Seni İlgilendirmez! (21. Bölüm)

427 76 34
                                    

İyi Okumalar!

''Sebebi senmişsin!'' diyen otoriteli sesle nefesimi tuttum. Hayır, hayır ben değildim. Bunu dıştan söyleyemiyordum. Bayan Martin ayağa kalkıp gözlüğünün üzerinden bana baktı. ''Küçük bir not ekleyelim konuşmaya başlamadan. Cezalısın!'' dediğinde gözlerimi sımsıkı kapattım. Sicilim kirlenmişti. Mükemmel sicilim kirlenmişti...

İçimden yükselen öfkeyi zor tutuyordum. Çenem titriyordu. Birkaç kez yutkunmak zorunda kalmıştım. En sonunda konuştum.

''Benim yüzümden mi?'' dediğimde Bayan Martin nefesini sesli şekilde verip oturdu.

''Sanırım hormonlarınızı kontrol edemiyorsunuz. Sizin onu sevdiğinizden haberi olmayan bir kız için kavga mı ettiniz?'' diyen Bayan Martin'e gözlerimi kırpıştırarak baktım.

''Sevdiği kız mı?''

''Naomi bazen zeki numarası yaptığını düşünüyorum. Bu olayın üzerini kapatmayacağım. Sen benim en başarılı sporcumsun, sen benim sahip olduğum en başarılı öğrencisin, sen ise okulumuzun adını duyuracak öğrencisin ama duygularınızı kontrol edemeyen ergenler gibisiniz.'' Dediğinde bir süre sessizlik oldu.

''Zaten duygularımızı kontrol edemeyen ergenleriz Bayan Martin.'' Bunu söyleyen Ferd'dü. Dudağı patladığı halde gülümsemeye çalışınca canı acımıştı. Bunu yüzündeki ifadeden anlayabiliyordum.

''Cevap verme! Aranızdaki yanlış anlaşılmaları konuşarak çözeceksiniz. Ceza olarak...''

''Lütfen ceza vermeyin. Lütfen... Oxford'a yaptığım başvuruyu mahvedemem. Benim hayallerim var ben onlar için çok çabaladım ve şimdi...''Gözümden düşen yaşla durdum. Cidden ağlamış mıydım? Elim yanağımdaki sıcak su damlasına gitti. Parmağımın ucuyla onu alıp baktım. Artık tepki veriyordum. Emeklerimin içine edilmesine dayanamamıştım... ''Benim hiçbir şeyden haberim yok. Bence siz yanlış anladınız. Chen Veronica ile beraber ve benim Chen ile alakam olamaz. O sadece...'' Chen'e baktım. Yerinde zor duran bir duruş, ifade ile bana bakıyordu. Sanki aramızdaki mesafe ona acı veriyordu. Ağlamam onu üzmüş müydü? Tam gözlerinin içine baktım. ''O sadece en yakın arkadaşımın abisi. Beni de kardeşi gibi görüyor. Ferd ve ben eski... arkadaşız.'' Derken bilerek susmuştum. Sinsice sırıtmamak için kendimi zor tutuyordum. O esnada bir damla daha aktı. Ağlıyordum yada vücudum adaptasyon sağlamıştı entrikalara.

''Oxford?'' diyen Bayan Martin'i başımla onayladım.

''Tıp fakültesine başvurdum. Başvuru için yardımcı olan danışmanım...''Danışman dediğim Veronica ve Tracy beni dövdüğünde hastanede tedavi gördüğüm doktordu. Ona hayallerimden bahsetmiştim. Ne tesadüf o da Oxford mezunu çıkmıştı. Bana yardım etmişti. ''Başvuru formumun mükemmel olduğunu söyledi. Eğer ceza alırsam.... Lütfen Bayan Martin biliyorsunuz ben çok çabaladım şimdi bu iki sala... Yani arkadaşlarımın yanlış anlaşılması yüzünden mahvolmasın geleceğim.'' Derken ikiliye ölümcül bakışlar atıyordum. Bayan Martin gözlüğünü çıkarıp burun kemerini sıktı.

''Kardeşlerinde bu okuldan mezun oldu. Hepinizin tek bir özelliği var çok iyi hitabet yeteneğiniz var. Sizi cezasız bırakamam... Ceza alacaksınız ama resmiyete dökmeyeceğim. Sen...'' Ferd'e döndü. ''Yurmuğunla birinin kaşını patlatacak kadar kuvvetliysen okul çıkışlarında okulun karalanmış duvarlarını boyayacaksın. Gücünü orada göster. Siz..'' Chen ve beni göstermişti.

''Biz mi? Bireysel ceza alabilir miyim?'' dediğimde Bayan Martin kaşlarını çattı. Sustum. Konuşmamda ısrarcı olmadım.

''Okuldaki laboratuvarları temizleyeceksiniz. Sen birinin dudağını patlatmakta kullandığın gücü masaları çekerek sen ise temizlerken düşün. Şimdi ikiniz çıkın.'' Bayan Martin Chen ve Ferd'e kapıyı gösterdi. Kapıya yaslanmış ben ise üçüne baktım. Yavaşça kapıdan çekildim. İkisinin çıkmasını bekledim. Kapıyı kapattıklarında Bayan Martin karşısındaki koltuğu gösterdi. Ona itiraz etmedim ve oturdum. Ne diyeceğini bekliyordum. Bir süre beni inceledi. ''Babana benziyorsun. Abinde babana benziyor. Diğer kardeşlerin annene... Güzellik her zaman başa bela açar. Senin bugüne kadar sorunsuz gelmen beni her zaman şaşırtmıştı. Senden hoşlanan birinin olmaması... Aslında senden hoşlanan bir sürü kişi varmış. Avını bekleyen yırtıcılar gibi saklanmış seni bekliyorlarmış. Ne değişti? Neden şuan notlarının başarısı dışında konuşmak için karşımdasın? Hedeflerin varsa kendine çeki düzen ver. Birinden hoşlanıyorsan sadece o kişi için savaş gerisi seni ateşin ortasına atar. Zamanında ben de gençtim.Bu yollardan geçtik seni severim. Kardeşlerin ve sen en başarılı öğrencilerimsiniz o yüzden hedefin için kendin için doğru olana karar ver. Önceki haftalardaki tatsız olayların tekrar yaşanmasını istemiyorum. Bu kavgada senin suçun olmadığını biliyorum ama Chen ile başbaşa konuşman gerek. Bunu sadece öğretmenin olarak değil bir büyüğün olarak söylüyorum. Şimdi itiraz etmeden dışarı.'' Kapıyı gösterdiğinde sağıma soluma bakındım. Beni nasihat vermek için mi çağırmıştı? Tek kelime etmedim. Teşekkürde etmedim. Sessizce odadan çıktım. Hiç sürpriz olmayan iki kişi karşımdaydı.

Not:Cezalısın!Where stories live. Discover now