XVI. Beszélgetés

2.8K 159 7
                                    

- Mit csinálsz? - huppan le mellém kora délután a kis kerti hintaágyra Joey akkora erővel, hogy annak az öreg rugói egyből elkezdenek ide-oda rángatózni. Anya régebben mindig mondta, hogy ez már az ő gyerekkorában is bőven ugyanitt állt, inkább el sem merem képzelni, hogy meddig bírhatja még ki.

- Egyszer úgy le fog szakadni velünk együtt - ingatom a fejem, míg próbálom megállítani a mozgó hintát. - A kérdésedre válaszolva pedig, csak Johnnal beszélek.

- Király. Mi van vele?

- Semmi extra, Chase-szel meg a többiekkel lóg most is.

- Bírom azt a ganget.

- Én is - vágom rá meggondolatlanul. Nem tehetek róla, hirtelen csúszik ki a számon. Egyszerűen csak mostanában túl sok időt töltöttem velük, és akaratlanul is megkedveltem őket. El is felejtettem, hogy a bátyám erről semmit sem tud.

- Várj, te ismered őket?

- Ja, nem. Mármint személyesen nem, csak elég sokat látom őket a suliban, és tökre jó fejnek tűnnek - magyarázom ki magam gyorsan.

- Aha, értem. Amúgy tényleg rendesek, régebben nagyon sokat lógtam velük.

- És már nem? - Sajnálnám, ha nemet mondana, de nekem mindenképp jobb lenne a hazudozások szempontjából.

- Nem igazán. Jóban maradtam mindenkivel, de inkább csak néha futunk össze egyszer-egyszer, az is leginkább véletlen szokott lenni. Már vagy egy hónapja nem is beszéltem velük.

- Ó. - Ez megmagyarázza, hogy miért nem buktunk eddig még le.

- Nyugi, nem gáz. Amúgy is Patrick miatt barátkoztunk össze még anno, természetes, hogy egy idő után eltávolodtunk egymástól. Csak egy kicsit sajnálom, mert tényleg rendesek voltak - mondja. Ó, ne már! Annyira rosszul érzem magam most emiatt. - Viszont az a csaj... fú, valami szörnyű. Ő az, akit egyáltalán nem bánok, hogy már nem látom rendszeresen. Legszívesebben megfojtanám a saját nyálában - folytatja, mire felkapom a fejem.

- Melyik csaj? - kérdezem. A társaságukban elég kevés lány tag van, a szűkebb körben szinte nincs is, csak olyanok, akik hozzájuk csapódtak, pont mint én Patrick által, illetve Daniel barátnője, Kate. Viszont alapjáraton tényleg egy fiúcsapatról van szó.

- Chase húga.

- Ja, Bianca? - kérdezem. Róla meg is felejtkeztem teljesen, bár szerintem ő sem tartozik hozzájuk teljesen, hiába Chase testvére.

- Az - legyint. - Undorító. - Meglepnek Joey szavai, főleg, hogy eltekintve attól, hogy imád kritizálni másokat, a nőkkel mindig is tisztelettudó kiskorától kezdve. Nem nagyon szokott csak úgy, mindenféle random csajról így beszélni.

- De miért? - Tényleg nem értem. Bianca nekem is elég unszimpatikus lánynak tűnt mindkét alkalommal, amikor találkoztunk, de nem ismerem őt, fogalmam sincs arról, hogy milyen lehet valójában.

- Kavarja állandóan a szart. Annyira kétségbeesetten próbálja felvonni magára a figyelmet, hogy az valami szánalmas. Kurvára irigyli, hogy a bátyja népszerű, hogy van egy csomó igazi barátja, és hogy állandóan hívják őt mindenhova, azt a csajt meg gyűlöli mindenki. Csak megtűrik maguk mellett Chase miatt.

- Még mindig nem értem, hogy miért.

- Nézd, olyan, mint egy matrica. Egyfolytában tapad Chase-re meg a haverjaira, hátha végre megkedvelik őt is, de ez sosem jön össze neki. Mindenki csak a bátyját bírja tök jogosan, mert míg Chase állati nagy forma, az a csaj belülről egy hatalmas nulla. Még a szüleik is jobban szeretik a bátyját. Bianca lehet, hogy jó nő, abban is biztos vagyok, hogy még az osztálytársaid is rendszeresen verik rá ki a farkukat, de ennél többre senkinek sem kellene. És épp ezért mindig össze-vissza pletykál egy csomó faszságot, hogy kicsit felfigyeljenek rá is, pedig ettől csak még nagyobbat esik minden alkalommal az emberek szemében. Még az állítólagos barátnői is csak azért vannak mellette, hogy Chase bulijain részt vehessenek. - Akaratlanul szorul el a torkom Joey mondandója alatt. Mint említettem, nem ismerem Biancát, de biztos vagyok benne, hogy szegény lány nem ezt érdemli. Szimpátia ide vagy oda, ezer százalék, hogy ő több egy felszínes, beképzelt, kötekedő csajnál. Ennél mindenki több.

ÁL(OM)PÁRWhere stories live. Discover now