Chapter 5 - Unfamiliar

3.4K 188 10
                                    

Jordan Camolli - Enigma

Gioni - Trigger 


Гледна точка на Хейдън

- Мамка му.

Каза тихо той , а аз го гледах предпазливо. Не ми се е случвало такова нещо , нямам представа какво става , но ако бъдем нападнати от онези мъже ми става ясно , че нямаме шанс.

- Слушай , ако не искаш да ни убият преди да отидем в „Обсег" застани отзад и наблюдавай дали ни следят.

Гласът му беше плашещо сериозен. Той дръпна седалките рязко и те се наклониха , позволявайки ми да отида в багажника. Толкова лесно мога да отида отзад? Вече ми става ясно , че тази кола е предназначена за такива неща.

Хари се прехвърли бързо отпред , нахлузвайки кубинките си и слагайки коланът си. След това натисна някакво копче в колата и от вътрешната страна на прозореца се свали нов прозорец , който беше доста по-затъмнен. Това е бронирано стъкло. Татко използваше такова за нашата кола.

Послушах го , защото усетих странен приток на адреналин , навлизащ в кръвта ми. Не беше вълнение , но беше ново чувство , не беше и страх , защото в момента , в който се разделих със сестра си знаех , че оттук нататък животът ми е в опасност.

Грабнах раницата си , пълна с оръжия , и застанах отзад , поглеждайки през стъклото. Чак сега се загледах в този джип. Той е подготвен за това и нормално , може би тези неща се случват често. От лявата и дясна крайна страна на багажника имаше два отвора , на които имаше огромни тапи. Татко ми е разказвал за много атаки , предпазни мерки , екипировки , а и на мен ми беше интересно да го слушам , чудела съм се откъде е знаел всичко това , но имам чувството , че колкото повече време прекарвам с това момче , толкова по-ясни ми стават думите на татко. Доколкото знам , когато някой те нападне измъкваш тапите , за да вмъкнеш оръжието си в отвора и оттам се прицелваш без нуждата да отваряш прозорец или врата , което може да се окаже фатално. Отворът е достатъчно голям , но все пак ми се струва трудно да се насоча и да стрелям оттам. Дано не ми се налага.

Погледнах към Хари , а той се обърна , караше по-бързо от досега , но загубихме доста време в „лекарска" помощ. Имаше въоръжени мъже на всяка миля , пред , зад , може би в сградите , в които дали живееха хора? Дали „Провидение" е наблизо щом техните хора са тук и е опасно за тези от „Обсег"? Честно казано в момента колкото не искам да ходя в „Обсег" , толкова не искам и в „Провидение".

RedemptionWhere stories live. Discover now