6.O petrecere nereusita

1.1K 71 18
                                    

Autor Pov*

Ginny nici nu-si dădu seama cum veni sfârșitul lui octombrie. Bruma argintie acoperea pământul făcându sa para un regat de gheață. Ginny își rezerva tot timpul liber pentru a plănui furtul săbiei împreună cu Neville și Luna. Cel mai greu a fost sa afle parola de la biroul lui Plesneala. Neville a trebuit sa-l spioneze pe Carrow toată ziua pana a reușit s-o afle, iar planul era bine gândit. În seara de Halloween o sa se strecoare în biroul lui Plesneala, când toată lumea e la serbare și o sa fure sabia , se afla exact lângă birou.

Ziua cu pricina se apropia cu pași repezi, iar Ginny era din ce în ce mai ingrijorata în ceea ce priveste planul. Cu toate ca era destul de bine înfăptuit, eșecul lui ar fi dus la o tortura pentru ei și la propriu și la figurat. Carrow îi va lega în lanțuri și va folosi Blestemul Cruciatus de atâtea ori pe ei încât nu vor putea merge mult timp după aceea.

***

Ginny statea in camera de zi incercand sa invete pentru testul de Aparare contra Magiei Negre de a doua zi , dar gandul ei zbura cand la Harry, cand la sabie. In momentul acela se gandea unde a putea fi el, daca e bine si de ce nu a dat pana acum un semn de viata. Poate ca a fost capturat de Recuperatori sau chiar mai rau de Devoratorii Mortii. Dar nu are cum sa fie asta, ca altfel scria in Profet si toti adeptii Lordului Intunecat sarbatoreau.

In timp ce Ginny era cufundata pana peste cap in gandurile ei , prin portret intra Neville.

-Ai emotii?

-Da,spuse Ginny . Mi-e foarte frica sa nu ne prinda Carrow sau Plesneala in birou, ca altfel o incurcam.

-Si eu am ceva emotii , dar nu-ti fa griji, ca avem un plan infailibil.

- Ai dreptate si pentru ca tot nu reusesc sa invat ceva, ma duc la culcare ca nu are rost sa mai stau.

Ginny urca pe treptele spre dormitoarele fetelor pana cand a zarit o usa pe care scria ,,Anul 6'', unde a intrat. Cele cinci paturi cu baldachin rosii erau neschimbate , iar patul ei ,cel din mijloc, era gata sa o primeasca . Ginny se arunca pe pat, dar nu adormi. Ceva o nelinistea si nu o lasa sa doarma pana dimineata. In minte ii tot veneau imagini cu sabia lui Cercetas, intr-o cutie de sticla, pe care nu o putea sparge cu nici o vraja.

A doua zi de dimineata, Ginny cobori somnoroasa la micul dejun. Neville o astepta la masa cercetasilor. Ginny era asa de preocupata de sabie, incat nici macar nu obesrva ca marea sala era decorata cu multi dovleci si cu lilieci vii si nici nu o observa pe Luna care venea spre ea.

- Buna dimineata! Ai vazut ce frumos arata marea sala?intreba Luna visatoare.

- A,da, e foarte frumosa, spuse absenta Ginny.

- Esti ingrijorata pentru diseara?

- Da, dar sper sa iasa totul bine. Ai mancat?intreba roscata sperand sa schimbe subiectul.

- Nu.Te astept pe hol dupa ce terminam se mancat sa mergem la ore, da?

- Bine.

Ginny Pov*

Orele de azi au trecut foarte greu mai ales Istoria Magiei, care a durat mai mult ca niciodata, chiar si fara palavrageala profesorului Binns care spre disperarea noastra ne plictiseste si dupa moartea lui si a noastra noastra daca mai vorbeste mult, dar seara a venit la fel de repede cum imi trec mie pauzele.

Eu, Neville si Luna am luat cina destul de repede in Marea Sala, ca sa nu trezim vre-o banuiala si ne-am strecurat repede afara prin multimea ce dansa. De aici incepe aventura. Dupa 5 minute de mers am ajuns la biroul lui Plesneala, care se distra la petrecere fara sa-si dea seama ca atunci cand se va intoarce in birou sabia va fi deja ascunsa de noi si nu o sa descopere niciodata pe cei ce au furat-o. Neville a spus parola si am urcat in fuga scarile in spirala, am deschis usa si am vazut-o. Sabia lui Godric Cercetas se afla chiar in fata noastra, in intreaga ei splendoare si furtul sabiei este singurul mod de a indeplini dorinta lui Dumbledore.

- E frumoasa , nu-i asa Weasley?

Chiar in dreapta mea se afla Plesneala cu o privire in ochi de un dispret total pe care i-o pastra de obicei doar lui Harry.

-Pot sa intreb de ce doi cercetasi si un ochi-de-soim se afla la mine in birou cand ar trebui sa fie la petrecere?

Nici nu m-a lasat sa-i raspund la intrebare ca a adaugat:

-Probabil ca nu va dati seama, dar sunteti mult mai atent supravegheati decat ceilalti elevi. Parintii fiecaruia dintre voi sunt in legatura directa cu Indezirabilul Numar Unu. Si din cate vad domnisoara Weasley, tu , Poponeata si Lovegood incercati sa-mi furati sabia lui Cercetas sau gresesc?

Spre uimirea celor doi care cred ca se asteptau sa nascocesc eu ceva am spus:

- Aveti dreptate domnule director, spun accentuand ultimele doua cuvinte, vrem sa furam sabia pentru ca ne-am saturat de politica Carrow si de a dumneavoastra. Oricum mai rau ca acum nu poate sa fie si o pedeapsa in plus sau in minus nu mai conteaza.

-Bine, atunci tu Weasley esti suspendata din echipa de Vajhat a cercetasilor pe termen nelimitat , iar voi veti avea detentie tot restul lunii viitoare in fiecare sambata. Si iau cate 50 de puncte de la cercetasi si Ochi-de-Soim pentru fiecare si o voi informa pe doamna profesoara McGonagall de faptele voastre. Acum puteti pleca voi doi, le spune el Lunei si lui Neville. Mai am ceva de vorbit cu domnisoara Weasley.

Cei doi plecara, iar Plesneala incepu:

-Sa sti ca il vom gasi pe iubitelul tau, Potter. Nu incerca sa negi, stiu ca pentru el incercai sa iei sabia. Atat voiam sa-ti spun. Poti pleca si ai grija ce faci.

Am plecat spre turnul Cercetasilor, unde Neville ma astepta in camera de zi.

-Ce ti-a mai zis?ma intreba el.

- Crede ca vrem sabia pentru Harry, am spus eu abatuta. Asta imi mai lipsea, pedeapsa si sa-i fac alte probleme lui Harry. Uite, Neville, am continuat eu, nu prea am chef sa vorbesc, asa ca ma duc la culcare. Ne vedem maine.

M-am dus sus in dormitor , unde am incercat sa adorm, fara sa ma mai gandesc la problemele pe care i le-am creeat lui Harry. In plus maine ma asteapta o alta zi care banuiesc ca o sa fie mult mai grea decat asta.

————————————————————————-

Gata inca un capitol! Acum ca a inceput scoala voi posta mai rar , cam de doua ori pe saptamana. Dau dedicatii, pentru cel mai bun comentariu! Ne mai vedem! Va pup!

The Girl Who Waited ( a Hinny Story)Where stories live. Discover now