Cap 18 Cheile Succesului!

3.6K 201 7
                                    

Legile vieții, a universului, a lumii materiale, a sufletului au fost scrise acum foarte mult timp în urmă. Interesant e că ele se bat cap în cap,  asta dacă le privești cu superficialitate. Dar dacă iei lupa de pe birou și le studiezi, ce descoperi? E cam greu. Ce au în comun partea materială și imateriala? Până la urmă vorbim de doi poli opuși. Ce au în comun inima cu mintea? De câte ori nu ni s-a întâmplat sa fim conduși pe un drum de rațiune și pe altul cu totul și cu totul diferit...de inimă? De câte ori nu ne-am războit cu propria noastră ființă ca să ne regăsim și să ne ghidam spre drumul luminat plin cu verdeață, care s-a dovenit a fi până la urmă mocirlos?
Titlul romanului "Rațiune și Simțire" de Jane Austen... m-a dus cu gândul la perfecțiune. De ce? Doi poli opuși care se atrag și formează un tot. Ei nu pot există separat și nu trebuie văzuți și analizați astfel. Imaginati-va un cer împărțit în două: jumătate e rațiunea, iar cealaltă inima.  Împreună și doar împreună creaza ceva minunat, perfect...numit cerc. Se completează una pe cealaltă și ca aceasta creatură perfectă să existe trebuie să fie în echilibru. Fiecare + sau - strică perfecțiunea. Ma refer defapt la perfectiunea ființei umane, care este sfâșiată pentru că uitam regulile de bază ale creației și așa stricăm echilibrul. Ne lăsăm conduși de ambiție, devenim egoiști crezând că totul ne aparține și uitam se ne ajutam aproapele, sau din contra ajutăm, ajutăm și uităm să  ne întindem mâna propriei noastre persoane. Și așa ne condamnăm la întunericul veșnic!

Severus Sirius Black se afla în fața comisiei Clubului 33. Era o sală opulenta de ședințe, scaunele toate îmbrăcate în piele neagră, având  chiar și funcția de masaj, iar pereții erau îmbrăcați în catifea roșie. Masa ovală era din lemn masiv sculptat, veche de mai bine de 200 de ani.
Sirius era îmbrăcat într-un costum închis la culoare, iar nodul cravatei fiind strâns cam tare îl sufoca nițel. Se afla aici pentru a convinge comisia să îl sponsorizeze. Firma se extindea. Mai toți fuseseră de acord să îl ajute dacă mergea în vest,  credeau că e o investiție sigură, dar el susținea contrariul și de asta era aici să îi convingă și pe ei de acest lucru. Să pornească pe drumul dorit de el și nu de ei.
Toți membrii comisiei, incluzând pe John Red, primiseră pliante, planuri și schițe foarte bine puse la punct. Muncise 3 luni încontinuu pentru această ședință. Trebuia să reușească, altfel...nu vroia sa se gândească la cealalta posibilitate, deși și pe acesta îl luase în calcul. Avea planul B foarte bine gândit și chiar și un plan C în caz ca A-ul și B-ul eșuau.

-Domnilor, după cum bine puteți vedea la pagina 3 din dosar, în partea de Vest populația e mai open mind, dar competitorii pe care ar trebui să îi confruntăm sunt puternici și au un marketing foarte bine structurat și bine pus la punct. Nu spunem că nu i-am putea invinge. Da, avem resursele nesesare, dar ar fi o mare risipă de energie și de bani , deoarece populația deja e ticsita de astfel de oferte. Și pe lângă faptul ca ar trebui să ne luptăm cu firme care deja au un loc pe piața din Vest, ar trebui să venim și cu ceva revoluționar.
-Și nu se lucrează la așa ceva?
- Ba da,  dar încă nu suntem siguri 100% de funcționalitatea produsului.
- Și ce propui? -întrebă un membru din comisie-
Sirius trase aer în piept. Numără încet  până la 10.
- Propun să  ne luam prin surprindere concurenții. Toată lumea se așteaptă să investim în Vest, dar eu zic sa facem opusul și să mergem în Est. Dupa cum puteți vedea la pagina 5, populația nu este așa de deschisă spre nou ca cea din Vest, dar concurența e practic nulă. Vorbim de un pământ aproape virgin, cu posibilități de exploatare mari. Strapungand bariera minții lor, vom ajunge rapid lideri pe piață, ceea ce în partea de Vest ar fi un targhet greu de atins. Și asta datorită concurenței abundente. Iar când vom stăpâni această parte, atunci și produsul nostru va fi foarte bine conceput și cu el vom ataca partea din Vest.
Așa economisim timp, bani și energie, după cum observați din tabelul alaturat paginii 7.
-Mulțumesc Severus, ia loc te rog - spuse Max Green, directorul actual al Clubului secret 33-. Acum să votăm. Cine e pentru partea de Vest? - 7 persoane ridicară mâna. Iar restul e pentru partea de Est? Bine. Deci 8 contra 7. Proiectul tău  se aprobă.
-Îi strânse cu putere mâna.- Dar până să semnăm să mai prezinți detaliat  și planurile, proiectele de urgență în caz de eșec, trebuie luat în calcul și acest lucru. Ședința se încheie. -zâmbi- Acum să mergem să ne relaxam și să bem niște whisky.

Maritata cu Forța Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum