capitolul 22

104 5 0
                                    

Perspectiva Sophiei
James a dus-o pe Toni pe canapeaua din sufragerie si a stropit-o cu apa in timp ce eu mi-am udat mana cu oțet si i-am pus-o in dreptul nasului. Taylor se agita si el pe aici si nu stia ce sa faca. Inconjura canapeaua alba de cateva ori inainte si inapoi si ma enerva la culme , vroiam sa dau cu ceva in el , dar eram mai preocupata de Toni.

-Haide Toni , trezeste-te ... -spune James.Ce s-a intamplat dupa ce am plecat noi?
- Nimic , jur . Doar ne certam foarte tare si ea s-a enervat.

-Nu am zis ca ai facut tu ceva... Doar stii ca i se schimba starea dintr-o clipa in alta.

-Ai auzit ce mi-a spus , nu ?

-Trebuia tu sa o lasi mai moale , dar oricum , nu e vina nimanui. Vreau doar sa se trezeasca. Doctorul i-a spus ca sunt sanse de a lesina daca se agita prea tare si probabil asta s-a si intamplat.

-De asta nu ai sunat la salvare ?-spune Taylor in timp ce se apropie de noi.
-Da...

-Trebuia sa ne spui si noua .

-Ce sa va mai spun. Acum facem exact ce a spus medicul si incerc sa fiu pe cat de posibil calm.

-Sa-i sun pe parinti ? Nu vreau sa pateasca ceva!

-Nu-i mai suna ca isi fac griji degeaba.
Toni incepea sa se miste incet. Ii vedeam degetele cum incearca sa se miste , iar ochii incercau sa se deschida.

-Iubita, esti bine , stai linistita. Doar ai cazut putin. Nu te forta sa-ti deschizi ochii .
Rasuflu usurata cand vad ca isi duce mana la burta. Desi nu si-a deschis inca ochii , stiu ca ea constientizeaza ce se intampla , insemnand ca isi revine. Jamea o mangaie pe fata si se baga langa ea pe canapea , stand pe o parte   , iar cealalta mana si-a bagat-o sub bluza Antoniei si ii mangaia abdomenul. Am vazut ca este pe maini bune si am preferat sa ma duc in camera alaturi de Taylor. Ma intind pe pat si dau drumul televizorului din mijlocul camerei , apoi iau o perna si imi pun fata in ea , tipand.

-Ah...
Taylor este si el intins pe pat , cu picioarele incrucisate si mainile sprijinite sub cap.
-Linisteste-se , nu mai fi nervoasa! -spune el uitandu-se la mine.

-Cum sa nu fiu nervoasa cand Toni vorbeste aiurea. N-ai vazut ce fel ii mergea gura, ziceai ca e o moara stricata.

-Haide ca nu a fost asa de rau ...da , a exagerat putin cu 'excitat' , dar nu a vrut sa te supere . In plus , tu ai fost cam rautacioasa cu ce ai spus despre copil.

-Nu ii lua apararea ca te dau afara din camera. Si tu de unde stii ce am spus de copil ?

-Eram pe scari ...inca nu ma urcasem sus.

-Vai ! Ce bagacios esti...
Stateam in fund pe pat , cu picioarele pe parchet  si le miscam in mod abuziv sus-jos, stiam ca este un tic nervos.

-De la ce v-ati luat asa de tare ? Niciodata nu v-am vazut certandu-va , decat cionanindu-va , si asta foarte rar.

-Of...eram deja nervoasa si apoi a mai venit si ea cu ironiile alea de cacat.

-Hei , uita-te la mine . Inspira si apoi expira. Calmeaza-te si dupa povesteste-mi ce s-a intamplat. Cine te-a enervat si ce mai vrei tu sa-mi zici....nu sunt prea bun in chestii de genu' .

-Pentru inceput o sa incerc sa nu mai gesticulez atat de mult. Si tu de cand esti atat de ascultator ? Si de ce iti pasa de asta?
Ma uit la el cum isi da ochii peste cap , apoi vine spre mine si ma imbatiseaza , eu imi bag capul in umarul sau si il strang tare , incepand sa plang ...mai mult ma descarc .
-Daca te simti mai bine plangand , poti sa faci asta , dar nu vreau sa mai plangi.
Imi sterg lacrimile cu podul palmei , apoi imi adun parul in maini si il prind intr-un coc in varful capului , si expir profund.
-Ti s-a povestit de atat de multe ori ce s-a intamplat la mare si cum am ajuns eu si Antonia sa ne dam seama ca suntem surori.

-...Da ! -el ridica o spranceana si se uita derutat la mine , incercand sa-si dea seama unde vreau sa ajung cu toata discutia asta.

