While Running From The Gods

1.3K 142 197
                                    

İyi okumalar

Gözlerini korku ile sıkı sıkı kapalı tutuyordun. Az önce hissettiğin ışık ve akımın gerçek olması için dua ediyordun. Çünkü pek emin olmasan da Thor ve arkadaşlarının seslerini duyar gibi olmuştun. Onların varlığını artık hissetmesen de Thor'un kükreyen sesi hala kulaklarını dolduruyordu. Yerinde titredin.

Ellerin titriyor , gözlerin yanıyordu. İçinden ' Lütfen hayal ettiğim yerde olayım!' diye yalvarıyordun.

Yanağına ıslak ve minik bir şey değiyor. Gözlerini açıp ne olduğuna bakıyorsun. Yeşil yılan , parlak derisinden daha açık rengi gözleri parlayarak sana dilini çıkartıyor . Sanki sana ' Başardın ve kendin bak !' der gibi bakıyor. Yüzünde korku olmasına rağmen gülümsüyor ve parmağının ucu ile yılanın kafasını okşuyorsun.

Yılan , sevmek için uzattığın parmağına bir kedi gibi sırnaşıyor. Sen , yanına istemeden de olsa aldığın yılanın normal bir yılan olduğunu düşünmüyorsun. Çünkü soğuk bir sürüngenin sıcak davranmadığını bilecek kadar çok belgesel izlemiştin.

Yılanı omzundan bileğine alıp sarıyorsun . Kolunu dikkatli pozisyona alarak geldiğin yeri inceliyorsun.

Tek odalı  stüdyo bir dairedesin.  Yerde yorgan ve yastıklarla hazır durumda yatak ve bir sürü karton kutu var. Mutfak , mor , kırmızı ( koyu bordo ) ve yeşil tonlarına hakim. Güzel dolabının içi yiyeceklerle dolu. Pek çok gencin hayali olmasa da kolayca düşünebildiğin bir yeri hayal etmiştin. Yurt dışına gitmek için yanıp tutuşan ve küçük yerlerde bile yaşamaktan gocunmayacak biriydin. Ve son zamanlarda  İngiltere de yaygın olan bu tip daireleri hayal ediyordun ve şimdi yeniden aklına gelmişti.

Ayrıca yeni bir hayat da hayal etmiştin. Yani bu demek oluyor ki.... farklı bir kimlik düşünmüştün.

Dairenin Fransız tarzı balkonuna çıkıyorsun ve orada tam yerde yerleştirmiş notu görüp okuyorsun. Evet , biraz acınası olabilirdi ama yeni hayatında ne olduğunu anlayacağın bir not da hayal etmiştin. Neyse ki bundan kimsenin haberi olmayacaktı.

Kolundaki yılan sen notu okurken gözlerini kapatmış yanağını eline vererek uyuyordu . Gülümsedin ve bitirdiğin notu katlayarak yatağının altına sakladın.

Evet , eskisini bıraktığın yeni hayata başlayacaktın . 

---------------------------

Teknik olarak asla ev işi yapmazdın . Annen ise bir işi beceremediğini söylediği gibi hiçbir zaman sana temizlik yaptırmamıştı. Ona çok kızıyordun . Bazen ondan uzaklaşmanın iyi olduğunu da düşünüyordun çünkü kendi hayatını yaşamak için attığın adımdan beri  yıllarca yaşaman gereken alışkanlıkla hemen yaşamıştın ve öğrenmiştin. Büyük çoğunluğuyla.

Elbette kimse bir tanrıyı kurtarıp  sonra da diğer tanrılar tarafından öldürülmeye çalışılmamıştı ama yine de yaşadıklarını sindirmeye çalışıyordun ve bileğindeki yılan buraya geldiğinden beri geçirdiğin krizlere yardımcı olmuştu.

Artık hemen hemen dairene yerleşmiş ,kolileri açmış yeni hayatına adapte olmaya çalışıyordun. Online üzerinden tablo yapıp satıyor tahmin ettiğinden de fazla para kazanıyordun. İsmin ve pasaportun değişmişti. Bu demek oluyordu ki artık yurt dışına giderken vize almak zorunda değildin. Edindiğin bu ferah yaşantı için gece gökyüzüne bakıyor ve rüyandaki kadına teşekkür ediyordun.

--------------

Sattığın tablolardan elde ettiğin boş vakitlerde kurslara gitmeye başlamış teknik olarak yarı öğrenci sayılırdın. Bu yüzden kendini öğrenci gibi hissediyordun. Ders çalışma planı bile hazırlamıştın ama aldığın eğitimden farklı olan bu eğitim sayesinde aslına bakılacak olursak öğrenci olmayı sevmeye bile başlamış olduğun söylenebilirdi. Yavaş yavaş bu hayatı sevmeye başlıyordun.

Frost Flower ( Loki X Okuyucu)Where stories live. Discover now