Capitolul 13: Calistra.

766 45 11
                                    

Mergeam de mai bine de cateva ore si deja incepea sa ma doara capul din cauza caldurii.  Masina asta economiseste aer conditionat, sau ce? Nici macar nu ma mai puteam concentra bine. Unde mergeam defapt? Ah, da! La Calistra. Nu pot sa cred ca ma port de parca toate astea ar fi normale. Daca dadeam timpul inapoi cu o luna, vara ar fi avut o imagine foarte plictisitoare dar fara sa-mi dau seama, totul s-a scimbat radical.

Mai aruncam din cand in cand cate un ochi la el, si cred ca ma faceam mult prea observata pentru ca un zambet ii aparea vag pe fata. Scarlett statea pe bancheta din spate cu ochii in telefonul mobil. Scria de cateva minute ceva, habar nu am ce.

- Poti sa pornesti te rog aerul conditionat? intreb cu un glas adorabil si greu de refuzat. 

- De ce? intreaba si simt cum imi vine sa-mi dau o palma peste fata.

- Pentru ca este mult prea cald aici! zic cu subinteles , iar el incepe sa ranjeasca superior.

- Oh scuze, ar trebuii sa plec? continua el, iar eu imi dau ochii peste cap. Acum imi era cald la propriu.

- Sti ceva? Cred ca rezist! spun apoi incep sa-mi faca aer cu mana. 

- Voi fi aici tot drumul, stai calma! Nu stiu cum vei rezista! continua el , iar mai apoi pornii aerul conditionat. Nu-mi vine sa cred ca reuseste sa fie arogant in orice situatie.

- Cat mai e pana ajungem? Intreaba Scarlett trezindu-ma la realitate.

- Cam... doua ore! Spune Darcian fiind atent in continuare la drum.

- In nici-un caz nu mai rezist aici doua ore! Ma vaicaresc eu lasandu-ma mai bine pe scaunul din dreapta al soferului. Imi doresc sa o fi lasat pe Scarlett sa ia locul din fata. Asa as fi putut dormii, sau as fi putut incerca sa dorm, ceea ce ar fi misiune imposibila in clipa de fata.

- De ce ai nevoie de mine? intreaba Scarlett brusc aruncandu-si privirea spre Darcian. Ah, bun! Tocmai acum i-a venit ideea sa intrebe! Acesta tacu pentru cateva clipe dar mai apoi incepu sa vorbeasca.

- Esti o vrajitoare! Imi este suficient! continua el , iar eu am ridicat o spranceana.

- Nu una foarte priceputa, bineinteles! zic mai mult pentru mine, dar observ ca amandoi ma auzisera.

- Nu-mi pasa de asta, pur si simplu imi trebuie o vrajitoare! Priceputa sau nu! Mi-o taie el scurt. Mi-am dat ochii peste cap şi m-am lăsat mai bine pe scaun.

- Tot nu inteleg la ce iti este de folos daca abea poate face o vraja! spun gesticuland cu mainile in aer, mimand un fel de glob magic... sau ce se intelege din el. Darcian ranjii la gestul meu.

- Calistra nu este numai o vrajitoare puternica, este si foarte intimidanta! Daca vede ca avem o vrajitoare cu noi, nu va incerca nimic! Doar... nu trebuie sa stie ca tu nu stii sa faci nicio vraja! spune iritat gesticuland la randul lui din maini.

- Stiu si eu sa fac cateva vraji! zice Scarlett vizibil ranita.

- Cu atat mai bine!

**********

Am trantit usa masinii in urma mea, formandu-se un ecou in linistea apasatoare al locului asta atat de pustiu.

- Ce căutam aici? spun privind la barul din faţa mea.

- Asta e locul! spune serios ieşind şi el din maşină. Cred că glumesti! Avea un zâmbet prea mare pe faţa pentru ce urma să se întâmple.

- Esti sigur? intreaba Scarlett privind lung la acest bar. Eram la fel de uimita ca si ea. Nu e cam prea... nu gasesc cuvantul, pentru o vrajitoare? intreaba ridicand o spranceana.

Asta nu e tot!Where stories live. Discover now