VII-Η Κρίση του Πάρη

732 89 235
  • Αφιερωμένο στον/ην elleana11
                                    

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!!

"Στην ομορφότερη," ψέλλισε η Αθηνά.

"Πιστεύω δεν υπάρχει αμφιβολία," δήλωσε αποφασισμένα η Ήρα. "Το μήλο προορίζεται για μένα!"
Ευθύς, άρπαξε το μήλο από τα έκπληκτα χέρια του Πάρη.

"Κάνεις λάθος, σεβαστή Ήρα," της αντιμήλησε η Αθηνά. "Το μήλο προορίζεται για την ομορφότερη θεά, όχι για την επιβλητικότερη." Και αφού είπε αυτά, με μια μονάχα κίνηση πήρε το χρυσό μήλο στα χέρια της.

"Όσο λάθος κάνει η Ήρα άλλο τόσο λάθος κάνεις κι εσύ Αθηνά," αναφώνησε με τη σειρά της η Αφροδίτη και προσπάθησε να αρπάξει το μήλο από την Αθηνά χωρίς να καταφέρει τίποτα. "Το μήλο γράφει στην πιο όμορφη θεά, όχι στην ευφυέστερη. Είναι δυνατόν να υπάρχει πιο όμορφη θεά από μένα;"

Αμέσως, καβγάς μεγάλος ξέσπασε ανάμεσα στις τρεις ισχυρότερες θεές του Ολύμπου. Φοβούμενοι των δυνάμεών τους, οι καλεσμένοι αποσύρθηκαν προς τις δουλειές τους, αφού ευχήθηκαν για τελευταία φορά στο ζευγάρι να ευτυχήσει ενώ οι ίδιοι οι νεόνυμφοι, πιασμένοι χέρι χέρι, είπαν δυο γρήγορες ευχές για καλή νύχτα και αποσύρθηκαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους για την πρώτη νύχτα του γάμου τους.
Οι μόνοι που παρέμειναν να παρακολουθούν την πρωτάκουστη διαμάχη μεταξύ των τριών θεών ήταν οι υπόλοιποι Ολύμπιοι...

Κάπως έτσι πέρασαν είκοσι χρόνια και οι θεές δεν σταματούσαν να τσακώνονται νυχθημερόν για το χρυσό μήλο. Όπου κι αν αντάμωναν, πετούσαν υπονοούμενα η μία στη άλλη κι ο καβγάς τους αναζωπυρωνόταν συνεχώς.

Ώσπου κάποτε, έπειτα από ενα συμβούλιο των θεών, σε μια στιγμή απελπισίας- και μην αντέχοντας άλλο τις φωνές τους- ο θεός Ερμής μπήκε ανάμεσά τους και κατάφερε να πάρει το μήλο από τα χέρια της Αφροδίτης, που εκείνη τη στιγμή το κρατούσε.

Αφού ο Ερμής κρύφτηκε πίσω από τον Ποσειδώνα και τον Άρη για ασφάλεια, ο Δίας ανέλαβε δράση.

"Αρκετά!" Βροντοφώναξε, ενώ ένας κεραυνός έπεσε στα σύννεφα πίσω του κι έκανε τη νύχτα να μοιάζει φθινοπωρινή ενώ ήταν τέλη της άνοιξης.

Οι θεές αμέσως έπαψαν να μάχονται και συγκεντρώθηκαν σε εκείνον.

"Χρειάζεται να βρεθεί ένας κριτής ο οποίος θα αποφασίσει ποια θεά είναι η πιο ωραία και αξίζει το έπαθλο," δήλωσε και η φωνή του υποδείκνυε αποφασιστικότητα που δεν επέτρεπε σε κανέναν να αντιταχθεί.

"Και ποιός θα είναι αυτός ο κριτής;" Ερώτησε ο Ήφαιστος ο οποίος είχε απορήσει τελείως με την όλη κατάσταση αλλά και είχε θυμώσει με το πείσμα της συζύγου του. Σημείωσε στο μυαλό του να της δώσει ένα μάθημα όταν όλα τελείωναν.

Ο Τρωικός Πόλεμος [Cover By -truesoul]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα