Egy - Prológus

21.3K 747 100
                                    

LENA

Nagyon ciki, ha első nap elkések? Ha ciki, ha nem, szeptember elsején pontosan nyolc óra előtt kettő perccel léptem be új iskolám előtti parkolóba. Kemény három napja élek Ausztráliában, de az ország máris a szívembe lopta magát. Ahogy a gimnáziumot is még csak egyszer láttam, de határozottan tetszik. Lassítottam, ahogy megláttam, hogy a diáksereg java még a parkolóban, udvaron, és a kapu előtt tobzódott. Lihegve fújtam ki egy hajtincsemet a szememből, és az egyetlen ember felé tartottam, akit ismerek Sydneyben. Ashton Irwin, amint meglátott, mosolyogva intett, és várta, hogy odaérjek. Magához ölelt, majd bemutatott a további három fiúnak, akik mellette álltak.

- Jó reggelt, Lenny - vigyorodott el. - Nos, Lena. Ők itt Calum Hood, Michael Clifford, és Luke Hemmings - Hát, ja. A bátyám által bemutatott fiúk egytől egyik.. nem is tudom, milyen jelzővel ilessem őket. Stílusos? Menő? Helyes? Calum ujjatlan, fekete felsőt viselt, fekete, szakadt gatyával, és a változatosság kedvéért fekete toracipővel. Fekete, elől kicsit szőkés haja tökéletesen beállítva, mosolya makulátlan. Michael már egészen más eset volt. Rögtön feltűnt, hogy a haja zöld. Igen, zöld. Ő is fekete, térdnél szakadt farmert viselt, fekete pólóval, és egy zöld-fekete kockás inggel. Luke Hermmings azonban maga volt a tökéletesség. Szőke haj,kék szem, kábé 190 centi magasság, a szája szélében pedig piercing csillogott. Az ő farmere szerencsére már nem volt szakadt, viszont fekete az volt. A Nirvana logójával ellátott felsőt öltött magára, ami csodával határos módon szintén fekete színben pompázott. Úgy érzem, a kelleténél többször használtam a "fekete" szót. Jegyzet magamnak: utánanézni a neten hogy van-e szinonimája a feketének.

- Sziasztok. - magamra húztam legelbűvölőbb mosolyomat, és bénán intettem egyet.

- Nem ilyennek képzeltem az ifjabb Irwin-t. - mért végig Luke. Igazán kedves. Pedig szerintem Ash és én le sem tagadhatnánk, hogy tesók vagyunk. Mindkettőnknek barna, göndör haja van, barna szeme, és sajna mindkettőnknek van harmadik neve. Ashton Fletcher Irwin, és Lena Shirley Irwin. Csodás, nem? Én örültem volna, ha hasonló magasra növök, mint Ash, de sajnos megrekedtem a kemény 162 centimmel.

- Akkor? - röhögött fel Ash, miközben elindultunk befelé.

- Magasabbnak képzeltem. És mindig is rövid hajúnak. - Na kösz.

- Világi bunkó vagy, Hemmings. - bokszolta vállba Calum a haverját, majd felém fordult. - Ne is foglalkozz vele. Úgy hülye, ahogy van. - jelentette ki szemrebbenés nélkül, mosolyogva. Calum egyből szimpatikus lett, ahogy van. Ash elkísért az osztályomba, és ott maradt velem, amíg az osztályfőnökömtől meg nem kaptam az órarendem, és meg nem mutatta a helyem.

- Jó helyet kaptál. Az ott Ingrid Smith. Jó csaj,és jófej is.

- Ő ott, Ash, nem az ott. - okítottam, figyelembe sem véve utolsó mondatát.

- Ugyanaz. - legyintett, majd magához húzott, én pedig lábujjhegyre állva öleltem át a nyakát.

Ash-nek igaza volt, Ingrid igazán aranyos lány. Együtt mentünk le ebédszünetre. Mikor odaültem Ash, és Mikey mellé, Ingrid elbizonytalanodott.

- Ülj le nyugodtan. - biccentettem a velem szemben lévő helyre. Amint odanéztem, megértettem újdonsült barátnőm bizonytalanságát. Velem szemben Luke Hemmings ült, teljes bájában, ahogy lassan lapátolta be a tésztát, közben pedig telefonját nyomkodta. Felnézett pár pillanatra, dünnyögve köszönt, majd újra beletemetkezett készülékébe. Kedves, szeretnivaló srác.

Hemmo •hemmings• ✔️Where stories live. Discover now