Kettő

14K 719 91
                                    

LUKE

Lena Irwin úgy libbent be az ebédlőbe, mint valami nyálas, borzalmas tinifilmben. Vártam, hogy esetleg Lena mellém teszi le a formás fenekét, de sajnálatomra újdonsült barátnője, Ingrid ült le mellém, nagy zavarában. Kínomban a telefonomat nyomkodtam. Igazából egy darab érdekesség nem volt rajta, így ide-oda lépkedtem az alkalmazások között. Végül inkább letettem a tálcám mellé, és a beszélgetést hallgattam.

- Hé, Ash. - bökte meg Michael Irwin-t.

- Mondjad. - biccentett.

- Honnan tudja a szőke nő, hogy ki fogják rúgni a munkahelyéről?

- Hagyjál már, Clifford. - forgatta a szemeit nevetve Ash, Lena pedig a halántékát masszírozta közöttük ülve. Egy pillanatra elmosolyodtam, de rögtön le is vakartam az arcomról, mivel baromi hülyének tűnhettem.

- A főnökétől kiviszik a heverőt! - vihogott Michael a saját poénján, Calum pedig, csapatunk másik hülyéje, visszaköpte a vizét. A két srác visítva röhögött, én pedig jobbnak láttam, ha visszatérek a telefonomhoz, ami ebben a pillanatban megrezzent.

Ashton: Ne stíröld a húgom.

Nem is gondoltam volna, hogy ismeri ezt a szót. Kapkodva írtam neki vissza, egy roppant fantázadús válasszal.

Luke: Nem stírölöm.

Ashton: Vak még nem vagyok.

Ebben a pillanatban a levegőt a csengő éles hangja szelte ketté, mire felpattantam, és kivittem a tálcám. Rámosolyogtam a fiatal konyhásra, mire zavartan vette el a tálcám, és valamit az orra alatt motyogva folytatta a mosogatást. Bevártam a többieket, majd a vállamra csaptam a táskám, és elindultam a lépcsőn felfelé. Meglepetésemre Lena csatlakozott hozzám. Megrökönyöde pillantottam rá, ugyanis pont ő volt az, akire nem számítottam.

- Mi az? - nyögte ki.

- Ja, semmi. - feleltem, majd elfordítottam a tekintetem. - Mi okból üdvözölhetlek társaságomban? - tettem fel a kérdést szórakozottan.

- Csak úgy. Láttam, hogy egyedül vagy.

- Aha, értem.

- Baj? - pillantott rám.

- Nem dehogy, csak kíváncsi voltam. - hát ja, kíváncsi az voltam. Pélául arra, hogy ő mit érez. Vagy, hogy én mit érzek. Továbbá, hogy a kettő érzés ugyanaz?

Ilyen világmegváltó gondolatok foglalkoztattak fizikán, miközben bambán néztem a táblára, az egyre sokasodó képletekre, de a füzetem még mindig üresen tátongott.

- Luke - lökte mg a karomat Calum, mire kiesett a toll a kezemből.

-Ha, mi van? - kaptam fel a fejem.

- Ezt inkább én kérdezném. - mutatott a nyitott füzetemre.

- Semmi.

- Persze, és én ezt be is veszem. - forgatta a szemeit.

- Calum. A lelkizés a lányok dolga. Nyugodj meg, nincsenek menstruációs fájdalmaim, nem szakított velem a pasim, és a pom-pom lány csapatból sem rúgtak ki. - soroltam fel a női gondokat.

- Ilyen nagy bunkót még nem láttam, mint te, Hemmings. - jelentette ki Calum, én pedig elvigyorodtam.

- Mintha már mondtad volna párszor.

Amint kicsöngettek fizikáról, a nyelvi előadóba siettem, tudván, hogy angolon együtt van a két osztály, vagyis Lenával egy terembe kerülök. Persze Mikey-nak pont most kellett a nyelvi előadóval szomszédos teremben lennie, így hamarabb átért mint én. És vajon ki ült Mellette? Hát persze hogy Lena. Jézus, Hemmings, mi ütött beléd? Miért készít engem ki az, hogy az egyik haverom húga a másik haverom mellett ül? Ahogy közelebb értem, levágtam magamat Ashton mellé, de rájöttem, kár volt annyira sietnem. Lena másik oldalát Calum foglalta el, és színes hajú barátunkkal felváltva mesélték neki a szőke nős vicceket.

- Hogyan nevettethetsz meg egy szőke nőt kedd este? - tette fel a kérdést vihogva Calum. Pedig néha egész értelmes tud lenni. - Mondasz neki egy jó viccet hétfő reggel! - hadarta el, majd nevetésben törtek ki. Szinte sajnáltam Lenát, aki a két vicces kedvében lévő fiú kereszttüzében olyan szerencsétlenül nézett, hogy önkéntelenül is elröhögtem magam.

- Luke, te ne röhögj. - fogta az oldalát Mikey. - A vicc rólad is szól. - jelentette ki, mire Calum szinte lefordult a székről.

- Idióta. - fújtattam, de kevesen múlt, hogy el ne nevessem magam.

Csak néztem, és néztem őket, majd Lenára tévedt a tekintetem. Engem nézett, és mosolygott. És ez a pillantás mindennél jobban feldobott.

Hemmo •hemmings• ✔️Where stories live. Discover now