~ 8 ~

551 52 10
                                    

Ik ren naar het Hephaestus gebouw. Het is... Half twaalf al? Wow, ik heb echt geen besef van tijd. Boeie. Ik moet Leo spreken. Nu. Ik klop zachtjes op de deur. Hopelijk maak ik er niet iedereen mee wakker... Krakend gaat hij open. "Huh? Een ander halfbloed?" Zegt een onbekende jongen slaperig. "We dachten dat er wat aan de hand was... Maar wat is er? Je weet dat het half twaalf is, toch?" "Sorry," stamel ik. "Ik zoek Leo. Het is dringend. Morgen gaan we op een Quest, en hij gaat mee..." "Kom maar binnen..." Zucht de jongen. Hij houd de deur open, en ik stap naar binnen. Ahoewel de lichten gedempt zijn is het Hephaestus gebouw het meest belicht, maar dat kan ook komen door allerlei kleine vuurtjes die branden. "Hij zit op z'n kamer... Ik roep hem wel even..." De jongen loopt naar het kastje met de knopjes die Leo's bed bedienen. "Leo... Word eens wakker", zegt hij. Een vermoeid kekraak klinkt uit de kleine speaker. "Damn, Zach, je weet dat het midden in de nacht is? Ik moet mijn schoonheidsslaapje pakken..." "Er staat een meisje hier voor je. Ze gaat morgen met je op Quest", zegt de jongen, die blijkbaar Zach heet. "Oh, hallo Ava..." Zegt Leo steunend. "Ik moet je een soort van heel erg dringend spreken", zeg ik vluchtig. "Ik kom al..." Zegt Leo. Er klinkt wat gestommel beneden, en dan stijgt zijn bed langzaam omhoog. "Truste..." Zucht Zach, en hij loopt de woonkamer uit. "Hey", zegt Leo met kleine, peinzende ogen. "We moeten even praten. Nu", zeg ik. "Kom maar..." Zegt Leo. Ik plof neer op zijn rommelige bed. Hij staat op, loopt naar de kastjes, drukt op een knopje en ploft naast me neer. Opmerkelijk genoeg draagt Leo nog steeds zijn typische werkoutfit: Rode broek, wit shirt, rode bretels, hier en daar wat vlekjes. Alsof hij nog wakker was... Of hij is gewoon raar genoeg om in dat ding te slapen. "Wat is er zo belangrijk dat om half twaalf besproken moet worden?" Vraagt hij, terwijl hij wat slaap uit zijn ogen wrijft. "De profetie..." Zeg ik angstig, en ik vertel hem alles...

"Holy shit", zegt hij, als ik ben uitgepraat. "Dat is gewoon creepy. Zes goden vermist? Damn... En ik heb geen idee wie dat reddende halfbloed kind moet zijn..." "Ik ook niet", zeg ik. "Maar wat ik wel weet is dat ik samen met drie andere op Quest mag gaan". "Mogen we Nico halen?" Vraagt Leo, deels opgewonden, maar deels angstig. "Nee. Voor geen goud. Maar wat we wel mogen is dat halfbloed zoeken". "Hoe wil je da doen?" Vraagt hij. "De goden weten wie het is". "Maar de goden zijn opgesloten in Olympus door ik weet niet wat, of... Hey, ze zijn vermist! Die kunnen dus overal zijn!" "Precies!" Zeg ik. "We moeten er gewoon ééntje zoeken!" "En dat mag je met drie andere doen?" Vraagt hij. Ik knik. "Dus, wil je mee?" Leo kijkt me bedenkelijk aan. "Oké. Dit word waarschijnlijk dooseng, maar oké", zegt hij dan. "Yes! Dankje!" Van blijdschap geef ik hem een knuffel, en ik voel dat hij een beetje schrikt. "Maar... Wie zijn de andere dan?" "Lauren en Finn", zeg ik. "Ares en Athena?" Ik knik. "Vertrouw me. Dat zijn de enige die me nog willen helpen". "En Annabeth dan?" "Die moet hier blijven, voor het geval er weer iemand verdwijnt", zeg ik. "Denk je dat die verdwijningen te maken hebben met de profetie?" Vraagt hij. "Ik denk van wel, maar kan natuurlijk niks met zekerheid zeggen", antwoord ik peinzend. "Maar, nog een dingetje..." Zeg ik voorzichtig. Leo kijkt me bedenkelijk aan. "Wat?" "Nou, ik dacht, nu we toch weg mogen, kunnen we misschien Nico..." "No way!" Roept hij er al doorheen. "We gaan niet naar de onderwereld om je dooie vriendje op te halen!" "Hij is niet mijn vriendje!" Zeg ik. "Of dood". "Whatever, het is daar veel te gevaarlijk!" Zegt Leo verloren. "Doe niet zo dramatisch", grinnik ik. "Er is daar vuur". "Oh, dat helpt!" Zegt Leo met rollende ogen. "Please?" Vraag ik. "Nee! De voorspelling zegt vijf, niet zes!" Zegt Leo dramatisch.

"No way dat wij naar de onderwereld gaan!"

"We gaan naar de onderwereld", zegt Leo nors, als we de volgende dag voor een verbaasde Lauren en Finn staan. "Maar..." Stamelt Finn. "Ja, het mocht niet. Maar we moeten Nico terug hebben. Hij kan ook helpen". "Wow, Finn, onze eerste Quest samen..." Zegt Lauren met grote ogen. "Dus we gaan eerst naar de onderwereld, dan een god zoeken, dan nog die 'redder' en dan een of andere kwaadaardige groep verslaan?" Vraagt Finn vol ongeloof. "Ja", zeg ik. "Zo kan je het ook zeggen". "Is... Dat wel slim?" Vraagt Finn. "Ik heb toestemming van Annabeth". "Maar waarom wij? Lauren en ik?" "Omdat ik behalve jullie niemand ken! En bovendien: We hebben nu Ares, Athena, Hephaestus en Apollo. Een beter team kan niet", zeg ik overtuigend. "Hoe awesome is dat?" Zegt Lauren enthousiast. "Kom op Finn, voor jaren en jaren hebben we alleen maar getraint. Nu kunnen we iets gaan uitvoeren!" Drie hoofden kijken de jongen verwachtingsvol aan. "Oké, ik ga mee!" Zegt hij. "Yes!" Zegt Leo. "Ik was al bang dat ik opgescheept zou zitten met allemaal meiden!" Lauren en ik kijken hem vernietigend aan, maar dan grinniken we. "Wanneer gaan we?" Vraagt Finn. "Zo snel mogelijk. Pak je wapens, spullen, eten... We're gonna search for some gods".

Daughter of the sun (ONDER CONSTRUCTIE)Where stories live. Discover now