6

1.4K 247 63
                                    

Όταν πάρκαρα έξω από το Σελίν, είδα από την τζαμαρία την Κάθριν να κάθεται σε ένα τραπέζι και να διαβάζει ένα περιοδικό. Φορούσε ακόμα τα γυαλιά της, πράγμα που σήμαινε ότι τα κόκκινα μάτια της παρέμενα θριαμβευτικά στη θέση τους. Οι καστανόξανθες μπούκλες της, έπεφτα ομοιόμορφα στο στήθος της και μου θύμισαν για μια στιγμή πόσο καλά την ήξερα. Όμως ήταν έτσι; Ή μου έκρυβε και εκείνη πράγματα; Το μόνο σίγουρο ήταν ότι σήμερα θα ξεκαθαρίζαμε πολλά από αυτά.

Μπήκα μέσα και παράγγειλα τον έκτο στη σειρά καφέ μου. Δεν είχα όρεξη για φαγητό. Βρισκόμουν σε υπερένταση και το μόνο που ήθελα να πιω ήταν καφές. Πριν πλησιάσω το τραπέζι όπου καθόταν η Κάθριν, κοίταξα το κινητό μου γιατί δονήθηκε. Είχα ένα μήνυμα από τον Ίαν, που με ρώταγε αν ήμουν καλά και αν ήθελα να πιω καφέ μαζί του. Του απάντησα στα γρήγορα ότι θα τον πάρω εγώ κάποια στιγμή τηλέφωνο και κάθισα στο τραπέζι με την Κάθριν.

- Δεν έχεις ιδέα τι βλακείες γράφουν τα περιοδικά. Πως να κατακτήσεις έναν άντρα σε πέντε βήματα και...

- Κάθριν πρέπει να μιλήσουμε.

Κατέβασε τα γυαλιά της και με κοίταξε με ύφος εξεταστικό με τα διαπεραστικά κόκκινα μάτια της. Δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου για να κάτσω να της εξηγήσω πως και γιατί, οπότε μπήκα κατευθείαν στο θέμα.

- Τη νύχτα που άλλαξες, πριν γίνεις...

- Νόμιζα ότι εσύ ειδικά δεν θα είχες θέμα να ξεστομίσεις τι είμαι. Ειδικά αφού ο γκόμενος σου είναι το ίδιο. Ακόμα και ο αδερφός σου.

- Κάθριν δεν είναι γκόμενος μου και ο Τάιλερ δεν είναι αδερφός μου.

Συνέχισε να με κοιτάζει μέσα από τα γυαλιά της, διπλώνοντας τα χέρια της μπροστά της.

- Τι σου έκανε ο Τάιλερ;

Η Κάθριν συνοφρυώθηκε στη θέση της και γύρισε αμέσως το βλέμμα της αλλού.

- Κάθριν απάντησε μου.

- Σου μίλησε εκείνος;

- Δεν έχει σημασία. Πες μου τι έγινε. Θέλω να το ακούσω από εσένα, αν είναι αλήθεια όλο αυτό.

Πλησίασε την καρέκλα της πιο κοντά στο τραπέζι και ξεκίνησε να παίζει με μία τούφα από τα μαλλιά της.

- Εκείνο το βράδυ ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Ήξερα ότι κάτι θα γινόταν ανάμεσα σε εμένα και στον Τάιλερ. Μου είχε δείξει σημασία. Και ήμουν και έτοιμη για εκείνον. Αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο επιθετικός.

Οι Αποχρώσεις των Σκιών | Σκοτεινό Πνεύμα (3ο Βιβλίο)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon