6. Ce am făcut?

7.4K 574 24
                                    


Devon intra in salonul mamei sale. Mirosul de medicamente si spirt ii inunda nasul. Cunostea si incepea sa urasca atat de mult acest miros. Mama ei zambi cand o vazu inaintand. Isi ridica mana intepata de acul perfuziei catre fata ei. Devon ii zambi si se apropie. O saruta pe frunte si se aseza pe scaunul de langa pat.

-Cat ma bucur ca ai venit scumpo, ce ai mai facut? spune mama ei incercand sa nu isi arate durerea si chinul prin care trecea. Devon ii mangaie parul si incerca sa ramana cu zambetul pe buze. Incepu sa-i povesteasca ce mai facuse, despre Grayson si la sfarsit ii spuse despre Cezar. Mama ei o asculta atenta si observa ceva diferit la fiica ei. Ochii ei verzi ce-i mostenise de la tatal ei, era ceva schimbat. Aveau o sclipire noua, o sclipire pe care nu o mai vazuse pana acum. Ii lua mana intr-a ei si o stranse incet. Devon nu-i intelese reactia, dar nu insista. O ajuta pe mama ei sa manance.

Astazi era vineri. Dupa ce pleca de la mama ei se intoarse la cabinet. Avea o intalnire cu Ana. Tanara evoluase fata de data trecuta. Isi lua tratamentul isi reincepuse din nou studiile si se inscrisese la cursurile de inot. Devon era mandra ca reusise sa o readuca pe tanara inapoi pe drumul cel bun. Cand termina intalnirea aceea telefonul ii vibra pe birou. Il apuca distrata cat citea niste fise.

-Da?

-Sun in fata, cobori? auzi vocea lui Cezar si imediat lasa foile pe birou. Stabilisera ca vinerea sa isi tina sedinta dupa programul lui Devon. Oricum risca mult cand pleca lunea de la cabinet. Avea noroc ca superiorul ei avea program scurt lunea si nu erau sanse mari sa descopere ca-si paraseste postul doua ore.

-Da, vin imediat.

Inchise si se ridica imediat. Isi lua haina din cuier si geanta. Purta niste blugi albastrii deschisi si o camasa de culoarea piersicii usor transparenta. Incuie cabinetul si o saluta politicos pe asistenta de la capatul holului. Iesi din SDP si il cauta cu privirea ei de safir pe Cezar. Il observa stand rezemat de o masina neagra. Nu prea se pricepea la masini insa marca acesteia o cunostea. Era un Mercedes. Inainta in directia lui si zambi cand ajunse langa el.

-Buna, spuse ea.

-Buna, mormai si el.

Era abatut si usor incruntat. Devon deduse ca ceva se intamplase cu el. Avea de gand sa afle.

Cezar se departa de masina si ii deschise portiera din spate.  Ea isi arcui o spranceana si intra. El ocoli masina timp in care Devon il analiza atent. Purta pantaloni negri si camasa alba plus o jacheta de piele de aceeasi culoare ca si pantalonii. El intra in masina. La volan era un barbat in jur de patruzeci si doi de ani. Cezar ii spuse adresa, iar acesta porni.

-Ai permisul suspendat? Il intreba ea. El mustaci si isi freca barba.

-Nu, nu l-am avut suspendat decat doua luni, dar nu vreau sa conduc si probabil banuiesti de ce.

Devon isi trecu odata mana prin par. Ii amintea de accident bineinteles. Decise sa schimbe putin subiectul.

-Pari abatut, concluziona observandu-i fata posomorata si ingandurata. El isi undui sprancenele oftand. Isi lasa capul pe spate sprijinindu-se de scaunul tapitat. Inghiti in sec, iar Devon ii urmari fascinata marul Lui Adam cum urca si cobori.

-S-au intamplat unele lucruri de cand nu am mai vorbit ultima data...

-Vrei sa mi le povestesti?

Cezar se uita la ea cu coada ochiului si apoi isi drese putin vocea:

-Da.

Dupa cateva minute de mers masina opri. Cezar cobori primul si apoi inconjura masina deschizandu-i portiera si lui Devon.  Ea iesi si se uita in jur. Era intr-un parc. Unul ce nu parea foarte populat in ciuda marimii sale. Cezar ii facu semn sa-l urmeze. Incepura sa mearga pe o alee in jurul ei fiind o multime de arbori de talie joasa. 

One for Another(seria One- Volumul 2)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum