Hoofdstuk 27

1.8K 111 6
                                    

Ik sta ondertussen weer naast Maya, Eva, Thom en Erik. Iedereen is druk omzich heen aan het praten maar ik kan mijn gedachtes nog steeds niet van Matteo houden. Na enkele minuten komt Renée naar buiten gelopen met een microfoon in haar handen. Ze tikt er een paar keer op en het wordt dan rustig. 'Welkom, welkom! Vandaag is het dan zo ver! Jullie gaan de simulaties in! Maar voordat dat gaat gebeuren hebben jullie eerst nog je laatst rode loper moment, de uitslagen en het afscheidsverhaal. Volg mij maar naar binnen dan zal ik jullie naar de visagisten leiden.' Langzaam drukt iedereen zich door de deur.

Ik kijk naar mezelf in de spiegel. Ik zie er vermoeid uit. Naast me staat een jongen. De visagist. Het is dezelfde jongen als in het vliegtuig. Hoe heette hij ookal weer? Dylan! 'Meid, waarom heb je je krullen niet in? Dat staat je zo fab! Moet je zien, het lijkt wel een vogelnest!' Een beetje gelijk heeft hij ook wel, het ziet er niet uit. Dylan loopt richting een kast met potjes en haalt er wat uit en smeert er wat in mijn haar. Licht bruine plukjes vallen door mijn haar en mijn haar begint onderin weer te krullen. Ik glimlach en hij knikt. 'Dit is beter, nou hup snel naar de buis!' Ik sta op en hij duwt me richting de buis. Hier staan er een stuk of tien naast elkaar. Bij deze rode loper mag jezelf je kleren uitkiezen. Ik kijk naar de drie mensen in de buis. Ze hebben alle drie hun groene setje aan en kijk bedachtzaam voor zich uit. Voor ons lijkt dat, maar voor hun is het net alsof ze in de spiegel staan en hun mooiste kleren aan hebben. Ik grinnik en stap dan zelf ook in de buis. De buis sluit automatisch en dan krijg ik mijn groene setje naar binnen geschoven. Deze is wat ruimer en kan ik over mijn normale kleren aan doen. Ook is het geen korte mouwen en een korte broek meer, maar een lange wijde broek en t-shirt. De buis begint af te tellen van 3 naar 1 en dan veranderd langzaam de buis naar een spiegel. Ook verschijnt er een rode, gele en groene knop. Als je op de rode knop klikt ga je door naar het volgende setje. De gele is het onthouden van een setje en de groene is het setje dat je wilt. Ik scrol door enkele jurkjes heen maar mijne oog valt toch op de lange rode avondjurk. Ik klik op de groene knop en dan veranderd de spiegel weer terug naar de door zichtbare buis en heb ik het groene setje kleren weer aan. Ik doe snel het setje uit en leg het weer terug in laatje. Dan stap ik eruit en loop tevreden naar de hal.

Sorry voor het niet lange hoofdstuk maar ik probeer deze week nog een keer te uploaden aangezien ik vorige week niet heb gedaan :s

The SimulationsWhere stories live. Discover now