Συνέχεια Προλόγου

1.7K 170 181
                                    

Γεια σας!!!

Λοιπόν, σε αυτό το κεφάλαιο που ουσιαστικά αποτελεί έναν δεύτερο πρόλογο θα δούμε το πως οι Τρώες έφτασαν στην Τροία και πως την έφτιαξαν. Η πραγματική ιστορία θα ξεκινήσει στο επόμενο κεφάλαιο.

Επίσης, θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση. Υπάρχουν δύο λέξεις που διαβάζονται ως 'λιμός'. Ο λιμός που σημαίνει πείνα και ο λοιμός ο οποίος αποτελεί τη γνωστή μεταδοτική ασθένεια. Σκέφτηκα πως θα σας φανεί χρήσιμο στο βιβλίο αυτό.

ΚΑΛΉ ΑΝΆΓΝΩΣΗ!!!!

Η ιστορία των Τρώων ξεκινάει από το νησί των ταύρων, την Κρήτη. Κάποτε εκεί, ξέσπασε ένας φοβερός και τρομερός λιμός. Για δύο ολόκληρα χρόνια δεν έπεφτε ούτε σταγόνα βροχής και οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα αδέσποτα σκυλιά από την πείνα και την ασιτία. Τότε, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μπήκε στα πλοία αποφασισμένο να αναζητήσει νέα πατρίδα, αφού η γενέτειρά τους δεν μπορούσε πια να τους θρέψει. Με αρχηγό τον Σκάμανδρο, γιο του Τιτάνα Ωκεανού, έφτασαν στην είσοδο του Ελλήσποντου στην οποία η ομορφιά και η πλούσια βλάστηση της ασιατικής αυτής ακτής τους μάγεψαν.
Ο Σκάμανδρος τότε, αποφάσισε να γίνει ο τόπος αυτός η νέα τους πατρίδα και διέταξε να κατέβουν όλοι από τα πλοία να προσφέρουν θυσία στον Θεό Δία, τον Σωτήρα, και ύστερα να ξεκινούσαν να χτίζουν τη νέα τους πόλη.
Το ένα τρίτο των Κρητικών εγκαταστάθηκε σε εκείνα τα μέρη. Ο Σκάμανδρος έγινε ο πρώτος βασιλιάς τους και έμεινε για πάντα αθάνατος για αυτούς, διότι όχι μόνο τους έδωσε, αλλά και γιατί όταν πέθανε, σαν γιος του Ωκεανού που ήταν, έγινε Θεός-Ποταμός. Έτσι λοιπόν, τα νερά του έρρεαν άφθονα και πότιζαν τη γη της νέας τους πατρίδας αιώνια, για να μην ξαναγνωρίσει ο λαός του λιμό και ξυρασία να μη βιώσει. Ο νέος αυτός Θεός-Ποταμός έλαβε από τότε δύο ονόματα. Ξάνθος για τους Θεούς, μα για τους ανθρώπους πάντοτε Σκάμανδρος.
Οι Τρωαδίτες λοιπόν ήταν Κρητικοί με βάση τον μύθο που προαναφέρθηκε. Και οι κρητικές ονομασίες που διατηρήθηκαν στην περιοχή, όπως ο ποταμός Σκάμανδρος και το όρος Ίδη, αποτελούν μια μαρτυρία πως ο μύθος αυτός είναι βάσιμος. Έπειτα, είναι και επόμενο να ήταν η Κρήτη που αποίκισε την περιοχή επειδή βρισκόταν πάνω στα στενά που οδηγούσαν στην Προποντίδα κι από κει κατευθείαν στον Εύξεινο Πόντο.
Ωστόσο, και οι Αθηναίοι διεκδικούσαν ορισμένη πατρότητα πάνω στην Τροία. Ένας από τους πρώτους βασιλιάδες της, ο Τεύκρος (μην τον μπερδεύετε με τον Τεύκρο από την Ελένη του Ευριπίδη), λεγόταν ότι επρόκειτο για Αθηναίο.

Ο Τρωικός Πόλεμος [Cover By -truesoul]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα