LVIX.

2K 90 5
                                    

Jackob

,,Chci, abys mi pomohl zabít mého otce." Jackob čekal něco takového, ale pravda byla o dost silnější než si myslel. Princ chtěl zabít svého otce, aby se mohl dostat k trůnu a osvobodil svoji zemi od krutovlády. Chápal to. Lidé v Sorenu si něco takového zasloužili. Žili už moc dlouho pod vládou jednoho krále. A ještě ke všemu krutého. Pokud by William získal korunu, mohl by celou zemi znovu navrátit do původního blahobytu.

,,A jak to chcete udělat?" Při jeho slovech princ hned poznal, že mu pomůže a rozhodl se vše do detailu popsat. Trojčata se do debaty také zapojila i spolu s Fridgem. Na stole se povalovalo mnoho map, figurek i per. Will zakresloval jak nejrychleji mohl všechny podrobnosti jeho plánu, který zase nebyl tak složitý. Věděl, kde se bude jeho otec skrývat před lidmi. Věděl, kolik vojáků ho bude bránit. Měl všechno co potřeboval. A nyní měl i dalšího skvělého vojáka. 

,,Zaútočíme jakmile lidé prolomí hlavní bránu k hradu. To už nebude trvat dlouho." Ozval se Fridge a ukázal Jackobovi na mapě královský hrad. ,,Hrad není pevnost, byl stavěn jako zámek pro šlechtu. Takže cesta dovnitř nebude náročná. A pokud vše půjde podle plánu, tak ani nebudeme potřebovat cestu ven." Jackob přikývl a popadl ze stolu stavební nákresy hradu. Opravdu nebyly složité. Hrad ve Westlay byl o dost těžší a kde kdo se v něm mohl ztratit. 

,,Takže nemáme moc času na přípravu, že?" William na jeho otázku přikývl. 

,,Můj otec se přesune do menší místnosti za trůnním sálem. Spolu s ním tam bude tak deset vojáků, to totiž podle něj bude stačit na obranu." Jackob přikývl.  ,,Takže ani my nebudeme potřebovat mnoho mužů." 

,,Počítám s tím, že zde nemáte žádná kouzelná stvoření." Will zvedl hlavu k vojákovi. 

,,Bohužel, ty můj otec vyhnal a jediná kouzla, která jsme tu měli byli démoni a vědmy." Jackob se zamyslel nad tím, jak Westlay spolupracovala s nejrůznějšími kouzelnými bytostmi. Jak jim pomáhaly a přišlo jim, že bez nich toho tolik nezvládnou. Přitom Soren byl stejně vyspělý i bez nich.  ,,Zvládneme to bez kouzel. Snad." Uniklo Willovi a Fridge se na něj zamračil. 

,,Zvládneme to i bez nich! Samozřejmě že ano!" Všichni se otočili za dívčím hlasem o kus dál. Zataria byla opřená o stěnu ve stínu svící a nožem v ruce házela jako by to byl obyčejný míček. ,,Zvládli jsme už i mnohem víc. Kouzla nejsou to víc. Je to akorát přítěž." Odrazila se od stěny a došla až k ostatním. Postavila se vedle Luny. ,,Stačí na to jít chytře." Pokrčila rameny. Při tom pohybu si Jackob všiml jak jí cuklo v ruce. Nebylo to tak dlouho, co odešla s ženou se léčit. Vrátila se docela rychle. 

,,Myslíš, že ty to zvládneš?" Uniklo mu. Všichni kolem stolu zkoprněli. Zataria se narovnala a podívala se Jackobovi do očí. 

,,Zvládla jsem už i horší věci. Nemysli si, že bych nezvládla tohle!"

,,Já jen, že jsi před chvílí dostala pořádnou ránu do-"

,,Nemusíš se o mě bát!" Vyprskla jak naštvaná kočka. Pár vteřin nikdo nemluvil. Než se konečně Will vrátil k vysvětlování cesty do hradu. Jackob se ještě jednou podíval na Zatarii než jeho mysl úplně propadla boji. 

****


Rozhodli se rozdělit na tři týmy. Všichni se společně setkají v trůnním sále a dál budou postupovat spolu. Protože ostatní bojovali v čele obyčejného lidu, zbylo jich jenom sedm. Will rozhodl, že půjde spolu s Lunou a Rokym severní stranou. Ta byla nejméně chráněná, a protože se všechny boje přesunuli na jih, měli skoro volnou cestu. Fridge s Fabiem se měli dostat do hradu západní stranou. Oba to byli dobří lezci. Takže ploché stěny hradu by jim neměli nic udělat. A nakonec, jak Jackob s malou nelibostí zjistil, jemu měla krýt záda Zataria.

Kings & Queens (CZ)Where stories live. Discover now