Giriş

3.4K 131 32
                                    

Evet uzun zamandır güzel Loki kitapları , marvel hayal et vb kitaplar bitirdikten ve İskandinav mitolojisini araştırdıktan sonra belki de bir loki kitabı çıkarmak istemem çok doğaldır sdffdsfd.

Bu konuda güzel diliyle ortalıktan çekilen ve tıp okuyan güzel Frost yazarıma selam yollamak istiyorum evet yazdıkları yorumları ile birlikte beni çok etkiledi.  Özellikle mitoloji hakkında düşünceleri ile. Birebir olmasa da benzer düşüncelerde olduğumuza inanıyorum.

Mitoloji , dedikodular gibi çaptırılmış , abartılmış ve belli bir kalıba sokulmak istenmiş efsaneler ve hikayeler türü olduğunu düşünüyorum. Gerçekliğini bilmem ama bana daha çok olay çevresinde hep stabil karakter özellikleri gelmiştir . Gerçek hayatın da böyle olması kanıtlar.

Yani Lokiye bakın hep kötü olarak adlandırılmış sevdikleri tarafından aldatılmış sevgi görmemiş bir karakter ama hiç evini terk etmemiş. İçinde sevilmek isteyen bir canlı tıpkı herkes gibi. Sırf farklı olduğu ve onlardan hıncını alması loki karakteri gibi biri için normal ama insanlar her zamanki gibi abarttıkları için  onun da gerçek baz alarak konuşursam o yöne ayak uydurduğunu veya bir miktar uydurduğunu belki de bu çoğulu kapsayan kabullendiğini düşünüyorum.

Yani bu kitabı yazarken bayağı içli dışlı yaşayarak yaşayacağım çünkü içlerinde kalıba sokulmaya çalışılmış kötüler olarak en çok Lokiye üzülüyorum. Belki de onun üzerindeki çoğu hikaye uydurulmadır. Onun flörtoz yanlış anlaşılabilecek şakaları gibi. Yani çocukları. Bu  devden yılan ve kurt çıkması üzerine bana düşündürdü. Lütfen onlar insan olmasa da yani.... 

Loki , Medusa ve bir çok onun yönünden ilerlemiş kötü sıfatı yapıştırılmışlara üzülüyorum. Tamam içlerinden elbette masumları yoktur ama ben bunların iyi olarak anılan insanlar olduğunu düşünüyorum en büyük örnek ise Medusa.

Yılan kadın olarak geçse e yunan mitolojisinde kötülenmiş gerçek bulgular bulunduğunda tanrı tarafından  tecavüz edilmiş sonra hesapta suçlu bulunup cezalandırılmış bir kötü olarak anılıyor . Cidden bu bilgi bakış açımı çok değiştirdi araştırmanızı öneririm. Neyse dgffgdfg Çeviri kitaplarımın şikayet edilip kaldırılması  üzerine üzülürken bunu yazayım dedim. Bu arada şikayet eden bacı seni kim olduğunu biliyorum. Bir şey demeyeceğim ama intikamı benden çıkmaz korkma kitaplarımı okuyabilirsin. Sadece allaha havale ettim. Neyse aramız kötü değil ama gelip ben ettim deme neyse fdgfdgdf.

Benim gözümden Loki ve mitoloji olarak bakacağız o yüzden belki bölüm yazarım . Görüşürüz dfgdfg

Frost Flower ( Loki X Okuyucu)Where stories live. Discover now