16.Knihovna?

94 18 0
                                    

Zase jsem byla venku s Arwixem."Dlouho se mi neozývá Wyrnel. Vůbec nereague na moje myšlěnky."postěžovala jsem si.
"Nepoletíme ji hledat?"
"Ty poletíš se mnou?"
"Jistě."řekl a zamířili jsme k paláci.
Když jsme procházeli kolem trůnního sálu zakřičela jsem:"Už dlouho se mi neozývá Wyrnel. Jdu ji hledat!"a pak jsme s Arwixem zdrhli.
"Zkusíme se nejdřív podívat do nějakých starých spisů, třeba tam něco bude."řekla jsem a zamířila do knihovny. Staré spisy byli až úplně na konci naší knihovny. Takže jsme museli projít kolem těch dlouhých řad knížek. Když jsme jimi prošli a já jsem otevřela dveře, které vedly k těm spisům začali jsme pomalu hledat. V knihovně jsme strávili skoro celý den pročítáním starých spisů, ale nic jsme nenašli.
"Whi?"
"No"
"Nevíš něco o Wyrnel? Teď jsem v knihovně a hledám nějakou nápovědu, proč se drak neozývá, ale nějak nemůžu nic najít."
"Počkej, hned jsem u tebe." řekla a taky tam za pět minut byla. Spojila jsem se i s Wykou, která taky přišla. Hledali jsme až do večera, kdy Whi s Wykou společně vytáhly z jedné řady knih knížku. Nikdy předtím jsem ji neviděla. Wyka mi řekla že byla zastrčená v zadu v polici. Kniha nesla název Draci a jiná stvoření.
"Arwixi, myslím že to máme." zavolala jsem a on byl hned vedle mě. Pochválila jsem je a poslala jsem Wyku a Whi pryč. Otevřeli jsme knihu na první straně a začali číst. Až v polovině knížky se dostalo na draky. Bylo tam toho spousta ale my jsme četli všechno. Upoutal nás až tenhle odstavec.

A co když se ztratí?

Občas se stane, že drak není k nalezení. Většinou to bývá na jaře, ale může to být i později. Na jaře proto, že bývá období námluv a draci si hledají druha/družku. Pokud jsou úspěšní tak se pak ztratí a okolo měsíce se s ním jeho 'páníček' nemůže spojit. Pokud je to drak. Jestli je to dračice, tak tohle období může trvat i déle, jelikož dračice hlídá vejce. Pokud se vám dračice neozývá více než pět měsíců, měli by jste ji však jít hledat...

A ten odstavec ještě pokračoval dál.
"Myslím, že jsme to našli."
"Jak dlouho už se ti neozívá?"
"Měsíc. To máme ještě čas."
"Jo to máme. Třeba na tohle." řekl, vzal mě do náruče a rozběhl se. Jeho kroky nebyly vůbec slyšet.
"Rodiče neví, že tady jsi." pošeptala jsem mu.
"Zítra mě představíš."odpověděl a dal mi polibek do vlasů. Naši rodiče stále nevěděli že spolu chodíme.
"A pak půjdeme k tobě." odpověděla jsem.
"Klidně."řekl a dal mi další polibek do vlasů. Už jsme stáli před dveřmi mého pokoje a Arwix je potichu otevřel. Vešli jsme do mého pokoje a tam mě Arwix položil na postel. Ani jsem si nevšimla, že zamknul dveře a už byl u mě a líbal mě.

Asi o hodinu později řekl:"Měla by jsi jít spát."a uložil mě do postele. Dal mi poslední polibek a pak si vedle mě lehnul. Položila jsem hlavu na jeho studenou hruď a spokojeně jsem usnula.

Fedraibow-elf princess ✔Место, где живут истории. Откройте их для себя