Chapter 56 - Melancholy

519 50 8
                                    

Billie Eilish - Ocean eyes

Billie Eilish - When the party's over



Гледна точка на Хари

Колкото повече време прекарвам сам, толкова по-трудна става комуникацията ми с другите. В собствените си размишления и планове изгубвам усета си за реалността. Не желая да съм на върха повече, да печеля респект, да всявам ужас, да давам разпореждания, да обикалям с маската си на непукист. Иска ми се един прост живот, без правила и ограничения. Иска ми се най-накрая да сваля тежкото бреме от гърба си и да започна да се усмихвам...

От бронирания прозорец все пак успяваше да влезе лъч бледно слънце, отразявайки чашата ми изстудено кафе. Кафе в Обсег много рядко имаше, затова сега се възползвах от това удоволствие.

Днес имах намерение да потърся брат си и щях да споделя на Хейдън за това, но тя търсеше начин, по който да се измъкне и да не прекара повече време с мен. Исках да се държа възможно най-справедливо с нея, защото знаех, че има право да ми е сърдита. Но естествено, че всяко търпение си има граница. Не искам да си мисли, че тази моя грешка е толкова фатална и че не може да ми има доверие повече. Затова търся начин да се усамотя с нея и да и го кажа, след като вече не е толкова прясно наранена. Все пак за нея сега е най-важно да разбере какво се случва със сестра и, и след това да измисля някакви планове и схеми за майка си. 

Макар че според мен отношенията в семейството няма как да се решат без разговор на четири очи. Лесно и удобно е да се използва лъжата, защото тя е е гъвкава, може да застане там, където я поставиш, под всякаква форма. Но в такива крехки отношения  трябва да си готов да приемеш истината, без значение с колко бодли е изпълнена и колко е болезнена.

А и имах желание да и споделя и за моя брат. Гложди ме отвътре през какво точно преминава и съм силно убеден, че има нещо общо с организацията, затова и не съм споделил на никого. Онези деца ми казаха, че мога да го намеря в затвора, защото чистел и хранел затворниците често и смятам да намеря начин да вляза там. Имам идея за това и ако днес не успея да проведа нормален разговор с Хейдън, в който тя няма да се опитва да ме избягва, ще действам сам. И без това в Обсег съм научен винаги да крия нещо от някого, никога да не се издавам напълно, следователно да не бъда себе си.

RedemptionWhere stories live. Discover now