-N-am mai spus nimanui cum am ajuns eu acolo , adica le-am spus , dar nu in totalitate ...

-Ce insinuezi ?

-Nu ma mai intrerupe ca nu-ti mai zic nimic !
El da din cap si ma lasa sa-i povestesc in continuare.
-Deci am ajuns la spital si toti stiau ca am ajuns acolo pentru ca nu mancasem. Pana aici este totul adevarat . Dar voi nu mai stiti si continuarea. Eu eram atat de nervoasa pe Luca pentru ca ma inselase si pe deasupra aia mai ramase si insarcinata .

-Sophie...

-Taci ! Dupa ce mi-a spus asta Luca, in urma unor certuri anterioare , am mers intr-un bar si m-am imbatat. Doamne... eram manga , nu tin minte mai nimic de atunci , cu exceptia unui tip al carui nume nici nu-l mai stiu. Imi aduc aminte ca l-am sarutat doar o data , apoi totul imi este in ceata. Dimineata urmatoare ma trezesc acasa la baiatul ala , goala, si eram in patul lui. Dupa ce s-a ridicat ala din pat am vazut ca era si el gol. Eram socata de ceea ce vazusem si l-am intrebat daca am facut cu el.... stii tu... El imi spune ca da , apoi dupa ce m-am imbracat , m-am dus spre el in bucatarie si cred ca am lesinat ...adica atat imi aduc aminte. Credeam ca toata treaba asta e un subiect inchis , dar de ce sa nu ma sune din nou baiatul ala  azi si sa-mi spuna ca noi nu am facut nimic atunci , ca mi se facuse rau si am varsat peste hainele mele , apoi el cand m-a vazut , i s-a facut greata si a varsat si el . Exact ca in filmele cu prosti . Mi-a povestit ca mi-a dat jos hainele , pe urma si le-a dat jos si el ca sa nu murdarim lenjeria patului. El a vrut sa se imbrace in alte haine , dar era atat de beat incat nu reusea sa se mai tina pe picioare si a preferat sa-si inchida ochii si sa adoarma . M-a mintit alt bou , la doar cateva ore distanta de cealalta minciuna , iar eu ,ca toanta nu mi-am dat seama. Si-a cerut scuze ca m-a mintit si apoi a inchis telefonul....

-Robin il chema...pe bou.

-Poftim? Tu te unde stii asta ?

-Mi-a spus Luca , atunci cand l-am cunoscut si am stat de vorba.

-Deci stiai toate astea si nu mi-ai spus ?

-Nu stiam cum ai ajuns la Robin , stiam doar ca el te-a adus. Adica asta mi-a povestit Luca.

-Si de ce nu mi-ai spus?

-Am vrut , dar mi-ai spus sa tac...

-Nu, de ce nu mi-ai spus asta mai demult ?

-Te rog , doar ma stii pe mine. Prefer sa-mi spuna oamenii ceea ce vor , nu sa -i trag eu de limba. In plus, eu stiu sa pastrez secretele. M-am gandit ca daca ai vrea sa-mi zici tu ceva despre ce s-a intamplat atunci , mi-ai spune.

- ....A da...acum chiar nu mai stiu ce sa spun.

-Nimic . Nu mai spune nimic , vreau doar sa te imbratisez.

-De cand esti tu asa matur , Tay ?

-Daca mai fac si prostii nu inseamna ca sunt un copil. ...Pot sa te intreb ceva ?

-Da !

-Pana la urma de ce erai nervoasa ?

-Pentru ca am fost fraiera si i-am crezut atunci pe amandoi.

-Deci pentru ca pui botul la orice...

-Nici chiar. Si mai ales pentru ca mi-am facut mie rau din cauza lor. Sunt o idioata, m-am imbatat atunci fiindca eram nervoasa si am lesinat tot din cauza lui pentru ca nu mai puteam manca atuncicand aveam starea aceea.

-Trebuie doar sa ai mai multa grija la ceea ce faci atunci cand esti nervoasa ... Eu desi sunt nervos , sunt atent la ce spun sau fac.

-Stiu ...mersi mult de sfaturi.

-Nu stiu daca au fost intocmai sfaturi, dar ma bucur daca ti-am fost de ajutor.
Il mai imbratisez o data si apoi cobor sa vad ce face Toni. Am fost asa de proasta cand i-am spus despre copil, ea nu avea nicio vina , eu am exagerat. Cand pasesc ultima treapta a scarilor , James o tinea in brate pe Antonia , iar ea plangea.
M-am apropiat de ea , dar James m-a vazut si mi-a facut semn sa nu vorbesc cu ea. Stiam ca are dreptate si am preferat sa ma urc din nou sus , in camera , uitandu-ma la televizor.

Totul se schimbaWhere stories live. Discover now