar,' zegt Eloi een beetje sip.
Ik sta op. Dan stop ik de laatste paar spullen in mijn koffer. Ik pak mijn telefoon en check de tijd. "09:13" staat er. We hebben al gegeten gelukkig. Om "10:00" moeten we klaar staan, dus we hebben nog even. Ik laat me weer naast Eloi vallen. Dan open ik snapchat. Iedere dag heb ik een aantal reeksen gestuurd, maar weinig mensen weten dan we nu eigenlijk echt een stel zijn. Ik open de camera.
'Lachee!' Zeg ik tegen Eloi. Hij kijkt op en glimlacht in de camera.
"Streaks, happy with you! <3"
Stuur ik naar iedereen uit mijn lijst. Dan druk ik mijn telefoon uit en sla mijn arm om Eloi heen. 'Ik wil niet naar dat koude nederland,' zucht ik.
'Ik ook niet, maar we zullen vast nog een keer gaan!' Zegt Eloi. ' Natuurlijk!' Zeg ik hoopvol.
Met mijn hand ga ik door Eloi's lange haar. Hij heeft deze keer geen hoedje of pet op.  'Je moet echt minder hoedjes enzo dragen, ik vind het zoals nu ook echt veel leuker!' Zeg ik als aanrader.
'Maar dan is die zon zo heet,' zucht hij:
'Och niet zeuren,' lach ik. We kletsen nog een tijd door.
'We moeten nu wel echt gaan,' zeg ik verdrietig. De afgelopen twee weken waren hectisch maar echt super! Eloi en ik begrijpen elkaar veel beter in sommige vlakken en we hebben elkaar beter leren kennen.
'Oke, lets go!' Zegt hij. We staan op, pakken onze koffers en rugtassen en lopen dan richting de lobby. Veerle en Niles zitten er al. 'Zijn jullie er klaar voor?'  Vraagt Eloi aan hun. Ze knikken allebei opgewekt.

Eenmaal in het vliegtuig is het 12 uur 's middags. Ik leg mijn hoofd tegen Eloi's schouder. Hij slaat een arm om me heen. Veerle en Niles zitten achter ons.  Ik snuif Eloi's geur op. Dan val ik in slaap...

His deep stare ~Eloi YoussefWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu