4. Bölüm: Yeni iş

18.8K 2.6K 2.6K
                                    

Keyifli okumalar.🩶

Evde, dolabımın önünde durmuş, hangi kıyafeti seçeceğime karar vermeye çalışıyordum. Yeni bir iş görüşmesine gitmek üzereydim ve bu, sadece kariyerim için değil, aynı zamanda kişisel bir adım için de büyük bir anlam taşıyordu. Çünkü bu fırsatı bana sunan, son bir haftadır mesajlaştığım, hiç yüz yüze gelmediğim Sinan'dı.

Sinan'la olan diyaloğumuz, beklenmedik bir şekilde hayatımı değiştirmişti. Onun sürekli iyilik yapma arzusu, bana karşı gösterdiği ilgi ve destek, içimde yeni bir heyecan uyandırmıştı. Böyle hissetmem, hiç tanımadığım bir adamla yıllardır birbirimizi tanıyormuş gibi mesajlaşmam doğru değildi. Mantıklı olan insan benim yaptığımı asla yapmazdı. Bu yaptığımı babam duysa kızardı bana.

Gözüm, dolabımda asılı duran birkaç potansiyel kıyafetin üzerinde gezindi. Acaba hangisi daha uygun olur? İş görüşmesinde ilk izlenim önemlidir ve ben, Sinan'ın bana olan güvenini boşa çıkarmak istemiyordum. Sonunda, profesyonel ama sade bir görünüm sağlayacağını düşündüğüm, klasik bir gömlek ve düz kesim bir pantolon seçtim.

Kıyafetlerimi giyip, aynanın karşısında son bir kez kendime baktım. Sekreterlik yapabilir miydim ben? Sürekli fabrikalarda çalışmış, hiç masa başında çalışmamıştım. Derin bir nefes aldım. Kendime güvenmem gerekiyordu. Özgüvenli bir insan olsam da şu an korkuyor gibi durmam sinirlerimi bozuyordu.

Yatağın üzerinde duran telefonumu elime aldım. İki gündür Sinan'la tek tük mesajlaşmıştık. Çok fazla yoğun olduğunu söylemişti, onu rahatsız etmemek adına da mesaj atmamıştım. Ama şimdi atmak istiyordum, görüşmeye giderken biraz olsun destek istiyordum. Adam iş ayarlamış bana ben daha Allah'tan belamı mı istiyordum?

İlkay:

Hazırlandım ve şimdi çıkacağım. İtiraf ediyorum çok korkuyorum.

İlkay:

Sen olumlu olacak dedin ama olumsuz geçme ihtimali var mı görüşmenin? İş yeri izin vermediği için dün akşam çıkışımı verdim. Eğer olmazsa yeni bir iş bulmak zor olur benim için.

Çevrim içi olunca çantamı alarak dışarıya çıktım.

Sinan:

İşlerim yoğun olduğu için yazamadım doğru düzgün, kusura bakma. İyi yapmışsın ayrılmakla oradan. Görüşmen olumlu geçecek güven bana, tekrar hatırlatayım görüşeceğin kişi Eren Aydın.

İlkay:

Hiç önemli değil, teşekkür ederim desteğin için.

İlkay:

Yalnız gerçekten çok heyecanlıyım. Bir yandan da rezil olmaktan korkuyorum.

Sinan:

Heyecanlanman çok normal. Kendine güven.

İlkay:

Ya yeterince iyi olmazsam? Ya sorulara doğru düzgün cevap veremezsem?

Sinan:

Herkes hata yapabilir. Mükemmel olman gerekmiyor. Önemli olan, dürüst ve hazırlıklı olman. Sorulara cevap verirken, deneyimlerinden ve öğrendiklerinden bahset.

İlkay:

Anladım... Ama ya konuşurken heyecanlanıp duraksarsam?

Sinan:

Derin nefes al, sakinleşmeye çalış. Bir soru sorulduğunda, hemen cevaplamak için acele etme. Cevabını düşünmek için kendine biraz zaman tanı.

BİR DİLEĞİM VAR ( YARI TEXTİNG )Where stories live. Discover now