Anunt pentru toti "scriitorii"

3.3K 95 20
                                    

In primul rand vreau sa va multumesc pentru minunatele voturi si comentarii.

Este un sfat care vine din tot sufletul meu. Iar eu sunt prima care il aplic.
Scriu acest anunt pentru persoanele care doresc sa scrie. Cand vrei sa creezi un roman, nuvela etc. pe langa talent ai nevoie de un vocabular dezvoltat.... fara el mainile iti sunt legate. Un text dupa parerea mea tb sa curga precum un rau... ca sa creezi un asemenea text se poate doar citind!
Pentru ca din pacate vocabularul meu e ca ruginit mi-am pus in gand sa revin la Convorbiri literare. O iubesc. Pe langa cartile actuale pe care le citesc... fie politiste, romantice, psihologice etc. doresc sa revin un pic si la clasici. De ce revista Convorbiri Literare ? Pt ca este o provocare pentru mine si e mai usor de citit. Se gasesc majoritatea scriitorilor ( sec 19) pe care i-am studiat la scoala. Pe langa lucrarile clasice se gasesc si traduceri, interpretari, critica, filozodie....chiar si istorie. E scrisa in romana veche, dar romana de dupa jumatatea sec. 19 e foarte asemanatoare cu a noastra.

Eu le-am gasit pe biblioteca digitala a bucurestilor, se pot downloada. Primul numar e mereu Aprilie si contine si o tabla de materii.
www.digibuc.ro

Mi- am spus sa impart cu voi acest lucru. E adevarat ca nu e o lectura usoara, dar e foarte necesara pentru ca nu numai ca iti dezvolta vocabularul, dar iti deschide si mintea... te face sa vezi lucrurile si dintr-o alta perspectiva.

Îmi cer scuze pentru îndrăzneala mea.
Sper sa va fie de folos.

Cu drag,
Allaria

Maritata cu Forța Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum