Chapter 36 - Woebegone

2.1K 165 30
                                    


Hozier - Work song

Marvin Gaye - Sexual healing ( Kygo Remix ) 


Гледна точка на Хейдън

Не усещах гърба си , но има ли това значение при наличието на човека , който не мога да гледам в момента. Грешката си е само моя , защото допускам Хари да бъде някой , когото той самият не може да изиграе. Да искам да ме слуша как говоря против Винсент и в същото време да е плътно зад гърба му .. извинявай , но стигам прекалено далеч , дори и най-амбицираните са нямали такива надежди.

Не желаех да се престрашавам да го доближа , само за да разбера в колко остър трън се забождам. Не го разбирам , но ще прекратя и да се опитвам. Освен да ме спре да направя това , за което съм дошла , той друго не може да направи.

Много жалко как .. за малко да му позволя да ме убеди , че ми е приятел. От една страна се радвам , че го предадох , за да знае да не се опитва да ми застава на пътя , по-добре да е далеч , отколкото нетърпимо близо. Но вътрешността ми се страхува не от предстоящите събития , а от .. загубата му преди дори да е започнало.

Хари определено .. успя да ме накара да се усмихна в такъв тежък момент за мен. Единственият мъж след смъртта на татко , чийто думи ме накараха да повярвам и в по-хубави неща от просто убиване. Не целях да му го покажа , но той някак си го разбра.

Стрелбата с лък се оказа лошо решение в този следобед. Бил ме натоварваше още повече и след като спря да се занимава с мен открих начин да се махна оттам през навалицата от трениращи. Излязох от залата. Хванах се за кръста и не намирах достатъчно въздух тук. Хората са толкова много , толкова навсякъде , задушаваш се от тях. След като в стаята ми инсталираха нова камера , отново не искам да се връщам там.

Мислите ми са като прилепи. Въртят се безцелно през деня , а през нощта нападат всеки сантиметър от тялото ми и изтощават мозъка ми до безкрайност.

Често си мисля за Кристъл , но не знам дали е в състояние да говори с някого все още. Не искам и тя да се чувства тягостно като мен , не искам да я потискам с думите си , защото няма как да и втълпявам , че с баща и ще си оправят отношенията. Не съм човек за утеха , сигурно съм точно обратното.

А Винсент ... защо по дяволите би искал майка ми да научава лъжи от мен? Очевидно не знае за смъртта на татко и онзи скапаняк иска това да се запази в тайна. Но каква е неговата полза от това?

RedemptionWhere stories live. Discover now