capitolul 34

86 1 0
                                    

Soarele arzător ne privește cum încercăm să urcam muntele. Eram un grup format din opt oameni, eu, James și Tessa , alături de Sophie, Harry și nașii nostri cu fetița lor.
Toți eram roșii la față și cu mânecile suflecate. James o ținea pe micuța noastră Tessa pe umeri, iar ea mai avea puțin și adormea.
Coditele lungi, șatene și ondulate dansau pe lângă trupul ei firav. Ochii mari și albaștri încercau sa stea treji, dar cum oboseala nu a întârziat să apară, într-un final a adormit. Șăpcuța roz ii păzea micile gropite de pe obrăjori de razele puternice ale soarelui.
- Mai urcam pana în vârf? Spune Sophie întorcându-se spre noi.
- Nu știu.Voi vreți neapărat sa urcam tot muntele?
Toți eram obosiți și ne-am hotărât să coborâm. Nina și Stefan erau în fața noastră alături de fiica lor în brațe, iar noi ceilalți îi urmam. Cu toții așteptam să ajungem mai repede la cabana. În timp ce continuam sa merg, am căzut pe gânduri și nu-mi venea sa cred ce repede au trecut ultimii șapte ani din viata noastră. Cum fiecare ne-am schimbat și am ales un nou drum în viață. Eu de la facultatea de design am ajuns sa lucrez ca și chirurg pediatru, James fiind unul din cei mai renumiți arhitecți din oraș, și amândoi împărțindu-ne timpul, având grijă de micuța noastră fiica de trei anișori, Tessa. Nunta noastră a fost cu patru ani în urma, dar parca totul a trecut atât de repede. Invitații nu au fost mulți, în jur de 100 de persoane. Printre care familia,prietenii, prieteni de-ai prietenilor, și alți apropiati.Am avut o rochie alba ce bătea spre un roz pal, simpla, ce se mula pe corp și cu un model din dantela pe decolteu și pe bretelele subțiri ale rochiei.James arata ca un băiat desprins de pe coperțile revistelor, cu cămașa alba și sacoul gri, cămașa fiind descheiata la primii doi nasturi. Aveam în cap o coroniță cu flori,parul fiindu-mi desprins și lăsat pe spate, cu bucle căzute peste umeri. Buchetul era din lalele de toate culorile și frunzele cuprinzându-l pe tot. La nunta noastră s-au împrietenit Sophie și Harry. Harry este un prieten, acum a devenit parte din familie. Este înalt, cu ochii căprui, parul brunet și puțin creol la piele. A fost antrenor de fitness înainte de a fi manager la o multinațională și are un tatuaj pe mana stânga. Înainte de a fi cu James, am fost împreună cu Harry, dar a fost o doar o copilărie, nimic serios. Apoi cei doi au hotărât să se mute împreună după ce s-au căsătorit.
Nu mai petrecusem de mult timp câteva momente cu Sophie, faptul ca ea s-a mutat în Oxford împreună cu soțul ei, Harry, ne-a îngreunat și mai mult situația. Eu eram împărțită intre serviciu și casă, iar ea fiind mai tot timpul la ambasadă.
De când m-am întors acasă de la spital, atunci când am pierdut sarcina, ea s-a mutat și nu a mai ținut legatura decât cu familia. Taylor după ce a terminat liceul și facultatea a semnat un contract de voluntariat în Africa pe doi ani. Cu Emma a fost împreună doar un an, dar au rămas prieteni, apoi Tay a mai avut o grămadă prietene, dar nimic serios pana acum doua săptămâni când m-a sunat și mi-a spus ca s-a reîntâlnit cu Emma și ca sunt din nou împreună.
Mai aveam puțin și ajungeam la cabana, când un chip familiar a trecut pe lângă noi.
-Luca? Spun total dezorientata și uimita ca îl vad aici și acum.
