XIII- Τα Κλειδιά

500 65 196
  • Αφιερωμένο στον/ην -ItsKlea
                                    

Αν και σύντομα όλοι οι βασιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί στην Αυλίδα και περίμεναν το πρόσταγμα του Αρχιστράτηγου Αγαμέμνονα, μερικοί ακόμα έλειπαν. Ωστόσο κάποιοι ξεχώριζαν ήδη στα πλοία που είχαν συγκεντρωθεί.

Ο Αγαμέμνονας στο βασιλικό του πλοίο, περίμενε τον Μενέλαο για να καταστρώσουν μαζί σχέδια με τα οποία θα έπειθαν τους βασιλείς που δεν είχαν συμφωνήσει, να έρθουν μαζί τους.

Ο Αχιλλέας.

Ο Αχιλλέας ήταν ο μοναδικός γιος της Νηρηίδας Θέτιδας και του βασιλιά της Φθίας Πηλέα. Από τη γέννησή του είχε φανεί ολοκάθαρα ότι προοριζόταν για μεγαλείο. Η Θέτιδα το γνώριζε καλά αυτό, εξαιτίας της προφητείας που έλεγε ότι ο γιος της θα ξεπεράσει τον πατέρα του. Δεν της έφτανε όμως αυτό. Επιθυμούσε ο γιος της να γίνει αθάνατος. Ένα βράδυ λοιπόν, που όλοι κοιμούνταν, η θεά κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο, στον ποταμό της Στύγας, το ποτάμι του Μίσους, και βούτηξε το παιδί της δώδεκα φορές μέσα στα μέρα του όπως πρόσταζε το τελετουργικό. Έτσι, ο Αχιλλέας έγινε άτρωτος από κάθε ανθρώπινο και θεϊκό όπλο ή αρρώστια. Η δεξιά του φτέρνα, όμως, παρέμεινε τρωτή επειδή από εκεί τον κρατούσε η μητέρα του.

Έπειτα, η Θέτιδα τον έστειλε στο Πήλιο, δίπλα στον σοφό Κένταυρο Χείρωνα ώστε να μορφωθεί στο σώμα και στο πνεύμα. Ο Κένταυρος τον τάιζε μυαλό αρκούδας για να γίνει έξυπνος, μυαλό ζαρκαδιού για να γίνει γρήγορος και καρδιά λιονταριού για να γίνει λεοντόκαρδος. Τον εξασκούσε καθημερινά στην αρματοδρομία, στο κυνήγι και πάνω από όλα, στην τέχνη του πολέμου. Πλάι σε αυτά, του έμαθε γράμματα, αστρονομία ακόμα και ιατρική. Μέχρι που κάλεσε την ίδια τη Μούσα Καλλιόπη κι εκείνη του δίδαξε μουσική και τραγούδι. Ο Αχιλλέας έγινε δυνατός κι άφθαστος στο τρέξιμο, αγάπησε το κυνήγι και το βαρύ κοντάρι. Κυνηγούσε πλέον ελάφια στους πρόποδες του Πηλίου χωρίς τη βοήθεια κυνηγόσκυλων και σε ηλικία μόλις έξι ετών έπιασε και σκότωσε την πρώτη του αρκούδα. Από τότε κουβαλούσε στη σπηλιά του Χείρωνα από αρκούδες μέχρι λιοντάρια.

Ώσπου τελικά έφτασε η μέρα που ο σοφός Κένταυρος τον κοίταξε με υπερηφάνεια και του είπε:

"Έμαθες περισσότερα από όσα πίστευα πως μπορούσες. Από δω και στο εξής, συνέχισε τον δρόμο σου χωρίς εμένα. Δάσκαλος και αρωγός σου ας είναι το χρέος."

Ο Αχιλλέας επέστρεψε στη Φθία και ανέλαβε τον στρατό των Μυρμιδόνων. Ο πατέρας του ο Πηλέας καμάρωνε τον άξιο γιο του.

Ο Τρωικός Πόλεμος [Cover By -truesoul]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα