Cap 7 Șocul

4.8K 216 2
                                    

+16
*Acest capitol conține scene violente

Ding - Dong -Ding -Dong, era joi pentru toată lumea, iar orologiul din centrul orașului bătea netulburat de gândurile locuitorilor. Dacă am putea fi într-adevăr conștienți de gândurile noastre, de influența lor asupra vieții și al psihicului nostru, am încerca măcar să le stăpânim... să deținem controlul asupra lor și nu invers! Gândurile sunt precum micile prietricele care stau la baza șoselei. Unele drumuri sunt însorite, line, șlefuite, dar altele sunt noroioase și pline de gropi.

Ding - Dong -Ding -Dong, orologiul își facea treaba nestingherit, ding - dong -ding -dong, bătea inima Mariei, diferența era că a ei se zbătea cu atâta putere încât dădea impresia că vrea să iasă din pipet! Încă îi mai simțea respirația lui pe ceafă, iar cuvintele pronunțate cu vocea aceea răgușita o făcuseră să își piardă suflul, parcă avea ceva în gât.
Mâinile lui nu o mai susțineau, se simțea deodată înghețată și foarte confuză. Niciun bărbat nu mai îndrăznise până atunci să îi spună așa cuvinte nerușinate. Începuse să tremure, privirile li se întâlniră: a ei era confuză, iar a lui era cinică... măsurând-o din cap până în picioare.
- Ar trebui să fiți mai atentă domnișoară, era cât pe ce sa va împiedicați - zise el- !
Rușinata, lasă capul în jos:
- Îmi pare rău! Mulțumesc mult dom... domnule!
Auzindu-i cuvintele, vocea temătoare, ridică o sprânceană:
- Placerea a fost de partea mea, domnișoară!
Se îndepărta părăsind magazinul fără să se uite în urmă, urmat de tânăra cu care venise încărcată cu pachete care mai de care mai mari.

Maria rămase pe loc uitându-se zăpăcita la rochia roșie "roșul nu te prinde..", spusese străinul. Oftă, alesese bine până la urmă, șansele ei de reușită crescuseră. De asta alesese o ținută de... de... prostituată, ca să fie liberă, iar Black să renunțe la ea!
-Domnișoară sunteți bine? -întreba vânzătoarea-
-Da, da sigur... Să plăteasc... rochia roșie vă rog.
În timp ce stătea la casă și astepta, cuvintele necunoscutului își făcuseră loc în mintea ei: "...iar verdele te inobileaza... ar fi ajuns ferfenita la picioarele tale"...offf iar simțea că amețește, că nu are aer. Doamne, ce îi făcuse barbatul acela?
Fără să își dea seama adaugă:
- Aș mai dori și. .. rochia verde din dantelă.
Ooo, trase repede aer în piept, cumpărase și rochia verde. De ce, nu știa... unde o va folosi, nici asta nu știa, dar o cumpărase! " Dacă eram eu, ea ar fi ajuns ferfenita la picioarele tale..." O, Doamne ce se întâmpla cu ea?

În timp ce Maria, se lupta cu interiorul ei zbuciumat și cu gândurile împrăștiate în toate cele 4 zări, Severus se lupta cu proprii lui demoni! Inelul din fața lui parcă îi ardea privirea. Firbea! Închise ochii poate așa obiectul dezgustător s-ar fi evaporat și ar fi realizat că totul nu era decât un coșmar trecător. În ultimul timp numai de asta avea parte, nici sa doarmă numai putea!
Ridică privirea... statea in fața lui mușcându-si nerăbdătoare buza. Își miji ochii, ca și cum ar fi dorit sa vadă ce era în căpușorul acela micuț, buclat și drăgălaș.

Severus aștepta ca Elena să rupă tacerea. Aștepta, aștepta... 1,2,3,4,5,... începu să numere simțind cum corpul îl arde pe dinauntru de nervi. Deodată auzi o voce bărbătească baritonala care sfasaie până la urmă tăcerea, era vocea lui:
- Spune-mi că nu e ce cred eu ca este...
Ea înghiți în sec, poate nu fusese o idee așa de strălucită, vocea lui era calmă, rece și de rău augur.
Își imaginase că nu va avea o reacție pozitivă chiar de la început, dar spera să poată să îl convingă prin argumente logice și bine puse la punct. Acum numai era așa de sigură pentru că privirea îi era prea rece și vocea prea calmă, începuse să îi fie frică să nu îl piardă.
Cu inima cât un purice își facuse curaj și cu glasul cel mai cald îi spuse:
- Sirius, dragul meu, m-am gândit că ne cunoaștem de ceva ceva timp și aaa. .. văzând că avem atâtea lucruri în comun, ne simțim atât de bine împreună - făcu o pauză când observă prvirea lui ucigătoare- aaaa m-am ... gândit că ar fi o idee bună să ne unim destinele.
Severus tăcu, cu o furie pe care nu o mai putu stăpâni... răsturna masa, iar toate paharele, farfuria se sparsera în mii de bucățele,precum sufletul ei.
- Eu, Sirius Severus Black, să mă însor cu o curva. A, nu, nu fa ochii mari că până la urmă asta ești! O tarfa de doi lei care dacă a văzut că îi dau atenție a dorit să mi se urce în cap! Căsătorie, eu să mă însor... la cei 33 de ani -țipă el-. De ce aș face una ca asta și mai ales cu o tipă ca tine?
Elena se uită șocată la masa răsturnată, vesela de cristal era distrusă, fața de masă pătată, inelul cine știe pe unde alunecase, iar visele ei spulberate.
- Sirius, hai să dăm uitării...
- Să dăm uitării? Hmm... să trec peste tupeul tău nesimțit...

Uitandu-se în dreapta, sticla de whisky flirta cu el, îl ademenea. Cel mai bun prieten până la urmă era whisky-ul: nu îl dezamagea, îi era fidel, îl alinta și îl mai și încălzea! Luă câteva înghițituri din lichidul chihlimbariu, ca apoi să simtă gâtul Elenei sub degetele lui. Era atât de fin, dacă îl strângea prea tare l-ar fi putut frânge imediat, ca o ramură putrezita.
Se uită în ochii ei, acum bulbucați și speriați.
- Draga mea curva scumpă și lacoma... nu ți-a ajuns că îți plătesc mașina, chiria, telefonul, hainele de pe tine sunt cumpărate de mine, dar ai dorit și numele meu! Elena Black... sună bine..nu? E tentant!
Fără sa realizeze începu să o strângă de gât pentru că în mintea lui tulburată auzi: " Maria Black, soția lui" Nu observă când fata strivită de perete, începu să se zbată ca o nebună sub mainile lui. Numai numele logodnicei nedorite era prezent în gândurile lui răvășite: " Maria Black, nevasta lui... Maria Black, coșmarul lui!" Ochii ei de un verde crud îl tulburau, numele lui lângă al ei îi provoca scârbă. Dar nu va avea ce face, trebuia sa zică da în fața altarului! Închisese ochii, iar când îi deschise rămase înmărmurit când în fața lui îi apăruseră ochii roșii, înlăcrimați ai Elenei.
Speriat îi dădu drumul, iar tânăra căzu în genunchi, tusind și ținându-se de gât. Severus îi aruncă doar o privire, dădu din umeri nepăsător, lua sticla, sacoul și părăsi ca un vârtej apartamentul.

Ajunsese acasă cu whisky-ul aproape terminat și cu sufletul pustiu. În ultimele săptămâni viața lui se schimbase dramatic. Nu știa de ce îl afectează atât de tare această uniune. Până la urmă această înțelegere făcută cu domnul White nu îi schimba în rău traiul, ci din contră!
Trase aer adânc în piept și parcă îl văzu pe bărbatul impunător intrând în birou.
Chiar și la vârsta de 63 de ani era un tip care impunea respect. Copilărise împreună cu tatăl lui, fuseseră nedespărțiți și creasera firma White & Black, care devenise în câțiva ani cea mai importantă firmă din țară, ca apoi din Europa și să se extindă chiar și peste ocean. Nimeni nu știa cum reușise, nici el măcar, pentru că tatăl lui nu vorbise niciodată despre asta. Știa doar ca totul era legat de clubul exclusivist 33. Dar cel mai ciudat era faptul că pe nespusă masă firma prosperă se divizase, iar proprietarii deveniseră dușmani și rămasera așa pentru încă 24 de ani. Acum rivalitatea se stinsese pentru că a tatăl lui decedase de curând, iar domnul White venise cu o ofertă de pace.
- Ce plăcere să te văd fiule, semni cu tatăl tău să știi. Hmm.. într-un birou ca acesta ne-am început noi munca, doar ca era de 3 ori mai mic și era la subsolul unei case. Ce vremuri, câtă muncă, sacrificii, nu ca acum... tinerii așteptă sa primească totul de-a gata și dacă se poate sa nu facă nimic pentru asta! - făcu o pauză- Am vorbit cu Black înainte să ne părăsească - urmă o pauză - și am ajuns la concluzia că e timpul să reunim firmele. - vocea i se înăspri - Te aștept diseară la mine Severus, la ora opt, să nu intarzii că altfel se va răci supa.. și e păcat... doamna Micaela mmm face o supă delicioasă.
Sirius simți amenințarea, așa că cina fusese tensionată. Când își aduse aminte de cuvintele bătrânului zâmbi, ca apoi să mai ia o gură de whisky.
- După cum bine știi fiule, am o vârstă. Din păcate viața nu m-a binecuvant cu un fiu, asa că am sa îți las firma ție, eu urmărindu-te și ghidandu-te din spate. Și sper că ai să îmi faci plăcerea sa devii ginerele meu, insurandu-te cu fata mea. Ca afacerea sa rămână în familie, apoi putem semna actele și bineînțeles că vei fi primit și în Clubul 33.
Acceptase normal: directorul firmei Black & White, membru în Clubul exclusivist 33...Dumnezeule, asta înseamnă putere, bani, putere, statut și iar putere. Iar sacrificiul ce i se cerea, era infim pe lângă ce i se oferea.

Doar ca ea era tot ce detesta la o femeie: era ștearsă, supusă, fără caracter, bâlbâita, timidă, urâtă, fără nimic.. Neinspirand nimic. Nici nu îl excita, el care iubea femeile..si mai ales să le-o tragă... plus avea gusturi oribile.. Dar puterea venea cu ea și până la urmă, ea va face ce va dori el sa facă. Hmm Maria era un pion și așa va fi toată viața. Da, găsise soluția, se va gândi ca a achiziționat un obiect stricat! Simțindu-se mai bine, mai deschise o sticlă.
În timp ce se bucura de gustul divin, auzi soneria. Venise Elena, poate exagerase... sau poate nu...
Se ridică cu greu din fotoliul de piele, iar când deschise făcu ochii atât de mari...încât mai mai sa îi iasă din oribite..
Pentru că în ușă era...

Maritata cu Forța Where stories live. Discover now