Sophie a mărit pasul și nu s-a uitat la ei, el și fata de lângă , l-a luat pe Harry de mana și au continuat să meargă fără sa se întoarcă. Luca nicio privire nu i-a dat Sophiei, s-a uitat la mine și James, dar și la fetita noastră.
-Antonia,James? Ce faceți? Asta a fata voastră?
-Luca...de când nu ne-am mai văzut! Cred ca au trecut șase ani! Și da, asta e fata noastră Tessa.
Îl iau în brate și fac cunostinta cu asa zisa lui soție, Izabela, viitoare mămică în șapte luni.
Am văzut ca nu a întrebat de Sophie, asa ca nu am deschis nici eu subiectul. I-am povestit ce am mai făcut de când nu ne-am mai văzut, i-am povestit despre Tessa și i-am arătat câteva poze cu ea, căci acum dormea. James a început sa stea de vorbă cu el, aflând ca a ajuns medic stomatolog și ca s-a căsătorit cu Izabela acum doi ani. Am luat-o pe Tessa în brațe și am coborât câțiva metri pana la cabana alături de soția lui, lăsând-i sa mai vorbească intre ei.
După ce am pus-o pe micuță în pat, am ieșit afara și am început să palavragesc cu Iza despre noi, ea spunându-mi cum a ajuns sa se întâlnească cu Luca,iar eu i-am spus cum a decurs sarcina mea. Eram în primul an de rezidențiat când am rămas însărcinată și nu îmi venea să cred că s-a întâmplat. Când am avut șapte luni de sarcină am decis sa aflam dacă vom avea băiat sau fata, iar ultimele doua luni au trecut foarte repede. Apoi ne-am hotărât sa cumpărăm o casa cât mai aproape de spital pentru a-mi veni mai ușor. Travaliul s-a declanșat în timpul unei operații la un băiețel și nu știam cum sa reacționez. Eram buimaca. Încercăm să îmi adun gândurile și sa stau liniștită. Apoi după ce am născut a fost totul atât de normal. Era mai mult decât o bucuroasa. Îl țineam pe James de mana iar pe fetita în brațe. Ma simțeam împlinită.
-Sper ca ți-ai făcut o idee despre ce s-a întâmplat. Ii spun Izei.După ce mai trancanim și povestim de ale noastre, constat că Luca nu a pomenit niciodată de Sophie, ca și cum nu s-ar cunoaște intre ei.
Poate așa sunt oamenii, încearcă sa șteargă cu buretele trecutul pentru a schimba viitorul. Mi-a lăsat un gust amar, dar apoi m-am gândit că nu pot face nimic. Fiecare om își poartă singur de grija și își face propriile planuri. După ce au trecut câteva ore și ne-am dus la culcare, am rămas cu ochii ațintiți de tavan, și mi-am amintit privirea lui Sophie atunci când și-a dat seama ca este Luca, era speriată și nu știa ce sa facă, a mers înainte. Erau doi necunoscuți ce nu aveau sa se mai întâlnească pe viitor. M-am uitat la James și la Tessa, am închis ochii și mi-am mulțumit pentru viata pe care o am, cu suișuri și coborâșuri, bune și rele. Nu pot judeca pe nimeni, fiecare își trăiește viata pe care o vrea și cum vrea. Asa suntem noi, oamenii, când nu ne convine ceva, ne fortam sa uitam, nu sa înfruntam. Poate asta este problema...
Îmi iubesc fetita și soțul, familia ce o am, și ma bucur ca și ei ma iubesc și ne respectam intre noi. Abia aștept sa ii spun lui James ca o sa mai avem un copil, Tessei ca o sa mai aibă un frățior sau o surioara,iar Sophiei ca o sa aibă un al doilea nepot.Iar eu sunt nerăbdătoare sa vad când ii va spune Sophie lui Harry ca vor avea un bebe în opt luni. Pana atunci abia aștept sa vad ce îmi rezerva viitorul.
Live the life you Love! Love the life you Live! <3

Totul se schimbaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora