A Poor Mother's Wishes

1.4K 150 65
                                    

İyi Okumalar 

     Kapıyı açar açmaz içeri yaşlı gözlerle dalan Frigga senin omuzlarından tutup sallıyor. " Oğlum nerede! Benim biricik Lokim Nerede ?!" diye bağırarak ağlıyor. Kafasını çevirdiğinde ise gözleri altın yaşlarla parlarken Loki'yi görüyor ve nefes almıyormuş gibi ağzı açılarak yaralı oğluna koşup elini yakalayarak dudaklarına yaklaştırıyor.

Sen ise , sevgi ve evlilik tanrıçasının bu haline çok şaşırmış ve neden burada olduğunu sorguluyorsun. Ayrıca içinde Frigga'nın Loki'nin annesi mi yoksa Odin ile evlenmeden önce sevgilisi mi olduğun teorilerinden biri tuttuğu için içinde gizlediğin mutluluk kıpırtıları var. Ama ortam ve zaman müsait olmadığı için belli etmiyorsun ve içeriye soğuk hafa üflemesini engellemeyen açık kapını kapatıyorsun. 

Çekingen adımlarla neredeyse kafan eğik sobanın yanına Frigga'nın da çaprazına geliyor onlara bakıyorsun. Frigga'nın gözlerinden akan inanılmaz altın renginde göz yaşlarına bakıyor kadının üzgün olduğunda bile ne kadar güzel olduğunu düşünüyorsun. Sonra gözlerin Loki ve Frigga arasında gidip geliyor ve aralarında güçlü anne ve oğul bağını hissediyorsun. Ayrıca  iç güdülerin senin düşündüklerinin aynısını Frigga'nın da düşündüğünü söylüyor . Loki'nin kötü olması için kurban olarak seçilmesini. Duyguları ve hissettikleri umursamadan ona istediklerini yaptırmalarını ve daha fazlası...

Aile geleneklerinden öğrendiklerinden yola çıkarak Frigga ya demir bir bardakta su dolduruyor ve ona uzatıyorsun. Frigga uzatılan bardağa şaşkınca bakıyor ardından senin yüzüne. Gözlerinde bardağı alırken sana tatlı ve şefkatli anne gibi bakıyor. Ayrıca az önce oğlu arasında başka bir evrende olduğu duygusal bir anı bozuyorsun. Yine de bu senin yararına oluyor çünkü Frigga eli ile bir hareket alarak yanına bir sandalye çekiyor ve senin oturmanı istiyor. Sonra da senin bilmediğin gerçekleri duygusal anının verdiği açıklıkla hepsini anlatıyor.

" Benim biricik oğlum.... onun bu kadar acı çekmesine katlanamıyorum. Kalbimden sanki bir parçasını kesip almışlar gibi ... " titreyen eli ile kalbini gösteriyor.

" Kanıyor.... Onu çok seviyorum.. O benim oğlum.. Ama bu kurallar saçmalığı yüzün- hayır hayır.. Ben çok kötü bir anneyim ve oğlumu olacaklardan bildiğim halde çıkıp onu savunamadım ..." ağzını açıp onu teselli etmek istesen de aralıksız konuşması senin konuşmanı engelliyor.

" .. Hep yaramaz , kurnaz ve zeki olmuştur . Farklılığı yüzünden hep yalnız kaldı. Onu hep yanımda tutsam da yalnız hissettiğini biliyordum.... Ona hep ceza verirlerdi... Bu huyundan yani  kurnazlıktan ve farklı olmaktan kısacası kendisi olmaktan kurtulmak için onu zorla Sigyn ile evlendirmeye karar verdiler ama.... bu tam bir saçmalık ve felakete yol açtı. Ahh canım oğlum benim...."  bir iki dakika ağlama krizine girdikten sonra tekrardan konuştu.

".. O kızın oğluma iyi geleceğini hiç düşünmemiştim. Loki , ahh düşünceli oğlum  kıza bir şans tanıyım sevmeye çalıştı ama o kadın ..." dişlerini sinirle gıcırdattı.

" Oğlumun yatağına girmediği gibi başına zaten gelen kötü olaylara ek olarak ateşini körükledi. Onu aldattı biliyor musun ?! Sonra hamile kalarak ondan olduğunu iddia etti!! Hiç yatağına yatmamasına rağmen!!! Sonra da oğlumu sinirlendirerek peydahladığı çocuğun babasını öldürmesini sağladı! Ardından diğer önceki yaptığı hataları kullandırarak bu cezayı almasını sağladı !! Ahhhh Odin onu hayatım boyunca affetmeyeceğim ! Ben sevgi Tanrıçasının hıncından kaçabileceğini zannediyor ... Onu hiç tanımaya çalışmadılar. O sadece farklılıklarını kabul eden ve sevilmek isteyen bir çocuk... " ardından uzattığın peçeteyi alarak yüzünü sildi ve gözü günler önce aldığın mitoloji kitabına takıldı.

Frost Flower ( Loki X Okuyucu)Where stories live. Discover now