Hoofdstuk 2

5.5K 80 11
                                    

Eline's POV
Ik word wakker en denk meteen weer terug aan gisteren avond. Ik ga met hen niet meer naar een feestje hoor. Als ik de kamer rond kijk zie ik dat Shana al wakker is. De rest is er niet meer. "Goeiemorgend." Zegt Shana opgewekt. "Goeiemorgen. Is Justin er niet meer?" Vraag ik haar als ik recht ga zitten. "Nee, hoezo?" Vraagt ze en ze kijkt me doordringend aan. "Ik dacht wel dat hij hier zou blijven slapen." Zei ik eerlijk. Aleja slapen.. "Nee waarom zou hij." zegt ze terwijl ze zich aankleed. "Jullie leken gisteren nogal intiem." Zei ik en ze keek me lachend aan. "Haha we hebben gewoon maar gekust hoor. Ik ben niet met Justin naar bed geweest. We zijn beste vrienden en oke ja we hebben gekust maar verder zou ik niet gaan met hem." Zei ze lachend terwijl ze zich verder aankleedde. "Ah oke." zei ik en op een of andere manier voelde ik me opgelucht.

"We gaan sebiet met zen alle iets eten in de cafetaria en daarna onze lessenroosters ophalen. Kom je met ons mee?" Vraagt Shana aan me. Langs de ene kant is ze echt wel een lief meisje maar ik weet niet. Ze heeft zo ook haar andere kantjes en ik wil geen slechte invloed van haar krijgen. "Ik weet niet of de andere het zo leuk gaan vinden." Zeg ik dan maar. "Maar jawel. En Liam zeker." knipoogde ze naar mij. "En waarom deed je dat?" Vraag ik haat spottend terwijl ik me ook begin aan te kleden. "Oh komaan ik heb jullie gisteren wel bezig gezien. Plus je bent in slaap gevallen op zijn borst." Zegt Shana terwijl ze met haar wenkbrauwen wiebelt. "Oke ik kom mee. En het is niet wat je denkt." Zeg ik tegen haar. We gaan samen naar de badkamer en poetsen onze tanden. Shana doet ook een beetje make-up op maar niet heel veel. Het lijkt nog heel naturel. "Ga je het niet warm hebben? Het is 23 graden buiten." Zegt Shana terwijl ze mijn kleding bekijkt. Ik heb een lange jeans broek aan met daarop een gewoon t-shirt en een licht vestje. "Welk is er mis mee?" Vraag ik haar als ik haar kleding bekijk. Ze draagt een zwarte short met daarop een Bordeaux blousje. Die kleur stond haar wel goed. Ze schudde even haar hoofd en dan hoorde we een klop op de deur. We liepen allebei terug naar binnen en Shana ging de deur open doen. "Heey schoonheid." Justin, Niall en Zayn kwamen binnen. Ze knikten allemaal even naar mij. Behalve Justin. "Bordeaux staat je echt goed Shana." Zei Niall en ze begon te blozen. Als Justin haar een compliment gaf begon ze helemaal niet te blozen. "Justin kan ik je even spreken? Ik wil je iets vertellen." Zei Shana en ze liepen met twee naar de badkamer.

"En bevalt Shana een beetje als kamergenoot?" Vraagt Zayn. "Ja het valt goed mee." zeg ik en dan komt er weet een klop op de deur. Als ik ga opendoen zie ik Harry, Louis en Liam staan. Ik krijg spontaan een glimlach op mijn gezicht. "Hey." zegt iedereen en ze wandelen naar binnen. Als Liam voorbij me wandelt naar binnen stopt hij even en geeft me een kus op mijn wang. "Hey, goed geslapen?" Vraagt hij als hij verder binnen loopt. "Ja dankje." zeg ik en glimlach naar hem. Ondertussen zijn ook Shana en Justin terug binnen gekomen.

