Mute Man's Scream

1.8K 160 103
                                    

Ertesi gün soğuktan ve sert zeminde uyumuş olmaktan bütün vücuduna kramplar giriyor. Tam uyanabilmek ve eski çevikliğini kazanabilmek için ısınma hareketleri yapıyorsun. Ardından küçük bir ateş yakıp çay ile birlikte arkadaşının getirdiği yemekten küçük bir parça yemek yiyorsun. Sonra , ilk iş günü için kar ile dolu kapının önünü zorlayarak açıyor ve işine gidiyorsun.

İlk iş günü için seni hiç zorlamamışlar aksine kendini mutlu hissetmiştin. Kapıdan içeri girer girmez zaten hissetmiştin. Müdürün , çok tatlı bulunduğun yerde yetişmiş bir kadındı . Sana bilmen gerekenleri öğretmeye başladı. Örneğin , insanların evlerinin önünü karlardan temizlemek için neler yaptığını. İş dışında nasıl kolay para kazanılacağını ve evini hemen nasıl doldurabileceğini. İş arkadaşların ise genç olmasını beklemediğin için şaşırmış yine de onlarla aranı iyi tutmuştun .

İş çıkışı , yaşlı sevimli müdürünün dediğini yapıyorsun ve komşuların ile iletişim kurarak evlerinin önünü temizliyorsun. Karşılığında ise çeşitli olarak senin ihtiyacın olanları veriyorlar.

İlk evinin önünü karlardan temizlediğin adam yaşlı emekli bir doktordu. Sen karları temizlerken sana burada yaşayan insanların nasıl hayatta kaldığını anlatıyordu. Sen ise fazlaca bilgi edinmekten memnundun.

Yaşlı dedenin ismi Victor'du . Ve sana burada yaşayan her insanın  ekonomik durumlarının iyi olduğunu ve herkesin özel depolar yaptığını söylemişti. Sen , bu yaşlı dededen ev eşyalarını alırken kesinlikle emin olmuştun. Diğer evlere gittiğinde de gözlerine inanamamış şaşırmıştın. Orta yaşlı kadından  giyim yastık , yorgan vb alırken ilk defa tattığın bu duygudan yanakların kızarmıştı. Yada sadece soğuk ısırmıştı.

Mutfak ihtiyacını , para ve eşyalarını diğer komşulardan karşılarken bir sonraki fırtınaya kadar tüm ihtiyacını karşıladığından emindin. Evine gidiyorsun ve aldığın her parça mobilyayı kurmaya başlıyorsun. Gece yarısına kadar bir yatağın ve bir masayı kurmayı başarıyorsun ve temizleyip göz zevkine göre yerleştiriyorsun. Aldığın yastık yorganları da yerleştirdiğinde evin artık gözüne o kadar da boş gözükmüyor.

Sonraki günlerde  insanlar ile aran ilerlemiş konuştuğun sohbetlerde ayrı bir tat almaya başlamıştın.  Birçok bilgi öğrenmiştin örneğin insanların göründüğünden başka ilgi alanları olduğunu keşfetmiştin.

 Yaşlı sevimli müdürünün aslında bir zamanlar ecza alanında çok geliştiğini öğrenmiştin. Sana bir süre sonra insanları  eğitmeyi sevdiğini ve çocuğunun olmadığını anlatıyor ardından da yazdığı ve hazırladığı sağlık alanındaki iki kitabının kopyasını sana hediye ediyor. Sen bir kitap kurduydun ve büyük bir aşkla kitabı kabul ediyorsun. İkinci mutluluğun ise komşun doktor Victor dan geliyor . Senin yüzünde parlayan bir ışıltı olduğunu fark ediyor ve  yanına çağırıyor. Sende elindeki kitabı göstererek ona anlatıyorsun. Bir süre sonra senin eski iyileştirme tekniklerine merakını beğenen doktor sana üç tane içinde doktorların milyarlar dökeceği  tıp kitaplarını veriyor. Sende heyecanla yaşlı adamı sarsmadan sarılıyorsun.

Sonraki günler sana yorgan ve giysiler veren terzi kadınla konuşuyorsun. Sana bulunduğun bölgenin hikayelerini ve dedikodularını anlatıyor. Sen ise benzer söylemler beklerken bir süre sonra kadını büyük bir ilgiyle dinliyorsun. Çünkü dedikleri ilgini çekmeyi başarmıştı. Sözünü kesmeden onu dinliyordun.

" Burada doğdum büyüdüm. Küçük bir yer burası , burada uzun vakit geçirince insanların ve yaşanan her şeyden haberin oluyor. Sen genç , güzel ve burayı bilmeyen bir kızsın. Yüzündeki parlaklığından da senden zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Bu yüzden içimdekileri sana büyük rahatlıkla anlatabilirim.." Sana burada yaşayan her insanın özelliklerini yaptıklarını ve kişiliğini anlatıyor. Sonra  aklına zor bir seçim yapması gerekiyormuş gibi duraksıyor sonra da anlatmayı uygun bulmuş olmalı ki konuşmaya başlıyor.

Frost Flower ( Loki X Okuyucu)Where stories live. Discover now