Chapter 54 - Pother

703 55 5
                                    

String - Shape of my heart

Harry Styles - Girl crush

Гледна точка на Хейдън

Една седмица по-късно все още не бяхме свършили нищо. След продължителните безсънни нощи, пълни с размишления, все още не можех да реша кое би било най-правилното решение. Не чувствам себе си цяла много отдавна. Откакто отделих ръка от тази на татко и го гледах как губи последния си дъх на земята. Няма как да забравя тази гледка. Няма и никога да намеря утешение, че не съм направила нещо различно в онзи момент, че не съм успяла да го задържа в моя свят за по-дълго, че и в мен е имало страх за собствения ми живот.

През последните дни не се виждах с Хари изобщо. След последния разговор на масата той явно е разбрал, че не искам да слушам мнението му, и повече не идваше на нашите събирания. Не знам какво вършеше по цял ден, не го и търсех, защото ме болеше да си говоря с него.

В крайна сметка достигнах до извода, че трябва да отида сама в Обсег. Мисля, че Гарет прави някакви конспирации против Винсент, незнайно с каква цел. Важното е, че не е на негова страна щом е изпращал кръвта ми тук, за да ме потърсят. Очевидно не може да му се вярва след всички неща, които причини на Кристъл, но на този етап си струва да опитам да разбера защо е изпращал кръвта ми в Провидение. Искам да знае, че съм наясно с това. Дано предположенията ми да са верни.

Въпросът е, че не съм любимка на Гарет и не вярвам да се смекчи заради мен. Чудя се дали все още е останала любов към Кристъл у него, защото все пак бащинското отношение не умира заедно с останалите угаснали чувства у хората. То е нещо специално, поне в моя личен живот, и аз наистина искам да вярвам, че у всеки родител го има . Ясно е, че хората изразяват по различен начин любовта си, дори и към децата си, и Гарет определено е от по-студените, но може би в неговото сърце това е възприето също като любов. Не мога да повярвам, че подсъзнателно се опитвам да го оправдавам, но всъщност съм нямала един нормален разговор с него, нито пък съм разговаряла с Кристъл за него и за положителните му качества. Ще дам шанс, за да видя докъде ще стигне това, а ако се окаже ненадеждна кауза, ще го убия, както ще направя с всички, които са наранили по някакъв начин мен и семейството ми.

Бяхме в кабинета на дядо ми, и днес беше един от онези дни, в които просто ти се стои на едно място и ти се говори за миналото и за прекрасните представи в главата ти, които правят безвкусната реалност по-преживяема.

RedemptionWhere stories live. Discover now