Als we met zen alle naar de cafetaria aan het wandelen zijn komt Liam naast me lopen. "Hey." Knipoogt hij naar me. "Hey." zeg ik lachend. "Welk heb je als extra vak gekozen?" Vraagt hij terwijl we aan de rij aanschuiven om eten te pakken. "Kunst, jij?" antwoord ik terwijl nadat ik bestelt heb. Als we ons eten krijgen lopen we door naar de kassa. "Ik ook. Dan hebben we toch al een les samen." Lacht hij. Oohn hij heeft kuiltjes zo schattig. Als we aan de kassa komen zie ik dat ik mijn portemonee ben vergeten. Shit. Alsof Liam mijn gedachten kan lezen zegt hij: "Ik betaal wel."

Als hij betaalt heeft tikt hij op zijn wang. Ik lach even en geef hem verlegen een kusje. "Oohn zo schattig." Hoor ik Shana achter me fluisteren. "Ik moet kotsen." Hoor ik Justin zeggen. Welk is zijn probleem eigenlijk? Ik zie dat Shana hem tegen zijn arm slaagt en hij rolt even met zijn ogen.

Als we allemaal aan tafel zitten beginnen ze een gesprek maar ik volg niet echt. Liam ziet er als een stoere jongen uit. Hij draagt een lezen vest maar toch heeft hij een heel vertrouwelijke uitstraling. Hij heeft een moedervlekje in zijn nek en vanachter op zijn kaak. Ik denk dat hij daardoor een zachtere uitstraling heeft. Het staat hem wel schattig. "Hey dagdromer." Haalt Liam me uit mijn gedachten. "Huh welk?" Vraag ik verward. "Aan wat was je aan het denken?" Vraagt hij. "Niemand." Antwoord ik snel. "Ahja betrapt!" Lacht hij. Ik lach even en kijk dan blozend weg. "Mag ik je iets vragen?" Vraagt hij en ik knik. "Heb je een vriendje?" Vraagt hij en ik kijk verlegen op. Ineens volgt de rest ook aandachtig ons gesprek. Ik schud mijn hoofd en hoor Justin even lachen. Ik kijk Liam even aan en hij lacht warm naar me. Ik lach terug naar hem. "Jij?" Vraag ik hem als de rest terug onderling begint te praten. "Nee ik heb geen vriendje." Lacht hij. Ik slaag hem speels op zijn arm. "Auw." Zegt hij en trekt een pruillip. Oohn zo schattig. "Nee serieus ik heb ook geen vriendin." Zegt hij en knipoogt naar me.

Na het eten gaan we allemaal samen onze lessenrooster ophalen. Iedereen vergelijkt het ook met elkaar. Chemie en kunst heb ik samen met Liam. Hij lacht even naar me. "Spijtig dat we maar twee lessen samen hebben." zegt hij. "Ja maar maandag hebben we samen chemie en woensdag en vrijdag hebben we samen kunst." Antwoord ik en schenk hem een warme lach. Voor de rest heb ik wiskunde samen met Niall. Frans en Duits met Shana. Geschiedenis met Zayn en Harry. Fysica met Louis. Spijtig genoeg heb ik Engels samen met Justin. Maar ook lichamelijk opvoeding heb ik samen met hem. Gelukkig dat Shana daar ook bij zit.

