XVIII Η Πρώτη Είσοδος

448 49 290
                                    

Την επόμενη ημέρα, κι αφού οι ταφικές τελετές ολοκληρώθηκαν, οι Αχαιοί ξεκίνησαν να στήνουν τις σκηνές τους. Στο κέντρο, σε ένα υπερυψωμένο πλάτωμα από πέτρες, στήθηκε μια πολύ μεγάλη σκηνή για τον Αρχιστράτηγο Αγαμέμνονα. Από εκεί ο βασιλιάς των Μυκηνών θα μπορούσε να ελέγχει ολόκληρο τον στρατό του. Ωστόσο, έπρεπε να φροντίσουν και για τη άριστη προστασία των άκρων. Για αυτό τον σκοπό, ο Αχιλλέας και οι Μυρμιδόνες στρατοπέδευσαν στη δεξιά άκρη κι ο Αίας ο Τελαμώνιος με τον στρατό της Σαλαμίνας στην αριστερή. Όλοι οι υπόλοιποι βασιλείς επέλεξαν τις θέσεις τους. Ο Οδυσσέας διάλεξε να βρίσκεται κοντά στον Αγαμέμνονα, διότι γνώριζε ότι στη σκηνή του θα συνέβαιναν όλα τα συμβούλια και δεν ήθελε να απουσιάζει ή να αργοπορεί.

Σαν όλα τακτοποιήθηκαν, ο Αγαμέμνονας κάλεσε τον αδερφό του, τον Οδυσσέα και τον Παλαμήδη, λέγοντας τους ότι τώρα ήταν η τελευταία ευκαιρία τους για συνθηκολόγηση. Για αυτό, τους διέταξε να προσεγγίσουν τον βασιλιά Πρίαμο, ώστε να φανεί η ειρηνική τους διάθεση. Δεν επιθυμούσε να φανεί πολεμοχαρής κι άκαρδος Αρχιστράτηγος, μα διπλωμάτης.

Όταν οι φρουροί της πόλης είδαν από τις επάλξεις τρεις φαινομενικά άοπλους να στέκονται έξω από τις πύλες, θεώρησαν ότι επρόκειτο για κάποιου είδους παγίδα. Μπερδεμένοι, έστειλαν και φώναξαν τον διάδοχο Έκτορα.

Ο νέος έφτασε αμέσως και επόπτευσε ο ίδιος τους τρεις Αχαιούς Απεσταλμένους.

"Επικοινωνήσατε μαζί τους;" Ζήτησε να μάθει.

"Όχι κύριε," αποκρίθηκε ένας σκοπός ονόματι Γαίων. "Άλλωστε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την περίεργη προφορά τους εύκολα."

"Καλώς," σχολίασε αδιάφορα ο πρίγκιπας και τους άφησε μόνους, κατεβαίνοντας γρήγορα τη σκάλα του Πύργου, κατευθυνόμενος προς την κεντρική πύλη της Τροίας.

Δε χρειάστηκε να περπατήσει πολύ. Μόλις έφτασε, διέταξε τους φρουρούς να του ανοίξουν την πύλη ελάχιστα για να περάσει στην άλλη πλευρά. Αφού το έκανε, αντίκρισε τρεις αγνώστους και ταυτόχρονα γνωστούς σε εκείνον άνδρες. Τους είχε δει την προηγούμενη ημέρα στο πεδίο της μάχης. Ο μεσαίος ήταν κοκκινομάλλης και ρωμαλέος, ο δεξιός μελαχρινός και με φανερή πονηριά στα μάτια, ο αριστερός ψηλός και με πυκνές μπούκλες στα σκοτεινά του μαλλιά.

"Ποιοί είστε και τι θέλετε εδώ;" Γρύλισε πρακτικά ο Έκτορας, μη θέλοντας να δείξει το όποιο σημάδι αδυναμίας σε Αχαιούς.

Ο Τρωικός Πόλεμος [Cover By -truesoul]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα