capitolul 6

104 9 0
                                    

Perspectiva lui James

Dupa ce ies din apa , plin de draci si ud tot ,  imi iau hainele de pe patura si ma indrept spre hotel . Nici nu ma gandesc sa o strig sau sa o astept pe Sophie, as vrea sa vina dupa mine , sau sa ma strige ca sa o astept . In loc de asta , ea sta in apa si vorbeste cu ceilalti , cand ma mai intorc o data o vad razand , oare ce-o fi in capul ei. Gata , am fost rabdator destul , acum sa ma astepte ea pe mine ca sa imi treaca nervii. Oare ce am facut ca sa se comporte asa? Sau a facut ea ceva ? Oare...? Nu , sigur nu s-ar culca cu altcineva , sau da? Of , la ce ma gandesc si eu acum , ca ea s-ar culca cu altcineva . Nici macar n-ar trebui sa ma gandesc la asa ceva , ea e mai buna de atat , nici macar nu ar vorbi cu alt baiat pentru a fi iubiti. La ce ma pune ea sa ma gandesc .  Cand sunt inca pe faleza , la un magazin cu haine , imi sare in ochi o rochie neagra , scurta , cu niste bretele in fata , si nu pot sa nu mi-o imaginez pe Toni in ea , cum i-ar sta fiza pe formele ei , ah ... ce ma pune ea sa-mi imaginez . Ma opresc in fata magazinului si ma gandesc daca sa i-o cumpar sau nu , la naiba , nu pot sa n-o cumpar si sa nu o vad pe ea imbracata in ea .

-Buna , as dori rochia neagra care este expusa afara , va rog. - ii spun vanzatoarei dandu-mi parul ud pe spate. Ea o impacheteaza frumos intr-o folie rosie si mi-o inmaneaza.

Dupa ce ii dau banii pe rochie , pun un zambet fals pe fata mea si plec spre hotel. In cateva minute ajung acolo si deschid camera , am avut noroc ca a ramas la mine cheia de azi dimineata , cand am plecat. Cand intru vad rochia alba a Antoniei pe pat , vroia sa o imbrace dar ii era putin larga . Am observat ca a slabit putin , ii sta bine asa , dar oricum , ei ii sta bine in orice fel . Pun rochia ce am cumparat-o in dulapul din dreapta camerei . Ma intind pe pat si privesc tavanul , apoi decid sa ma ridic si sa ies afara , daca raman in camera nu o sa imi treaca nervii. Ies din camera si cobor , las cheia la receptie in caz ca se intoarce Antonia , si parasesc hotelul. Nu stiu incotro ma indrept , dar continui sa merg pana ajung in fata unei cafenele , sau ceva ce seamana cu una . Intru cu pasi timizi si vad ca asta nu e o cafenea , e un bar in toata regula .  Ma duc la tejghea si comand un pahar de whisky , sperand ca nu voi mai fi la fel te tensionat .Cand mai am de luat cateva guri din el , se aseaza o femeie langa mine , era blonda , dar un blond de ala spalacit , si avea o rochie scurta rosie din paiete.Arata ca o curva , dar cine sunt eu sa o judec .

-Buna , pari cam suparat baiete. - spune ea si se intoarce cu fata spre mine.

Eu nu ma intorc la ea , continui sa beau pana termin paharul .

- Buna !- raspund intr-un final , crezand ca daca ii raspund nu se va mai uita atat de insistent la mine.

- Stii , daca vrei poti sa-mi spui ce s-a intamplat , nu o sa te judec , poate reusesc sa-ti dau un sfat. -

Ce mai vrea si asta de la mine , n-are nimic de facut acasa , sa faca de mancare la copii sau ceva de genul , cred are in jur de 40 de ani , iar bautura si tigarile consumate in exces si-au pus amprenta pe trupul ei cu riduri vizibile , cearcane mari si vocea ingrosata.

- Nu , multumesc , sunt bine.

- Haide , cine poate sa iti dea sfaturi mai bune decat cineva pe care il vezi prima oara.

Poate femeia are dreptate , oricum nu am nimic de pierdut.

Dupa ce ii povestesc cele intamplate intre mine si Toni , imi dau seama ca am mai baut 2 pahare de whisky . Cand imi intorc fata spre doamna in rosu , ea isi apasa buzele date cu un rosu aprins peste ale mele.

- Ce ai femeie, eu iti spun ce ma doare iar tu incepi sa ma calaresti?

Femeia ramane confuza dupa ce ii spun astea  , iar eu ma ridic , scot banii pe bautura si plec de acolo. Gustul tigarilor si parfumul intepator al femeii imi raman impregnate in minte . Ma duc la primul magazin care il gasesc ca sa iau un pachet de servetele umede si o apa plata.

- Ti-ai sarutat amanta si acum vrei sa scapi de urme ?

Spune vanzatorul magazinului , pe moment vreau sa-l injur asa cum nu a mai facut-o nimeni si sa ii trantesc usa de la magazin , dar ma opresc si ma uit lung la vanzator.

Fara sa spun nimic , cu fata serioasa ii cer sa-mi dea ceea ce vroiam . Cand ies afara , iau un servetel si apas tare pe gura ca sa se stearga culoarea si mirosul ce imi provoaca greata , apoi beau jumate din sticla de apa. Ma intorc la hotel mai nervos decat eram , aproape nuaducandu-mi aminte de ce eram nervos cand m-am intors prima oara. Ma uit la ceas si vad ca au trecut 3 ore si Sophie nu s-a intors , pe unde naibii umbla si copila asta zapacita? Acum e 3 dupa-amiaza  si nu stiu ce sa fac , parca imi este foame , asa ca ma decid sa cobor la restaurantul de jos . Cand deschid usa , ma tenteaza usa 36 , asa ca ma decid sa bat la ea , sperand ca o sa deschida cineva. De unde atat , astept si nimic , asa ca ma duc spre restaurant . Dupa ce comand un piept de pui cu salata de varza , ma gandesc oare unde o fi. Imi verific telefonul si nu am nici macar un mesaj , oare e bine? Nu mai rezist , asa ca o sun , dar imi intra casuta vocala. Dupa ce termin de mancat , ma urc sus si deschid televizorul , incep sa urmaresc un film , dar adorm .

Totul se schimbaWhere stories live. Discover now