Nadat we nog wat hebben gepraat, en dan bedoel ik iedereen met elkaar en ik alleen met Liam, ga ik en Shana terug naar de kamer. "Leuk dat we toch drie lessen samen hebben." Zegt Shana en laat zich op haar bed vallen. "Meen je dat echt?" Vraag ik voorzichtig. Ze kijkt op. "Wat bedoel je?" Vraagt ze verward. "Ik weet niet zeker of jullie mij er wel bij willen. En jullie zijn ook anders.." Zeg ik voorzichtig en ga op mijn bed zitten. Shana staat recht en komt naast me zitten. "Ja we zijn wat ander. Wij zijn veel losser als jij en je bent waarschijnlijk veel netter en..maagdelijker. Maar ik vind het wel leuk dat je er bent. Eindelijk een meisje in de groep. Ben ik niet meer de enige. En de rest aanvaart je ook hoor. Ik heb al met hen gesproken. Enkel Justin. Ja die doet wat moeilijk maar dat is gewoon omdat je niet zo los bent. Laat hem gewoon doen." Zegt ze en ik lach even. Ze mag me. "Ik dacht eerst echt dat jullie een koppel waren." Lach ik. Ze begint hard te lachen. "Nee we zijn gewoon beste vrienden. Ik ben nog nooit met hem naar bed geweest ofso." zei ze lachend. "Nee maar jullie waren gisteren wel aan het lebberen." flapte ik eruit. "Ja maar we hadden gedronken en speelde truth or dare. Dat betekent hier niks hoor." Zei ze simpel en ik knikte. "Ik denk wel dat we wat verschillen." Concludeerde ik. Ze knikt. "Maakt ni uit. We zullen wel overeen komen." Zegt ze en ik lach even. Dan komt er een klop op de deur.

Shana gaat opendoen. "Hey Liam wat doe jij hier?" Vraagt Shana als ze Liam binnenlaat. Hij geeft haar een knuffel en daarna ook mij. "Ik zou Eline even willen spreken." Zegt hij. "Ah oke." Zegt Shana. Ik denk dat ze de hint niet begreep want ze bleef er staan. Liam deed teken naar haar dat ze weg moest. Ze ging dan maar naar de badkamer.

"Ik wil je iets vragen." zegt hij als hij naast me komt zitten. "Vraag maar." Zeg ik en hij kijkt verlegen op. "Zou je woensdag na de lessen mee naar de cinema willen?" vraagt hij verlegen en kijkt blozend weg. Zo schattig. "Tuurlijk." antwoord ik met een kleine lach en hij kijkt op. Ik zie een twinkeling in zijn ogen. "Super. Ik haal je op om 14u." zegt hij en staat recht. "Tot morgen bij chemie." Zegt hij en geeft me een kus op mijn kaak. Hij loopt de deur uit en ik blijf lachend op bed zitten.

"Omg hij heeft je mee uit gevraagd!" Komt Shana hysterisch binnen. Ik kijk haar aan. "Heb je meegeluisterd?" Vraag ik haar. "Ja wat dacht je anders. Dit moest ik toch zowiso weten. Geen geheimen voor je kamergenote." Knipoogt ze naar me. Ik lach even en neem dan mijn dan mijn pyjama. "Ik ga slapen zodat ik morgen fris ben voor de eerste dag." Zeg ik en begin me om te kleden. Shana knikt. "Ik ga nog heel even bellen." Zegt ze en ik knik. Zij had haar pyjama al aan.

"Justin, heb je al kunnen polsen?" Hoor ik Shana vragen. Ik ga al in bed liggen en probeer aandachtig te luisteren. "Je hebt hem toch niks gezegd waardoor hij het weet?" Vraagt ze paniekerig aan Justin. Over wie zouden ze het hebben? En wat mag hij niet weten? "Laat maar. Waarschijnlijk is het toch allemaal voor niets." Zegt ze laat zich in haar bed vallen. "Oke. Als hij iets over me zegt of je weet nog iets laat hem me weten eh!" Zegt Shana nog en ze hangt op. "Problemen?" Vraag ik haar voorzichtig. "Nee niks om je zorgen over te maken." Ze lacht vriendelijk naar me. "Slaapwel." Zeg ik. "Slaapwel." Zegt ze. Net voor ik inslaap van krijg ik een berichtje.

Van: Liam
Slaapzacht, zie je morgen in de les ;) dankje dat je mee wil naar de cinema. Zie er naar uit 😳 xxx Liam

It started all with sex lessonsWhere stories live. Discover now