Chapter 28 - Skirmish

2.2K 168 8
                                    

Oh Wonder - Body Gold ( Louis the Child Remix )


Гледна точка на Кристъл

Сутринта отидох по-рано в лекарския кабинет , за да почистя все още дребни неща , които не сме видели снощи. Не знам всъщност защо се крия , защото говоря ли с баща си и спомена ли Пиърс , ще стане ясно , че отново съм ходила в затвора. Плюс това може вече да се е разчуло за убиеца долу.

- Добро утро , лъжец.

Татко влезе изневиделица и ме изненада в гръб. Обърнах се стреснато и стана видно , защото снощи почти не успях да спя от връхлитащи спомени и усещах как се напрягам от най-малкото движение около мен. Тонът му не беше изненадан. Значи знае. Поне за нещо знае.

- Татко , искам да говоря с теб .. за Раян.

Той не трепна , когато му споменах Раян , а очаквах да го направи. Много искам да се отдалеча от мисълта той да е виновен , но вече дори и тялото му подсказва , че в поне нещо е замесен. Иска ми се да не е направил нищо , за да ме нарани така.

- Ти ми кажи какво сте правели четиримата тук снощи.

Откъде изобщо знае за това?! Защо ли се учудвам толкова , сякаш не го познавам и не знам , че при него трудно може да има скрито покрито. Освен това за пореден път ми доказва , че не иска да отговаря на въпросите ми и ги игнорира , сякаш са прашинки във въздуха.

Искам да разбера дали има идея и за другите неща. Не мога да си представя , че ще дойде време ,в което ще обмислям дали мога да се доверя на собствения си баща.

- Аз и Дерек бяхме ранени.

Казах спокойно , омръзна ми само да се лъжем. За него може да е по-лесно хладнокръвно и ежедневно да изрича лъжи в очите ми , но аз не искам да се превръщам в същия човек.

- Говори ми с детайли.

- Бяхме в затвора. Отново. И ще отида отново , татко , независимо какво ще ми кажеш. Ако беше говорил с мен нямаше да се стига дотук.

- От кого бяхте ранени?

Толкова съм сигурна , че знае отговора.

- От ненормалник. Но мисля , че си запознат с това.

- Не те ли е страх?

Подозрителност. Това виждах в него.

- Бих превъзмогнала страха заради истината.

RedemptionWhere stories live. Discover now