🌹15🌹

1.3K 27 1
                                    

A je to tu. Za tři měsíce máme svatbu. A jelikož to dítě oba vážně moc chceme, rozhodli jsme se snažit co nejvíce to půjde. Takže máme plány. Ano. Zní to sice směšně ale jo. Plány. Čtyři kratší týdně. Asi víte co myslím že budeme čtyřikrát týdně dělat. Dnes je první den a já věřím v zázrak. Že se to povede do měsíce. Někomu se to povede hned ale ne každému. Niky je v osmém měsíci. Ví o našem plánu. Je to moje nejlepší kamarádka. Často se vídáme. Teď pořád chodíme nakupovat oblečení pro jejich dítě. A hádejte co. Bude to holčička. Už se nemůžu dočkat. Prý budu skvělá teta. No tak uvidíme. A třeba budeme mít chlapečka a potom se dají dohromady. Ale to nikdo nevi.

🌹🌹🌹

Tři týdny. Tři týdny už to zkoušíme a pořád se mi neudělalo blbě nebo tak něco. Najednou mám nepříjemný pocit. Ten co máme my holky každý měsíc. Takže pořád nic. Doufají že se mít o jen zdá, se dostanu z kubovo obětí a běžím na záchod. Tam ale zjistím že se to fakt nepovedlo, svezu se se slzami v očích na zem. Když ke mě doběhne Kuba a vidí mě brečet na zemi tak mě hned obejme. ,, Shhhhh. To bude dobré. Neboj. Zvýšíme to. Zvládneš šestkrát za tyden?" ,, Pro to abych měla miminko klidně i dvakrát každý den.

A takhle to vypadalo i další měsíc. Niky ke mě chodila a snažila se mi pomoct. Byla jsem ale psychicky na dně. To samý Kuba. Byl jako tělo bez duše.

POHLED JAKUBA

Lyd se pořád trápí. Je mi hrozně nepříjemné ji takhle vidět. Popravdě? Taky mě to hrozně mrzí a jsem z toho špatný. Ale musím být silný pro ni. Taky už jsem přemýšlel nad různýma testama. Co když jeden z nás nemůže mít děti. Co když jsem vadnej.

Z těchto myšlenek mě vytrhne Michal. ,, Kubo. Jdeme na led. Neboj bude to dobrý. Však ono se to jednou povede." ,, A co když ne? Co když jsem vadnej a neumím svoji snoubence udělat ani dítě. A co když je Lyd nemocná a neví o tom a nemůže mít děti." mluvili jsme česky takže nám nikdo nerozuměl. Kromě Gudase. ,, Děje se něco? Můžu s něčím pomoct?"

,, Chceš mu to říct?" na to jsem kývl.
,, Jen že to Lyd zase dostala."
,, No tak to je dobře bro. Ne? Aspoň víte že není těhotná." podíval jsem se na něj pohledem "jako vážně" a Michal do něho hned drcnul.
,, Jo Aha. Vy chcete aby byla těhotná." kývl jsem na znamení souhlasu.

,, Jak dlouho se snažíte?"
,, Dva měsíce."
,, Přemýšleli jste, že si necháte udělat testy?"
,, Dnes to chci před Lyd zmínit."

Rozhovor jsme ukončili. Když už jsem se rozhodl jít na led, přišla mi zpráva od Lyd. "Co když nemůžu mít děti? Brala jsem dlouho antikoncepci. Nemůže. To být tím? Co když jsem nám tím zničila životy. Opravd si chceš vzít holku co ti ani nedá dítě?" to mě opravdu rozhodilo.

Nechal jsem to být a šel na led. Po půl hodině hraní si mě zastavil trenér. ,,Ne že by jsi hrál špatně, ale nemá to ten šmrnc jako vždy. Pokud máš nějaké problémy doma tak je buď musíš hodit za hlavu, vyřešit a nebo se s tou Lydií rozejít. Teď už prosimtě běž domů. S kývnutim a rychlým pozdravem na rozloučenou ke klukům, jsem odjel z ledu.

THE BEST THING THAT EVER HAPPENED TO USWhere stories live. Discover now