19. Mamă și fiu

7.1K 495 29
                                    


-Devon, trezeste-te.

Soaptele lui Cezar erau o mangaiere pentru urechile lui Devon. La fel si atingerile usoare ale degetelor lui pe frunte si pe par erau un tratament de relaxare pentru ea. El se sprijinea intr-un cot si aproape ca-i atingea lobul urechii.

-Hai somnorici, sus.

De aceasta data Devon il asculta si se ridica din pat. Se freca la ochi si casca. Cezar era schimbat si aranjat, ea isi ridica o spranceana.

-Ai fost plecat?

El aproba.

-Am fost sa-mi iau niste haine si sa cumpar niste chestii, sper ca nu te superi, dar ti-am folosit baia. Acum, hai sus, astazi iesim din casa.

Ea se stramba.

-De ce? Eu nu vreau.

-Ba da, trebuie sa-ti arat ceva ce am facut si sper ca nu o sa te deranjeze.

Acum Devon era intrigata.

-De ce? intreba suspicioasa.

-O sa vezi, acum, haide, du-te fa un dus, schimba-te si vino sa mananci, plecam imediat ce termini.

-Dar eu...

El se incrunta.

-Sa nu aud comentarii! striga iesind pe usa.

Cu greu, Devon se ridica din pat, isi lua niste haine si intra in baie. Dupa un dus de cateva minute iesi la fel de melancolica din baie si merse la bucatarie. Nu avea pofta de mancare si cu atat mai mult sa plece de casa, dar se pare ca nu avea de ales.  Cezar ii aseza in fata o farfurie plina cu mancare. Statea sprijinit cu palmele de marginea minibarului si batea darabana intr-un ritm lent, privind-o pe ea cu sprancenele ridicate. Ea ofta si lua furculita in mana. 

-Grey unde e?

-Ieri a plecat sa-l duca pe Mateo acasa, ar fi trebuit sa se intoarca pana acum, dar probabil il retine ceva.

-Sigur Maria, bombani femeia.

Cand in sfarsit termina tot din farfurie, Cezar zambi multumit. Spala farfuria si o puse la locul ei in dulap. Telefonul ii suna de pe masuta din sufragerie. Il ridica si raspunse:

-Joseph?...Da...Nu...Alta data...Bine, bine...Da am inteles.

Devon se uita la el cum se invartea prin camera. Se intreba daca vorbeste cu cine crede ea ca vorbeste.

-Inca mergi la Joseph? il intreba cand inchise.

Cezar se apropie si o lua de mana apoi inainta spre usa.

-Mhm.

Deschise usa si iesira din apartament.

-Si cum merge?

El expira zgomotos tragand-o spre lift.

-Bine. Lasa-ma acum pe mine si hai sa mergem.

In masina niciunul nu spunea nimic. Devon observase doua pungi de hartie pe bancheta din spate, dar nu intreba ce era in ele. Drumul dura in jur de cicisprezece minute. Cand Cezar parca in fata portilor din fier forjat vopsite in negru si auriu, Devon se uita la el confuza clipind de cateva ori.

-Ce cautam aici, Cezar?

El nu-i raspunse ci iesi din masina. Deschise portiera din spate si lua pungile. Sse apropie de portiera ei si o deschise. Intinse mana si ea o accepta. Iesi din masina si isi incrucissa bratele la piept, desi afara era destul de cald. Cezar impinse portile pana ce ei intrara. El mergea in fata, iar Devon se tinea dupa el privind in stanga si-n dreapta. Dupa cateva minute, Cezar se opri. Devon era socata la propriu.

One for Another(seria One- Volumul 2)Where stories live. Discover now