Chapter 24 - Coward

2.1K 167 15
                                    

Kygo - Raging

Гледна точка на Хари

Нямам представа какво се случва с мен , но не върви в правилната посока.

Цели два дни оставих на Бил да се справя с Хейдън , защото аз .. ами аз няма как да стоя в едно помещение с нея и да не правя неща , които са против цял „Обсег". Тя мрази от душа Винсент , а аз дължа половината от това , което съм на него. Аз знам , че майка и е изневерявала на баща и , а тя смята , че е била отвлечена против волята и. Хейдън е това , от което аз бягам. Хейдън е предишното ми аз , бунтуващото ми аз , тя е непреклонността , която притежавах. И не искам да се сблъскам с онези силни чувства на несправедливост , които тя носи с целия си облик.

Освен това не ми харесва , че мисля постоянно за нея , боже , уморително е.

- Здравей , приятелю замислен.

Дерек ми подаде разхладяващо кенче енергийна напитка и пристъпи в главната зала с бялата си риза , сякаш току-що се връща от среща. Как може винаги да е толкова усмихнат , дори да не се опитва да го прави , а просто да озарява. Знам , че просто в един ден , кратък и непредсказуем , е изгубил цялото си семейство и как е продължил без и през него да премине тъмната страна? Не мисля , че това се превъзмогва с щракване на пръстите , дори и от най-позитивните хора. Дори напротив , може би зад сияещата му усмивка се крие самота , която само той познава.

- Не мисли , че съм ти простил за миналия ден.

- Ти да не би да ми казваш всичко?

Това не трябваше да ми натяква нещо , което не съм му казал. И нямам намерение да го правя , защото знам какво ще последва – той ще се подиграе , ще започне да говори пред Хейдън и тя ще си помисли , че съм чакал това да се случи и да започна да разказвам , сякаш съм изключително нетърпелив за внимание.

А в действителност тя ще бъде подиграваната , защото ме целуна първа и явно тя е жадната за внимание. Какво се залъгвам , дори не мога да си я представя засрамена , има такава увереност в цялостното и поведение , изразяване , движение , тя нямаше да ме целуне , ако не знаеше , че искам.

Трябва да се размърдам , а не да се крия от реалността. Ако ме е целунала значи и тя го е искала , което прави нещата дори още по-сложни. Няма да и падна в краката , само защото знае колко привлекателна е в моите очи. Поне ако се опитваше да ме примамва щеше да има за какво да я обвиня , а аз си го сторих сам , всичко просто си става. Става си прекалено естествено и това създава някакъв ужас и безпорядък в мислите ми.

RedemptionWhere stories live. Discover now