Chapter 55 - Starlet

583 48 6
                                    

Tom Odell - Heal

James Bay - Us


Гледна точка на Хейдън

Слязох по стълбите към главната зала, след като видях дядо си да си проправя път. Очите ми ненадейно търсеха погледа на Хари, сякаш да намерят отговор на въпросите си в неговите очи. В мен имаше една част, която ме дърпаше към него и го защитаваше, и друга, която просто ми казваше, че ние двамата сме обречени, ако поемем по един и същ път. Сякаш през цялото това време, дори престоят ми в Обсег не може да се нарече неприятен, защото открих опора толкова бързо и неочаквано в негово лице, че не можех и все още не мога да повярвам, че допреди няколко месеца той беше само непознат враг за мен.

Но точно в този момент аз открих неговия поглед, също озадачен като моя и като на всички в залата, и разбрах, че извън Обсег той вече не ми беше опора, защото светът беше тъй опасно настроен и към него. Не се чувстваше подготвен, нямаше организиране и стриктност на дните му. След като го познавам дори мога да кажа, че несъмнено върви към потиснатост. Имаше странен, недоспал и изтощен вид, сякаш е вършил нещо продължително, но аз предполагам главно е размишлявал. Това прави той. Очите му сякаш молеха да бъдат докоснати, че да им бъде придаден живот. Вените на ръцете му изпъкваха, кожата му излъчваше безжизненост и ако можех да се допра до нея, със сигурност щеше да ме вледени. Подминах втренченото му изражение и продължих да настигам дядо си. 

След като го спрях, ръката ми на рамото му, усетих стъпки зад себе си. Хари и Стоун бяха дошли по едно и също време.

- Защо е тази аларма? Къде са оръжията ви?

Несъзнателно започнах да му задавам въпроси, които не можеха да се обсъждат сред толкова много хора, но и дядо ми нямаше намерение да ми даде отговори, дори при такава ситуация. 

- Хейдън, Хари, просто се приберете по стаите си, ние ще се справим. 

Той ми говореше забързано и възможно най-кратко, като в същото време даваше команди на охраната да се задейства и събере до изхода.

- Знаеш ли какво се е случило или тепърва ще разбереш, какво се вижда от камерите?

Хари също зададе няколко въпроса, но забелязах, че Стоун не го попита нищо. Просто започна да се разправя с тълпата хора, обучени и необучени, стърчащи на всеки метър.

RedemptionWhere stories live. Discover now