Bölüm 18: AİLE

30.8K 1.5K 86
                                    

Bölüme başladığınız tarihi ve saati buraya yorum olarak bırakabilirsiniz!


Bölüm Şarkısı: Nightcore - Good Intentions

***



Bölüm 18: AİLE

Gözlerimi araladığımda burnuma nüfuz eden ilaç ve alkol kokularını birbirinden ayırt edebilmiştim. Bir hastane odasındaydım. Etrafın beyazlığı ve kokuların ağırlığı bu yüzdendi. Doğrulmak için kendimi kastığımda, boşluğumdan sızılan ağrıyla kısık bir inleme sesi dudaklarımdan kaçtı. Sesim odanın içinde yankılanır yankılanmaz ona eşlik eden topuklu ayakkabıların sesiyle kaşlarım çatılmıştı.

Başımı sol tarafıma çevirerek odanın kapısına baktığımda Rüya'yı görmüştüm. Hızla yanıma gelirken, "Ah, sonunda uyandın..." dedi ve beni hızla kendine çekerek sarıldı. Aniden bana bu kadar samimi davranmasına mı şaşırsaydım yoksa boşluğumdan yayılan acı yüzünden çığlık mı atsaydım ikileminde kaldığımda, "Rüya," dedi Aras. Uyarı dolu sesi, Rüya'nın kollarını yavaşça çözmesine ve beni dik bir pozisyonda oturtmasına neden olmuştu. Derin bir nefes alarak elimi ağrıyan yere koydum ve "Teşekkürler," diye mırıldandım.

Gözlerim yavaşça odanın içinde Aras'ı bulurken, "Neler oldu?" diye sordum düz bir sesle ve odanın kapısı iki defa tıklatılarak aralandı. Beyaz saçlı, kafasının ortası kelleşmiş uzun iri yapılı bir adam odaya girdiğinde gülümseyerek Aras'ın, Berk'in ve Rüya'nın yüzüne baktı ve uzun bacaklarının sağladığı kolaylıkla üç dört adımda yanı başıma geldi. Bir müddet beni inceledikten sonra "Hastamız da uyanmış," dedi klasikleşerek.

Gülümseyerek doktorun yüzünü incelediğimde elinde tuttuğu dosyaya bakarak, "Geliş Nedeni: Kesici aletle yaralanma," dedi ve göz ucuyla batın bölgeme baktı. "Naproksen ve ağır ağrı kesicilere karşı alerjik etkenler, iki buçuk santimlik bir kesik ve iki santimlik derinlik," diye devam etti. Sonra gözleri Aras'a kaydı ve devam etti. "Kesici alete sürüldüğünü tahmin ettiğimiz ve hastanın bedenine sürekli acı ve yanma hissini veren ilacın adı da 'Kapsaisin,' genellikle artrit, kas ve eklem ağrılarının semptomatik tedavisinde kullandığımız bir ilaçtır," dedi. Derin bir nefes alarak bana döndüğünde, "Alerji nedenlerin hakkında bir bilgin var mı?" diye sordu.

Başımı iki yana salladığımda doktor tekrardan Aras'a dönerek, "Ağrı kesicilere bedenen verdiği tepkiler, bayılma, ciltte kabarma ve aşırı derece titreme, kapsaisin ilacına da aynı tepkiyi vermesine neden olmuş. Fakat bu ilaca verdiği tepki diğer ağır ağrı kesiciler verdiği tepki ile birebir aynı değildi, daha çok bilincini açık tutmuş ve yanma hissini iliklerine kadar hissetmiş olmalı," dedi. Aras düz bir ifadeyle, "Yani?" diye sordu.

"Sonuç olarak Deniz Hanım'ın pek bir şeyi yok Aras Bey. Sağ alt karın bölgesine dikiş atıldı bir hafta, on gün sonra dikişi aldırmak için hastanemize uğrayabilirsiniz. Bunun dışında ağrı kesici kullanması gerekirse en hafiflerinden kullanmasını tavsiye ederim, içeriğine bakmayı sakın ihmal etmeyin. Alerjisi olduğu içeriklerin çıktısı da bu," diyerek elindeki kâğıdı Rüya'ya verdi ve devam etti: "Çok ağrın olduğunda, yarım saat arayla iki ağrı kesici alabilirsin."

Elindeki dosyaya bir şeyler yazdıktan sonra, "Çıkış işlemlerinizi yaptırabilirsiniz," dedi ve bana dönerek, "Geçmiş olsun Deniz Hanım, her kapkaççıya karşı koymaya çalışmayın, canınızdan olabilirsiniz," dedi ve gülümseyerek odadan ayrıldı. Çatık kaşlarla arkasından bakarken, "Polisi başımızdan def etmemiz lazımdı," dedi Rüya.

YERALTIWhere stories live. Discover now