11. Marea inaugurare

740 54 7
                                    

***

Toti elevii sunt chemati in Marea Sala, dar intre mine si ei este o diferenta. eu stiu de ce , iar ei nu pot decat sa se intrebe ,, De ce ne cheama la ora asta?". Pe de alta parte eu chiar zambesc si ma bucur de toata agiatatia lui. Abia astept sa-i vad fata o sa zareasca tabloul pictat. Sigur o sa ne banuiasca pe noi, dar nu are nici o dovada, deci nu are cum sa ne acuze. Ca sa nu starnesc suspiciuni, plec odata cu ceilalti cercetasi si incerc sa par cat mai ingrijorata. Doamna profesoara McGonagall vine in Camera de Zi si ne ia la intrunire. Dupa noile reguli,dupa cina nici un elev nu avea voie sa paraseasca (,) Camera de Zi , deci cand am aflat la cina ca la ora 20:00 suntem cu totii suntem chemati din nou in Marea Sala toata lumea a inceput sa-si puna intrebari.

Ajungem la destinatie si ma asez la Masa Cercetasilor langa Neville.

- Emotionat? intreb eu.

- Pentru ce?

- Intrunirea lui Plesneala.

-Aaaaa. Puteai sa spui asa de la inceput. Da ,dar...

Nu mai adauga nimic pentru ca se aude vocea lui Plesneala.

-Probabil ca va intrebati de ce v-am chemat pe toti in aceasta seara.... In primul rand vreau sa va reamintesc ca orice elev care are informatii despre Harry Potter are datoria sa imi raporteze mie sau domnilor Carrow. Bun... Acum sa trecem la motivul intrunirii. Vreau sa va anunt ca, oficial, toate meciurile de Vajhat din acest an scolar sunt anulate.

In sala se aud tot felul de susote insotite de numeroase dezaprobari , dar nimeni nu indraznea sa spuna ceva. Asta e problema noastra. Mereu sesizam nedreptatile, dar nimeni nu se revoltă. Frica ii stapaneste pe oameni si ii face sa se piarda cu firea.

-Asta nu e tot.Am onoarea sa va prezint, noua noastra opera de arta. Priviti !

Plesneala indeparta prelata de pe tablou si nu trece mai mult de o secunda pana sa se innegreasca la fata. Niciodata in viata mea nu l-am vazut ata de negru si de furios. Fratii Carrow au ramas cu gura cascata. Astea sunt expresiile pe care le-am asteptat de atat de mult timp.

-Care dintre voi a facut asa ceva....va avea problemme mari... mari...nici nu stiti cate,continua el. O,da....spune el dezvelindu-si dintii galbeni. Pana acum am fost dragut cu voi. Gata. De-acum cea mai mica incalcare a regulilor va duce la detentie sau exmatriculare. Acum...stie cineva...oricine...faptasul . Normal ca nimeni nu a scos vreun sunet.

-Puteti pleca in camere.

Cand vreau sa ies, o mana ma opreste. E Plesneala.

-Domnisoara Weasley, as vrea sa vorbesc cu tine in biroul meu.

Il urmesc tacuta. Picioarele nu ma mai tin si am impresia ca o sa cad. Cred ca asta e unele din putinele dati cand mor de frica. Cred ca a aflat. Ce ma fac. Oricum o sa iau toata vina asupra mea, ca doar eu i-am convins pe Neville si Luna sa intre in planul meu. Nici nu-mi dau seama cand ajung la birou. Plesneala inchide usa si incepe:

-.....

Va multumesc tuturor celor care au citit si au votat. Acest capitol il dedic tuturor celor care au citit pana aici. Va rog foarte mult sa cititi ultimele doua capitole. Si va rog sa-mi spuneti daca nu va place pentru ca am vazut ca voturile, vizualizarile si comm-urile sunt in scadere. Sper sa pot pune maine sau saptamana asta next. Bye!

The Girl Who Waited ( a Hinny Story)Where stories live. Discover now