capitolul 30

70 3 0
                                    

Intram in casa incet , in soapta , aprinzand lumina din sufragerie . James s-a dus la el in camera , iar eu si Luca in bucatarie . Initial vroiam sa merg si sa dorm , dar apoi mi-am adus aminte ca nu prea am mancat astazi . Luca sta pe scaun si isi sprijina capul de cot  , ochii mai avand putin si se inchideau .
-Tu nu vrei sa mananci ? Il intreb in timp ce scot ceva din frigider .
-Nu , nu mi-e foame .
-Vrei sa dormi ?
-Da , dar te astept sa termini de mancat .
-Bine ...cat timp mananc, poti sa-mi povestesti despre prietena ta ...daca vrei .
Isi ridica Luca spranceana  si se uita lung la mine  , vrand sa imi spuna ceva , dar renunta . Se aseaza o liniste intre noi , un fel de pauza in care nimeni nu spune nimic . Termin de strans masa si ma ridic de pe scaun . Il intreb unde vrea sa doarma cat timp imi pun putina apa in pahar , iar el ma pune sa aleg pentru el .
-Daca vrei , poti sa dormi cu mine . Adica sunt o companie mult mai placuta decat o perna de pe pat , nu ?
-Nu stiu daca este o idee atat de buna sa dormim amandoi in camera ...
-Ti-e teama ca o sa te musc ?
-Da , sigur...doar ca nu mi se pare in regula sa stam amandoi in pat , in timp ce am o prietena . Plus ca ar fi mai bine sa pastram putin distanta , nu ? Nici macar nu stiu de ce am acceptat sa raman in noaptea asta aici .
-Pentru ca nu ai vrut sa ma lasi singura ...si nu e nimic daca vom dormi impreuna . Asa o sa ii dovedesti prietenei tale cat ii esti de fidel si ca ai ochi numai pentru ea .
Ridic spranceana ca o intrebare si astept confirmarea din partea lui . Deja stiam raspunsul , adica stiu sa ii conving pe ceilalti , doar vroiam sa il aud spunand un DA.
-Bine , gata , exagerezi cu asta . O fac pentru ca imi inchipui cat de aiurea te simti acum .
Iesim amandoi din bucatarie , inchid lumina in urma mea , si ne indreptam spre camera mea , nu imainte de a urca scarile .
Ii soptesc lui Luca sa aiba grija pe unde paseste si sa nu faca galagie . Probabil James si Taylor dorm la ora asta . Dupa ce am urcat scarile , trecem pe langa usa lui James , apoi de cea a lui Taylor . In ambele camere era intuneric , niciun beculet nu stralucea , era bezna . Puteam auzi pasii nostri in timp ce mergeam si respiratia .
-Aici este camera mea . spun in timp ce deschid usa si ma bag in pat .
-Gata , dormi ? Spune Luca uitandu-se prin camera si inspectand incaperea .
-Ce ai mai vrea sa fac ? Mi-e somn . M-am trezit de la 7 dimineata , iar acum e putin trecut de 12 .
-Asa-i ! Dar nu te speli ? Te culci asa ?
-Am zis ca mi-e prea somn . Nu cred ca o sa moara cineva daca nu fac dus in seara asta . O sa fac dimineata ... Tu daca vrei poti sa te duci sa faci dus . Baia e acolo.Si am aratat spre usa de lenga camera mea , usa alba .
-Nu.  Vroiam doar sa te sacai . O sa fac maine dus .
-Bine  , acum culca-te ! Spun si imi trag patura peste mine si imi inchid ochii .
-Vrei sa iti povestesc despre Lexie ?
Am deschis ochii larg bulbucati si m-am uitat atent la el , sa vad daca glumeste si am vazut ca nu glumea , era foarte serios . Nu vroiam sa pierd ocazia asta ...
-Da !
- Pai ma vad cu ea de cateva saptamani, dar suntem impreuna de doua  ...este foarte draguta .Suntem in aceiasi grupa la facultate si ne intelegem destul de bine . Nu este prea autoritara si imi place ca imi da libertate , adica nu ma verifica sau ceva de genul . Este blonda , adica bate spre saten ...stii tu . Are ochii mari si verzi si este inalta . Este pasionata de arhitectura si se dedica destul de mult asteia . Mai are un fratior , Milo parca il cheama ... Ascultam ce spunea Luca , doar ca stateam cu ochii inchisi acum , ca si cum as asculta o poveste . Se vede ca o place pe Lexie , vorbeste atat de atent despre ea ... Nu am mai facut nicio miscare , am vrut sa creada ca am adormit , incercam sa fiu cat mai linistita si sa pot mima destul de bine somnul . Macar asa il puteam atinge fara a crede ca o fac intentionat . Curand si el s-a oprit din povestit , a stins lumina de la noptiera ,m-a invelit si mi-a dat un pupic scurt pe crestetul capului .  Am asteptat sa adoarma , sa ii aud respiratia regulata , apoi m-am holbat la el pana am adormit . Dar inainte de a inchide ochii , l-am pupat si eu pe obraz . Stiam in momentul acela ca nimic din ce a fost intre noi , nu va ma fi la fel ...

Totul se schimbaWhere stories live. Discover now