14."Supermane, musíme si promluvit!"

105 24 1
                                    

Šla jsem domů. Když jsem procházela okolo královské síně, táta měl zrovna sněm. Mamka nebyla doma a tak jsem chtěla zaklepat a zeptat se ho jestli můžu jít do kina, ale něco mě zadrželo. Místo toho jsem si stoupla k těm těžkým zdobeným dveřím a poslouchala jsem.
"V této oblasti začínají mizet zvířata o něco víc než všude jinde. Musíme zjistit co to je." říkal nejspíš můj táta.
"Co kdyby jsme tam vyslali nějakou výpravu a zjistili co to je?"řekl další hlas. Najednou ke mně přišla Whi a chtěla na mně vylézt. Tak jsem ji tedy vzala a šla jsem s ní do pokoje. Tam jsem ji dala jídlo a vymněnila jsem ji mléko. Zkoušela jsem se spojit s Wyrnel, aby mi dopověděla, proč si mám na Arwixe dávat pozor. Pořád jsem se s ní nemohla spojit a tak jsem to vzdala a zapla jsem si počítač.
V hlavě jsem si srovnala to co už vím: Studená kůže, jasně bílé zuby, mizení zvířat. Věděla jsem, že to spolu souvisí. Whi, která do teď ležela na mých nohách, se zvedla a packou naťukala do vyhledávače jediné slovo. Chvíli jsem na ni zírala a pak jsem se podívala co tam dala. To slovo bylo UPÍR. Pohladila jsem ji a rychle jsem rozklikla nějakou stránku. Vyjel mi tam hrozně dlouhý článek o upírech. Hledala jsem v tom to, co by mi ověřilo moje vědomosti.

Upíři mývají bledší kůži než ostatní, proto že nejsou živí a neproudí jim v těle krev. Díky tomu mají i studenou kůži. Bývají vysocí 1,8 m. Upíři se živí krví lidí a elfů. Někteří se však živí krví zvířat. K tomu mají přizpůsobené špičáky. Mají je jeden cm dlouhé a ostré. Zuby mají až zářivě bílé. Umí se rychle pohybovat a mají dobrý orientační smysl...

Tak tohle jsem měla potvrzené. Sjela jsem trochu níž a moji puzornost upoutal odstavec s názvem elfír. Jako by chtěl abych si ho přečetla.

Elfír je druh upíra. Vytvoří se tak, že upír chce přeměnit elfa na upíra, ale místo toho se vytvoří elfír. Elfíři mají jisté nadpřirozené schopnosti, ale nejsou o nich záznamy. Poslední elfír zemřel již před tisíci lety.

Zavřela jsem stránku a vypla počítač. Vzala jsem Whi a řekla:"Ty seš zlato Whi."a dala ji pusu na čelo. "Tak tohle mi chtěla říct Wyrnel." řekla jsem. "Jo, tohle ti chtěla říct Wyrnel, ale nestihla to." ozvalo se mi v hlavě. Byl to nějaký neznámý hlas. Wyka ani Wyrnel to nebyly, takže to musela být Whi.
"Whi? To jsi byla ty?"
"Ano, já. Jiní by tomu nerozumněli, ale ty máš moc rozumnět zvířatům. A teď běž za Arwixem."
"Půjdeš se mnou?"
"Jo."

Zavolala jsem Arwixovi a řekla jsem mu:"Musíme si promluvit supermane! Za půl hodiny na louce."
"Dobře."
Pak jsem se šla trochu upravit. Napsala jsem:

Šla jsem 'vyvenčit' Whi. Kat.

A odešla jsem.

Fedraibow-elf princess ✔Where stories live. Discover now