2.Fénix

301 39 3
                                    

"To bude tak super, konečně nějaká výzva"řekla jsem Willovi a šli jsme každý do svého pokoje.
Normálně jsem měla hned po šermu trénink s fénixem, ale dnes jsme skončili malinko dřív a tak jsem ještě měla chvíli čas. Zašla jsem do naší knihovny, kde najdete asi všechny knížky a hledala jsem nějakou, která by mohla být alespoň trochu zajímavá. Nakonec jsem našla knížku s názvem Výzva krále jednorožců. Když jsem jsi ji vzala, zjistila jsem, že už musím jít. Tak jsem pomalu vyrazila.
Trénink fénixů máme s Willem taky spolu, ale Will dnes nejde.

Přišla jsem na trénink a trenér mi řekl ať si přivolám fénixe a ať si zkouším to co už umím, že má nějakou práci. Spojila jsem se myslí s mojí fénixkou Wykou a ona přiletěla a sedla mi na ruku.

Wyka má sytě červenou hlavu, která postupně přechází do oranžové. Oranžovou má vrchní část křídel a většinu těla. Pod oranžovou má ke konci křídel žlutou a směrem k tělu a část na ocasu světle zelenou barvu. Na křídlech přechází zelená ve světle modrou a úplně na konečcích křídel má malinko tmavě modré. Na ocasu přechází zelená v tmavě modrou a na konci ocasu má fialovou.

Fénixi jsou známí tím, že hoří. Kromě toho když umřou promění se v popel ze kterého se pak znovu narodí, ale barevně se nemění. Když umřou, pamatují si vše co jsi je naučil. Dospívají přibližně jeden měsíc a jsou velcí asi jako orel.

Šli jsme na kopec, kde jsem s Wykou udělala to co už umíme úplně a pak jsme vylepšovali to co neumíme úplně na stoprocent. Když už jsme to udělali, dala jsem ji pamlsek a lehla jsem si na trávu zatím co kolem mě Wyka poletovala.

Chvíli jsme leželi, ale pak přišel trenér a řekl:"tak mi to teď ukažte." "Dobře,"odpověděla jsem "pojď Wyko." Když jsme mu ukázali co chtěl pustil nás domů.Cestou do paláce jsem si ještě koupila svačinku, protože jsem měla hlad.

Vzala jsem si Wyku a šla i s ní do pokojíčku a otevřela jí okno, aby kdyby chtěla tak mohla uletět. Vzala jsem si Výzvu krále jednorožců a začala číst.

Asi o dvě hodiny později nás s Willem zavolali na večeři. Měli jsme rybu s bramborama a k tomu šopský salát. Po večeři jsem šla zpět do pokoje. Wyka už tam nebyla. Četla jsem Výzvu krále jednorožců, ale byla jsem po tomto dni tak vyčerpaná, že jsem hned usnula.

Fedraibow-elf princess ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat