🌹13🌹

1.3K 27 2
                                    

Byla to paní z pohotovosti.
Prý nějaký pán našel Lydii ležet v nějaké zapadlé uličce. Když mi řekla že má všude modřiny tak se mi chtělo brečet. Hned jsem sedl do auta a jel za ní.

Když jsem přijel do nemocnice tak mě sestra zavedla rovnou za Lydií.
Ležela tam se zavřenýma ocima.
Jakmile ale zaregistrovala že někdo přišel, tak je s námahou otevřela.

,, Jak ti je zlato?"
,, Všechno mě hrozně bolí. Můžu jít s tebou domů Kubí?"
Podíval jsem se na sestru a ta kývla hlavou.,, Uděláme ještě pár vyšetření a pokud bude vše v pořádku tak ji pustíme ještě dnes. Ale bude ji vše bolet. Budete ji muset obskakovat. Neudělá teď sama nic. Modřiny má na 85-ti procentech těla."

Vše jsem odkýval. ,, Udělejte ji ty testy. A ještě, ví se kdo to udělal?"
,, Testy začneme dělat za půl hodiny. A prý to byly nějaké vaše fanynky."

,, Aha tak děkuju."

🌹🌹🌹

Domů jsme mohli jet dvě hodiny po začátku všech testů. Lyd jsem celou dobu nesl.

Doma jsem ji opatrně položil na postel a šel zavolat Michalovi.
,, Ahoj potřebuju pomoct. Já nevím co mám dělat." ,, Co se stalo prosimtě?" ,, Lydii někdo zmlátil. Má modřiny na 85-ti procentech těla. Nemůže se hýbat. Jo a má zlomený jedno žebro. Někdo s ní musí pořád být. Já nevím co mám dělat když budu mít tréninky. Trenér mi už volno nedá. Prosím. Poraďte mi." škemral sem do telefonu.

,, Kubo, hlavně se uklidni jo? Takže. Neboj. Niky ji určitě bude pomáhat. Nepracuje takže vám pomůže. Vždy přijde patnáct minut před tréninkem. Takže to asi k nám nebudete moct přijít co?" ,, No to asi ne. Lyd skoro nedokáže sedět. Tam kdyžtak přijdete k nám za dva dny, až už to bude lepší, a řeknete nám to co potřebujete." ,, Jo jo dobře. Tak Niky zítra přijde."

Ukončili jsme hovor a já šel za Lyd. Byla úplně vyčerpaná. Takže jsem si ji k sobě opatrně přivinul a ona v mém obětí ihned usla.

THE BEST THING THAT EVER HAPPENED TO USWhere stories live. Discover now