Hoofdstuk 3

5.3K 76 19
                                    

Eline's POV

Ik word wakker van mijn wekker en ga rustig rechtop zitten. Ik hoor Shana zuchten en ze nestelt zich nog dieper in haar dekens. Ik sta op en loop naar haar toe. "Shana wordt wakker. Binnen een half uur moet je in de les zijn." Zeg ik terwijl ik me aankleed. We hebben ons allebei gisteren avond al gewassen dus ik moet nu nog enkel mijn tanden poetsen. "Shit." Zegt ze en begint zich rap aan te kleden. Als we allebei volledig klaar zijn kijkt ze me aan. "Eline wil je echt niks..losser aandoen op je eerste dag?" Vraagt ze terwijl ze mijn kleding bekijkt. "Wij zijn het niet echt eens over onze kleding eh." Lach ik naar haar. Ze blijft naar mijn kleding kijken. "Je vind dat ik me als een seut kleed eh?" Vraag ik aan haar. "Een beetje ja. Misschien moeten we samen eens gaan shoppen." Stelt ze voor. "Ja klinkt goed." Zeg ik en we vertrekken samen naar de les.

Eerste uur Frans samen met Shana. "Bonjour, je suis madame Fleminxcks." De leerkracht komt binnen en ik en Shana zetten ons naast elkaar. Nadat iedereen zich kort voorstelde gaf ze een paar opdrachten op die we in stilte moesten maken. "Eline." Fluistert Shana naast me. "Ja?" Vraag ik nadat ik de laatste opdracht heb gemaakt. "Help! Ik snap hier niks van." Zegt ze hulpeloos en wijst naar haar blad. Ik lach even en ga haar dan helpen. Na het eerste les uur heb ik chemie. Zonder Shana maar wel met Liam.

Als ik het lokaal heb gevonden zie ik Liam al staan. "Hey." Zegt hij. "Hey." Lach ik naar hem. Veel meer kunnen we niet zeggen want de leerkracht komt binnen gewandeld. "Hallo iedereen ik ben meneer Claesen. Zoek allemaal een labpartner en kijk uit want jullie moeten voor de rest van het jaar samenwerken. "Wil je mijn labpartner zijn?" Vraagt Louis aan me. Ik lach even en knik dan. We moeten allebei een laboshort aandoen en een veiligheids bril opzetten. We hebben verschillende chemische stoffen en oplossingen gekregen en papieren met informatie en opdrachten. "Kom is Eline." Zegt Liam. Hij staat klaar met zijn gsm om een selfie te nemen. Ik ga naast hem staan en hij slaagt zijn arm om me heen. The best labpartner in the world 👌. Zie ik hem op instagram zetten. "Meneer Payne steek je gsm weg dan kunnen we beginnen." Zei meneer Claesen. Liam stak zijn gsm weg en we gingen achter onze tafel staan en begonnen aan de opdrachten.

"Nee Eline pas op das brandbaar!" Liam trok rap het spul uit mijn handen voor ik het bij het andere gooide. "Oeps." Zei ik zacht en hoorde hem lachen. De rest van de dag ging vrij vlot.

Ik zit nu op de kamer samen met Shana. "Dus date met Liam eh." Zegt ze tegen me. Ik begin een beetje te blozen. Wat heb ik toch? "Heb je al iets om aan te doen?" Vraagt ze. Ik wijs naar mijn kleerkast en zie haar een raar gezicht trekken. "Niet dus. Dat worst morgen shoppen." zegt ze vrolijk. "En school dan?" Vraag ik. Ze is precies vergeten dat we naar school moeten. "We melden ons wel ziek." Zegt ze en mijn mond blijft even openstaan. "Meen je dat?" Vraag ik. Ze kijkt me aan. "Oei je bent dat precies niet gewent." Lacht Shana. Ik schud mijn hoofd. "Oke dan. Enkel het laatste uur spijbelen we. Ik schrijf wel een briefje dat je naar de dokter moet." Zegt ze en neemt een papiertje.

*

Ik heb vanacht geen oog dicht gedaan. Ik ga het laatste lesuur spijbelen om te gaan shoppen met Shana. Ik kom bij mijn voorlaatste lesuur aan. Engels. Ugh samen met Justin. Ik kom het lokaal binnen en zie dat iedereen al zit. "Mevrouw van Loon? Je bent net op tijd. Ga daar vanachter maar zitten naast meneer Bieber. Ik ben mevrouw Erikson, je leerkracht Engels." Zegt een iets oudere vrouw. Ik knik en loop naar achter. Nu moet ik nog naast hem zitten ook..

Ik probeer zo goed mogelijk op te letten maar Justin zit heel de tijd te praten met vrienden. Ik rol met mijn ogen en probeer terug te volgen. "Wat is er? Kan je niet volgen." Vraagt Justin op een spottende toon. "Niet als jij zo'n babbeltrien bent." zeg ik kwaad terug en ik hoor hem hard lachen. "Ocharme toch. En we hebben hierna nog een uur Engels." lacht hij met zijn vrienden. Ik trek mijn schouders op. "Ik niet. Ik ga met Shana shoppen." Zeg ik en hoor de bel gaan. Al goed dat het eerst pauze was anders kon ik het lokaal niet uit. Ik neem mijn spullen en loop naar buiten. "Hoezo jij niet?" ik zie dat Justin me achtervolgt is. Ik besluit om maar niet op hem te reageren. In de verte zie ik Shana bij haar auto staan en ze zwaait even. Terwijl ik verder naar Shana loop blijft Justin me achtervolgen. "Het is voor je date morgen met Liam eh?" Vraagt hij en ik knik zacht.

It started all with sex lessonsWhere stories live. Discover now